Shinji powraca tym razem bez raka - chyba

Moderator: Souei

Shinji

Shinji powraca tym razem bez raka - chyba

Post autor: Shinji »

Nazwa
Burēdodansu
Dziedzina
Bukijutsu: Chanbara
Ranga
B
Zasięg
Dookoła wykonującego - zależy od długości ostrza
Bonusy
Opis Technika ta wymaga od szermierza dokładnego poznania swoich możliwości w zakresie posługiwania się mieczem. Dlaczego? Najpierw łapiemy nasz miecz dwoma dłońmi. Następnie przechodzimy do płynnego wyprowadzania ciosów dookoła siebie w taki sposób, że łączą się one w jednolitą kombinację przeplataną piruetami, które dodają dodatkowej szybkości i siły do uderzeń z racji, że pracujemy całym ciałem. Do tego dochodzi stałe przemieszczanie się do przodu. Najlepiej rozpocząć jej wykonanie w bezpośrednim starciu jako, że nie możemy podczas niej biegać. Poruszamy się chodem. Nie sprawdzi się ona jeśli będziemy zbyt oddaleni od oponenta. Głównym zastosowaniem jest próba wyrwania się z okrążenia z racji na cięcia wykonywane 360 stopnia wokół użytkownika - stwarza to pewne ryzyko gdyż nadwyręża naszą obronę (przeciwnik na tym samym poziomie, a nawet nieco wolniejszy powinien być w stanie wykorzystać ową lukę) [dokładne efekty ocenia MG]. Technika nie wymaga żadnego przygotowania - do wykonania przechodzimy niemal od razu z "marszu". Niestety jest ona znacznie bardziej męcząca od zwykłej walki. Przy założeniu, że wykonujemy ją cały czas, a oponent cały czas się broni to padniemy pierwsi z wyczerpania, gdy on będzie posiadał jeszcze całkiem sporo sił.
Link do tematu postaci
Klik!
0 x
Hoshigaki Seiki

Re: Shinji powraca tym razem bez raka - chyba

Post autor: Hoshigaki Seiki »

w sumie spoko na tą chwilę
0 x
Yujiro

Post autor: Yujiro »

a przez szybkość wykonania bardzo trudno znaleźć lukę - szybkość jest zależna od Twojej postaci (i bonusu z techniki), ten fragment out, bo zaraz będzie obrona doskonała. "Kreatury" szybsze od Ciebie jeżeli Cię otoczą, to mogą zajść z różnych stron.

Poza tym spoko
0 x
Shinji

W moim mniemaniu przyczepiłeś się akurat nie tego co trzeba xD Sam w sobie zapisek jest nieszkodliwy, a jedynie określa stan faktyczny. Dodatkowo samo określenie nie wyklucza owej luki znalezienia. Brak luki - trudna do znalezienia luka - myślę że jest różnica. Jak to wygląda każdy widzi na gifie. Spróbuj się wbić w taką kombinację. Instynktowną reakcją jest próba uniku bądź zablokowania ataku zamiast ryzykowania ucięcia głowy. Wyglądamy niczym berseker w szale bojowym. Dlatego właśnie jedynie najlepsi szermierze będą wiedzieć co robić. Bestie zazwyczaj nie myślą tak jak ludzie i nawet nie będą próbowały podchodzić pod ostrze i właśnie dlatego jest to skuteczne zarówno w ofensywie jak i defensywie. Technika sama w sobie jak widać właśnie głównie przeciwko okrążeniom powstała. Gdyby służyła głównie do ataku to lepiej byłoby zamiast bawić się w jakiś wirujący pępek po prostu wyprowadzić kombinację ciosów bezpośrednio przed siebie.

Jeśli szukać nadużyć to w tym:
Przyznam bez bicia, że nieco poniosła mnie tu wodza fantazji, ale nie wiem jeszcze jak to dobrze ugryźć. Najlepiej wywalając i zastępując w jakiś racjonalny sposób więc drodzy modzi czekam na propozycje.
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Shinji

Poprawię wszystko jak znajdę odrobinę czasu. I tak jestem na evencie więc mega spiny z tym nie ma, a obowiązki adma ważniejsze niż dopinanie tego WT na szybkości. Tak dla formalności dam nowego posta jak to zrobię
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

oke, czekamy.
0 x
Shinji

Wyrzuciłem wszelkie bzdety i tak na oko wydaje się git. Mam nadzieję, że teraz posypią się same akcepty >:V
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

akcept
0 x
Yujiro

Post autor: Yujiro »

Akcepto
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
A tak to akcept, bo jeden admina też musi być.
0 x
Obrazek
Juuzou Yamanaka

Post autor: Juuzou Yamanaka »

Też uważam, że odbije się to na percepcji i jeśłi pojawi się taka wzmianka jest i mój akcept.
0 x
Shinji

Dodałem proponowaną wzmiankę odnośnie pewnej luki w obronie przez specyfikę techniki.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości