WT #1

Moderator: Souei

Hoshigaki Seiki

Re: WT #1

Post autor: Hoshigaki Seiki »

A mi się to nie podoba.
60 siły trzeba do używania największych mieczy dostępnych na forum, a tutaj okazuje się że jakaś sznurówka z wody owinięta wokół kogoś 2 razy może być rozerwana siłą 90, trzy razy i już musisz mieć 120 siły. Na to się na bank nie zgodzę.
To samo przecięcie - jak dla mnie woda jest woda. Jakby Suigetsu dostał mieczem od zwykłego człowieka to też by się rozpadł na wodę więc dlaczego teraz, twój (wedle opisu) dość słaby twór wodny miałby oprzeć się cięciu kogoś o sile większej niż zwykły człowiek?

Wcześniej technika była spoko, teraz nawciskane jest dupereli i akcepta nie daję.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Reigen

Post autor: Reigen »

Chciałbym tylko przypomnieć, że te wszystkie "duperele", które nawciskałem nie są wciskane przeze mnie, a przez Was, więc... ogarnijcie.

Jednocześnie argumenty Seikiego są wyjątkowo rozsądne, ALE tylko w kwestii ostrej broni. Dam wymóg siły 10 przy ostrej (żeby nie niszczyć bicza samym dotknięciem), jednak co do rozrywania to sprawa jest inna. Woda wodą, ale jest utrzymana w takiej, a nie innej formie. Ręka Suigetsu nie odpadała jak trzymał w niej Kubikiri, bo było mocne ciążenie. To nie jest zupełnie woda, bo trzyma się wszystko kupy. Na rozrywanie siła musi zostać większa, chociaż oczywiście zmniejszę ją. Dałem 60, bo tak zaproponował Avarice, który nagle twierdzi, że jednak jest to złe.
Przed jakąkolwiek propozycją zmian techniki pomyślcie dłużej niż sekundę, bo nie chce mi się ciągle dodawać coś, usuwać, przerabiać i od nowa tłumaczyć po raz enty.

Pozdrawiam,
Reigen

PS Poprawione
PS2 Czemu 30 i 40% więcej z każdym oplotem? Skoro bicz nie rozwala się przy uderzeniach, to jest on też na tyle trwały, by wytrzymać trochę nacisku i siły. Aby osiągnąć maksimum, czyli 78 siły do rozerwania potrzeba 5 oplotów. Mam 5 metrów bicza przyczepionego do swojego przedramienia. To znaczy, że musiałbym być przytulony do przeciwnika, aby osiągnąć ten poziom. Zresztą aby go tak owinąć, to musiałbym biegać wokół niego, bo mam kontrolę tylko nad ostatnią częścią bicza, czyli na jeden oplot.
PS3 Wytrzymałość nie jest domeną cieczy, ale w uniwersum Naruto nie ma to najmniejszego znaczenia. Przypominam wodny miecz z Suitonu, który wytrzymały jest jak stal dopóki nie zetknie się z Raitonem/Dotonem oraz wodne więzienie Zabuzy.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Reigen

Nie chce mi się już tłumaczyć czego to wszystko zapisywałem. To nieistotne. Wszystko poprawione. Teraz powinno być dobrze.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Reigen

Halo? A co z resztą?
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

akcept
0 x
Yujiro

Post autor: Yujiro »

Akcepto i przenoszę
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości