- Nazwa
- Mushi Buki Bunshin no Jutsu
- Dziedzina
- Klanowa-Konchu
- Ranga
- D
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Dowolny
- Mały
- E: 7% | D: 5% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: Niezauważalny
- Średni
- E: 7% | D: 6% | C: 5% | B: 4% | A: 3% | S: 2% | S+: 1
- Duży
- E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
- Ilość owadów
- Opis Technika pozwala na stworzenie repliki broni/rzeczy z owadów. Stworzony przedmiot wygląda dokładnie tak samo jak oryginał. Nie posiada on jego właściwości. Czyli kunai nie jest w stanie zrobić krzywdy przeciwnikowi. Technika służy jedynie do zmylenia/oszukania wroga. Po trafieniu przeciwnika rozpada się w chmarę robaków. Można go trzymać, przenosić jednak nic innego nim nie zrobimy. Mały przedmiot czyli rozmiarów mniej więcej ludzkiej dłoni. Średni przedmiot czyli mniej więcej rozmiarów dziecka/psa. Duży przedmiot czyli rozmiarów dorosłego mężczyzny.Osoby potrafiące wyczuwać/widzieć chakrę są w stanie z łatwością rozpoznać technikę. Przedmiot choć będzie wyglądał na prawdziwy będzie emanował chakrą co zwyczajnie pozwoli nabrać takim osobom podejrzeń, że coś tutaj jest nie tak.
- Link do tematu postaci
- http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=4202
Kenji owadzia technika #1
Moderator: Souei
Kenji owadzia technika #1
0 x
Re: Kenji owadzia technika #1
Spoko o ile robaczki podczas takiej przemiany będą miały kontakt z tobą i do techniki użyta będzie twoja chakra. Dzięki temu, że mają one w sobie twoją chakrę, będziesz w stanie użyć jej do użycia na nich powiedzmy czegoś w rodzaju Henge.
Poza tym wytrzymałość i brak właściwości prawdziwego przedmiotu przemawia do mnie bo to rozsądne i byłbym w stanie zaakceptować ^^
Poza tym wytrzymałość i brak właściwości prawdziwego przedmiotu przemawia do mnie bo to rozsądne i byłbym w stanie zaakceptować ^^
0 x
-
- Support
Jak dla mnie kontakt przy użyciu tego jutsu jest zbędny i za bardzo ograniczy technikę, nie ma ona żadnych walorów ofensywnych ani defensywnych, ona tylko pomaga oszukać przeciwnika nic więcej. Po prostu dodać ograniczenie zasięgu jak dla mnie zależne od poziomu reberu, w którym tenże zasięg jest już ustalony.
Wiadomo, że płacę za technikę swoją chakrą. Robaki się nią żywią więc raczej to nie problem aby użyć jej na odległość.
Co do rangi to jak dla mnie akurat bardziej "C" niż "D" ale nie ma problemu może być "D" :P
Ta technika ma tylko służyć skopiowaniu/imitowaniu wyglądu przedmiotu przez robaczki nic więcej.
Wiadomo, że płacę za technikę swoją chakrą. Robaki się nią żywią więc raczej to nie problem aby użyć jej na odległość.
Co do rangi to jak dla mnie akurat bardziej "C" niż "D" ale nie ma problemu może być "D" :P
Ta technika ma tylko służyć skopiowaniu/imitowaniu wyglądu przedmiotu przez robaczki nic więcej.
0 x
W tabelce brakuje rangi techniki, dodaj i na chwilę obecną wpisz D.
W sumie to po zmianach klanu to robaki żerują na chakrze Aburame, więc czy to na blisko, czy to na daleko nadal będą korzystać z jego chakry.
Nie wiem do czego odnosił się Naoki, bo tego po prostu nie widzę, pewnie poszły zmiany odnośnie tego przedmiotu.
W tej formie co jest teraz myślę, że okej. Dodaj jeszcze w "dodatkowych" że 2% owadów dla jasności.
W sumie to po zmianach klanu to robaki żerują na chakrze Aburame, więc czy to na blisko, czy to na daleko nadal będą korzystać z jego chakry.
Nie wiem do czego odnosił się Naoki, bo tego po prostu nie widzę, pewnie poszły zmiany odnośnie tego przedmiotu.
W tej formie co jest teraz myślę, że okej. Dodaj jeszcze w "dodatkowych" że 2% owadów dla jasności.
0 x
Poprawiłem jak chciał Takeshi, dodana ranga, dziedzina, oraz link do tematu. Opis zmieniony: dodałem to o robaczkach
0 x
Poprawione wizualne rzeczy, co do tego machania/rzucania to wolałbym aż tak bardzo nie przesadzać. W końcu mają one jakąś wytrzymałość, dopiero po uderzeniu/trafieniu powinny się rozpaść. Stworzę robaczywy miecz podniosę do góry i tyle z zaskoczenia xD
0 x
Ja przyczepię się do rozmiarów.
Mały - kunai, shuriken, mały zwój
średni - dziecko, pies
duży - człowiek dorosły
Co do rzucania takimi przedmiotami - nie widzę problemu.
Mały - kunai, shuriken, mały zwój
średni - dziecko, pies
duży - człowiek dorosły
Co do rzucania takimi przedmiotami - nie widzę problemu.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości