Pytania

Oto miejsce, w którym można pytać o wszystko, czego się nie wie w działaniu forum. Znajdziesz tutaj również samouczki pozwalające na lepszym opanowaniu niektórych cech naszego forum.
Jin

Pytania

Post autor: Jin »

Ktoś ogarnięty odpowie?

1. Czy Hoozuki może wybrać, kiedy jego ciało NIE zmieni się w wodę? Żeby przyjąć czyjś cios na klatę.

2. Czy broń Hozukich zamienia się w wodę wraz z nimi? Ekwipunek Suigetsu, pojemniki na wodę i ubrania, zmieniały się razem z nim.

3. Dlaczego użycie
Nazwa
Hari Jigoku
Pieczęci
Brak
Zasięg Max.
20 metrów
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (za dwadzieścia senbonów)
Dodatkowe
Wymaga uprzedniego użycia Hari Jizo
Opis Odmiana techniki Hari Jizo, w tym wypadku stricte ofensywna. Po utwardzeniu swoich włosów, użytkownik stroszy je i nastawia w kierunku, który sam wybierze. Następnie za pomocą chakry wystrzeliwuje je z ogromną prędkością. Dzięki tym czynnikom, ostre jak brzytwa i twarde jak stal igły z zastraszającą szybkością przeszywają ludzkie ciało, przechodząc przez nie jak ciepły nóż przez masło. Pomimo swojej ostrości, nie przebiją mocniejszych pancerzy, choćby zbroi.
Wymaga wcześniejszego użycia
Nazwa
Hari Jizo
Pieczęci
Tygrys › Koń › Świnia › Baran › Szczur › Wąż
Zasięg
Na ciało
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Technika polega na otoczeniu się naszymi włosami, które gwałtownie się rozrastają. W momencie gdy nas otoczą, chakra nadaje włosom właściwości ostrych igieł przez co spotkanie z nimi skończyć się może dla przeciwników nieciekawie. Włosy mogą wytrzymać atak niektórych nawet broni np. strzał, które to odbijają się od naszej ochrony.
skoro Fuguki widoczny w Hari Jigoku strzelał włosami od razu?
0 x
Rakan

Re: Pytania

Post autor: Rakan »

1. Tak, od rangi C
2. Skoro tak było w bajce to chyba tak? :v
3. Forum jest w dosyć opłakanym stanie ze strony mechanicznej i nikt się za to za bardzo nie zabiera, więc pewnie przez długi czas będziesz się natykać na różne małe niezgodności/nielogiczności czy po prostu rzeczy odchodzące od mangi/anime.
Jeżeli nie satysfakcjonuje cię ta odpowiedź to druga brzmi "balans" kappa
0 x
Jin

1 i 2 - dziękuję bardzo.

3 - z usunięciem tego wymogu miałbym iść do pomysłów?
0 x
Rakan

Teoretycznie tak, aczkolwiek wrzucanie pojedynczej rzeczy nie jest dobrze widziane i lepiej by było jakbyś np. przyczepił się do każdej nielogicznej rzeczy w ninjutsu.

Oczywiście nie każdemu się chce (administracji np. kappa ), no ale zawsze można próbować szczęścia z jedną rzeczą chociaż to kropla w morzu cierpienia.
0 x
Yamiyo

Post autor: Yamiyo »

Właśnie, że na odwrót. Administracja łaskawiej patrzy na jeden pomysł niż kilka w jednym.
0 x
Ayako

Post autor: Ayako »

Wepchnę się do tego tematu, ponieważ mam pytanie. Z tego co wiem (chyba, nie jestem pewna na 100 procent) to, żeby podpisać pakt czy odpieczętować niektóre zwoje itp. trzeba je naznaczyć krwią. Tylko jeśli hoozuki może pozwolić sobie na skrzywdzenie siebie dopiero od rangi C, to czy to znaczy, że żeby naznaczyć taki pakt musi mieć rangę C w dziedzinie klanowej XD?
0 x
Yamiyo

Post autor: Yamiyo »

Tak :v
0 x
Rakan

Otóż nie.
Wystarczy odpowiednio przeczytać opis techniki gdzie stoi "przez co unika obrażeń wynikających z ataku przeciwnika".
Jeśli chodzi o samookaleczenia droga otwarta nawet na randze D :)
0 x
Yujiro

Post autor: Yujiro »

Szybkie pytanie: Jestem w zbiorniku wodnym. Używam raitonu. Porazi mojego przeciwnika, mnie, czy może wszystkich który tam się znajdują?
0 x
Awatar użytkownika
Seinaru
Martwa postać
Wiek postaci: 29
Ranga: Samuraj
Krótki wygląd: Trupioblada cera, charakterystyczny brak głowy
Widoczny ekwipunek: Nagrobek

Post autor: Seinaru »

Powinno chyba wszystkich łącznie z Tobą. To moim zdaniem tak samo jakbyś stał w beczce smoły i ją podpalił katonem. Niby ogień Twój, ale jednak parzy. Tak samo jak można się pociąć swoim fuutonem i utopić w swoim suitonie
0 x
Jeśli czytasz ten podpis to znaczy, że jestem już martwy...
Jin

Chyba przeciwnika tylko - Sasuke używał raitonu stojąc na wodzie i nie obrywał.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Stojąc na wodzie nie będąc w zbiorniku wodnym więc porazi wszystkich. Pod wodą użył Kakashi chjdori w fillerze z 3 ogoniastym, ale to zło i na to nie patrzymy.
P. S. Sasuke miał buty, więc nie miał kontaktu z wodą.
0 x
Obrazek
Yujiro

No dobra, ale są techniki (np. Hiraishin, Ikazuchi no Kiba, Raigeki no Yoroi) gdzie bezpośrednio Raiton albo nas otacza, albo po prostu jest na naszych rękach, albo mieczach (które są przewodnikami xD). Te techniki nie rażą nas bezpośrednio, w powietrzu, więc czemu w wodzie miałyby to robić?
0 x
Awatar użytkownika
Seinaru
Martwa postać
Wiek postaci: 29
Ranga: Samuraj
Krótki wygląd: Trupioblada cera, charakterystyczny brak głowy
Widoczny ekwipunek: Nagrobek

Post autor: Seinaru »

Myślę, że wszelkiego rodzaju zbroje, gdzie raiton mamy na sobie, nie porażą nas tak samo jak w powietrzu jak i w wodzie. Ikazuchi no Kiba moim zdaniem powinno porazić, bo gdybyś jedną ręką to wytwarzał a drugą ręką dotknął miecza to też by Cię kopnęło stojąc normalnie na powierzchni. A rękojeść miecza chyba przed tym chroni normalnie, więc jakby sam nie masz kontaktu z przewodnikiem. Raiton no yoroi też nie powinno porazić, w końcu jesteś w kontakcie z tym cały czas, na tym polega technika.
Ale techniki jak np. jibashi, gdzie po prostu wypuszczasz z rąk wiązkę zwykłej błyskawicy? Nadajesz jej kierunek i siłę, ale nie możesz zmienić jej właściwości, tak samo jak nie możesz wytworzyć ognia który ciebie nie parzy. Poza tym to zdrowy rozsądek chyba trzeba mieć z tym raitonem, a mój mi podpowiada właśnie tak. XD
0 x
Jeśli czytasz ten podpis to znaczy, że jestem już martwy...
Yujiro

No właśnie, tylko duża część technik otacza nas raitonem i w sumie jest okej xD nic nas nie razi
Czemu więc jakaś wiązka raitonu miałaby nas porazić, skoro to jest też nasza technika?
Według mnie "mój raiton nie powinien mnie uderzyć". Czy to w wodzie, czy to w powietrzu. Jibashi wychodzi z Twoich rąk, ale Cię nie razi. Ma kontakt z Tobą. Czemu więc w wodzie miałoby to cokolwiek zmienić? Tak samo Raiton no Yoroi, czy ta druga zbroja - otacza Ciebie, czemu więc miałaby Cię ranić w wodzie?
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości