Przeszczepy

Yamiyo

Re: Przeszczepy

Post autor: Yamiyo »

Takeshi, Ucipy co prawda muszą mieć Katon, ale generalnie Sharingan nie potrzebował tego żywiołu. Przykładem jest Danzou z pierdyliardem Sharinganów i z żywiołem wiatru (Fuuton). Jest notka: "osoby zaczynające grę w tym klanie muszą mieć Katon" (czy coś w tym stylu). Generalnie to oznacza, że jeśli zaczynam w innym, to nie muszę mieć Katonu, prawda?

Exodia, <tu wstaw treść spoileru>
Cieszę się, że mogłem pomóc :). Generalnie jak ktoś się kłóci i wkurza na drugiego człowieka, to znaczy, że go kocha, bo jakby go nie kochał, to by nie przejmował się jego zdaniem i do kłótni by nie doszło. Stare małżeństwa zawsze się kłócą, ale też bardzo się kochają, co tylko potwierdza moją teorię. Dlatego bardzo się cieszę, że mogłem Cię wkurzyć :). Pamiętaj, jesteś na mojej tajnej, wielkiej liście "Kandydatek na przyszłą żonę", więc to dla mnie dużo znaczy <delfineł> .
A co do "uniwersalności żywiołów". Nie podzielam Twojego zdania. Suiton wcale nie jest uniwersalny. Głównie dlatego, że zwyczajnie 75% technik (albo nawet więcej) wymaga dostępu do wody. Nie ma wody? Jesteś w dupie. Doton ma trochę lepiej, ale załóżmy walkę w mieście, gdzie jest brukowany (albo kamienisty) chodnik. Ciężko w takich warunkach użyć technik Dotonu, zwłaszcza tych niższych rang (typu wchodzenie pod ziemię no jutsu).

Katon, Fuuton i Raiton mają więc tą przewagę, że można tych technik używać praktycznie na każdym polu bitwy i będą działać. Nie mają ograniczeń (jedyne co boli, to fakt, że 50% technik Raitonu jest opartych na Chidori, a Chidori to Kinjutsu).

A co do Kakuzu. Generalnie nie rozumiem dlaczego niby nie mają mieć paktu? Gdyby ktoś mnie o to zapytał, to wyraziłbym stanowczy sprzeciw. To może i jest nerf, ale nie jest logiczny.

Hikari, innym tego nie mówiłem, ale powiem to Tobie. Tak przy okazji, bo to co chcę Ci głównie przekazać bezpośrednio łączy się z tym co przekazuję "okazjonalnie". No to okazjonalnie chciałbym powiedzieć, że wcale mi nie chodzi o dodatkowe żywioły chakry. Jedna osoba (może się przyzna, a może nie) odradzała mi nawet granie Elementalistą, twierdząc, że 5 żywiołów chakry nie jest w ogóle potrzebne. Nie wiem czy się z tym zgodzić, ale faktem jest, że rozwijanie żywiołu na chwilę obecną (ale to się może zmienić!) nie jest moim priorytetem. Nie mam zamiaru proponować tutaj zmiany, która umożliwiłaby graczom kontrolę nad wszystkimi żywiołami chakry. Chodzi mi po prostu o to, by uniezależnić przeszczep od posiadanego żywiołu. Jestem więc w stanie (i nawet sam miałem to zaproponować!) zgodzić się z zaproponowanym przez Ciebie kompromisem. Jeśli nie mamy wymaganego żywiołu, to możemy ten brakujący wykupić za powiedzmy 150% (75 PH). Dostajemy go na rangę D, ale nie możemy korzystać z technik tego żywiołu. Służy on tylko do kontroli przeszczepionego KG (która i tak jest trudniejsza, bo płacimy za nią dodatkową 1/4 chakry).
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Zaproponowałem coś, co może przejść wedle mechaniki I fabuły forum, nie oznacza to, że popieram takie coś. Dalej jestem przeciwny temu I jestem za Exodia, że nie można otworzyć przeszczepów co nie ma się żywiołów z 3 podstawowych. Takie jest życie i gry RPG, wybierając jakiś rozwój czasem zamykamy niektóre sobie ścieżki.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Yujiro

Post autor: Yujiro »

Tak jak Hikari.
-Mechanicznie to będzie kuleć, gdyby ktoś sobie otwierał żywioł tylko na D, bo ten koszt 75PH to jest w sumie nic, za możliwość używania przeszczepu nawet na randze S xD
-Fabularnie tym bardziej, bo przy spotkaniu dwóch ludzi - jeden klanowiec, drugi z przeszczpem - będą formować chakrę danego żywiołu nie posiadając obu...?
-Bez sensu byłby wymóg - grasz Yuki, musisz mieć sution/futon, ale przeszczepiłeś to w sumie nie musisz, albo sieknij sobie range D bonusowo! ale technik używać nie możesz z tego żywiołu, to w sumie punkty wydane w kosmos.

Maksymalnie 3 żywioły, reszta mojej propozycji jest jak w opisie przeszczepów.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Generalnie zrobione dobrze i będzie świetną wrzutką zamiast tego co mamy bo naprawia ułomnie zrobione przeszczepy do stanu używalności. Za jakiś czas pewnie i tak to zostanie zastąpione (po rzeczach, które muszą być zrobione w pierwszej kolejności) no ale gratuluję bo fajnie. Tak więc przenoszę do wprowadzenia.

Odpiszę jeszcze na dyskusje przy klanach żywiołowych. Powtarzam dawanie dodatkowych żywiołów chakry to bullshit. Jeśli interesuje cię jakiś klan to zagraj nim na początku bądź tak rozdaj żywioły by móc mieć to co chcesz. Tak samo jak z Sharinganem nagle z pupci nie zyskasz możliwości używania Katonu tak z komórkami Senju wody czy dotonu. Ba! Musisz je opanować by móc myśleć o Mokutonie. Tak więc so much nope. Sama natura wrodzona klanu Uchiha wymaga z faktu, że tak było po prostu. Słyszałem jedynie rumory, że podobno u Sasuke Raiton był wrodzony i dlatego słabo mu szło z nauką Katon: Gōkakyū no Jutsu. Czy to prawda? Nie mam pojęcia, ale patrząc po Uchiha to absolutnie każdy ukazany używał Katonu więc wnioski nasuwają się same.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość