- Nazwa
- Gōsei Kugutsu no Fūin
- Dziedzina
- Kugutsu
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Bezpośredni
- Koszt
- E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4% (pieczętowanie)
- Dodatkowe Wymagania: Znajomość techniki Fūin no Jutsu (Fūinjutsu ranga D) i Kugutsu no Fūin (Kugutsu ranga C). Zwój. Kukiełki wyposażone w stawy łączne, umożliwiające połączenie. Znajomość Fūinjutsu rangi C.
- Opis Rozwinięcie techniki Kugutsu no Fūin. Jest to w zasadzie ta sama technika, jednak z pewną modyfikacją. Użytkownik łączy ze sobą dwie lub trzy lalki za pomocą stawów łącznych, a następnie pieczętuje taki "zestaw" w dużym (dla trzech lalek) lub w średnim (dla dwóch lalek) zwoju.
Uwaga: Nie można odpieczętować pojedynczej kukiełki wchodzącej w skład "zestawu". Trzeba odpieczętować od razu cały "zestaw". - Link do tematu postaci
- KLIK!
Gōsei Kugutsu no Fūin
Moderator: Souei
Gōsei Kugutsu no Fūin
0 x
Re: Gōsei Kugutsu no Fūin
Czyli odpieczętowujesz też wszystkie na raz tak jak zapieczętowałeś?
Podobno skalowanie siły technik nie przejdzie więc chyba musisz się zdecydować na jedną ilość pieczętowania.
Podobno skalowanie siły technik nie przejdzie więc chyba musisz się zdecydować na jedną ilość pieczętowania.
0 x
Tak. Odpieczętowuję wszystkie na raz. A co do skalowania, to poczekajmy aż inni się wypowiedzą. Skalowanie jest w wielu technikach.
0 x
Jedno pytanie: "technika pozwala nam zapieczętować aż dwie kukiełki w jednym zwoju" - dwie kukiełki połączone jednym stawem czy dwa zestawy dwóch kukiełek połączonych tym stawem?
0 x
Ale wtedy to nie ma sensu, wiesz? Na cholerę mi wtedy pieczętować dwie lalki w dużym zwoju, skoro mogę kupić dwa średnie? Jestem przeciwny temu Fuinjutsu na C.
I jeszcze postaram się odeprzeć Twój argument. Kompresja to bullshit. Dzięki technice Kugutsu no Fūin jestem w stanie zapieczętować DOWOLNYCH rozmiarów kukiełkę w zwoju. Mogę pieczętować kukiełki, które mają 1,5 wzrostu i mogę pieczętować takie, które mają 3 metry wzrostu. Mogę pieczętować kukiełki, które mają tylko dwa kunaie i mogę zapieczętować takie, które mają 4 katany i 10 różnych wyrzutni. Generalnie w przypadku Kugutsu no Fūin nie ma znaczenia wielkość kukiełki. Ważna jest jedynie ilość. Jedna kukiełka (dowolnych rozmiarów) na zwój. Mylę się, Panie Administratorze? A ta technika zmienia dwie mniejsze kukiełki w jedną większą i pozwala ją zapieczętować (bo podkreślę raz jeszcze: Wielkość kukiełki nie ma znaczenia).
I jeszcze postaram się odeprzeć Twój argument. Kompresja to bullshit. Dzięki technice Kugutsu no Fūin jestem w stanie zapieczętować DOWOLNYCH rozmiarów kukiełkę w zwoju. Mogę pieczętować kukiełki, które mają 1,5 wzrostu i mogę pieczętować takie, które mają 3 metry wzrostu. Mogę pieczętować kukiełki, które mają tylko dwa kunaie i mogę zapieczętować takie, które mają 4 katany i 10 różnych wyrzutni. Generalnie w przypadku Kugutsu no Fūin nie ma znaczenia wielkość kukiełki. Ważna jest jedynie ilość. Jedna kukiełka (dowolnych rozmiarów) na zwój. Mylę się, Panie Administratorze? A ta technika zmienia dwie mniejsze kukiełki w jedną większą i pozwala ją zapieczętować (bo podkreślę raz jeszcze: Wielkość kukiełki nie ma znaczenia).
0 x
Rozumiem i dziękuję za słowa poparcia. I też muszę przyznać Ci rację. To jeszcze większe nagięcie mechaniki pieczętowania podyktowane głównie tym, że po prostu nie chce mi się wydawać dodatkowych PH na rozwój Fuinjutsu. Jeśli więc inni poprą Twoją decyzję, to nie pozostaje mi nic innego jak się zgodzić na Twoje warunki i przepchnąć "na siłę" tą technikę, by nie musieć czekać 2 tygodni i liczyć na to, że w przyszłości mi się przyda. Jednak póki co poczekajmy
.
Ewentualnie można iść na kompromis. Fuinjutsu rangi C, ale trzy kukiełki możliwe do zapieczętowania w dużym zwoju i dwie w średnim. Wtedy będę miał jakiś argument za "przydatnością" tej techniki, bo przez dość długi czas nie będę musiał dokupywać zwojów.
I wiem, że robię to typowo pod siebie i tak, żeby mi było jak najlepiej, ale generalnie taka jest idea WT. Tworzymy coś czego nam brakuje, a mi brakuje możliwości pieczętowania kukiełek bez konieczności rozwijania Fuinjutsu. No i jeszcze ogranicza ta liczba dużych zwojów na plecach, bo jakby dało się ich mieć z 10, to nie byłoby problemu.
Z góry przepraszam i dziękuję za wyrozumiałość.

Ewentualnie można iść na kompromis. Fuinjutsu rangi C, ale trzy kukiełki możliwe do zapieczętowania w dużym zwoju i dwie w średnim. Wtedy będę miał jakiś argument za "przydatnością" tej techniki, bo przez dość długi czas nie będę musiał dokupywać zwojów.
I wiem, że robię to typowo pod siebie i tak, żeby mi było jak najlepiej, ale generalnie taka jest idea WT. Tworzymy coś czego nam brakuje, a mi brakuje możliwości pieczętowania kukiełek bez konieczności rozwijania Fuinjutsu. No i jeszcze ogranicza ta liczba dużych zwojów na plecach, bo jakby dało się ich mieć z 10, to nie byłoby problemu.
Z góry przepraszam i dziękuję za wyrozumiałość.
0 x
Jak nie WT? Słyszałem, że za pomocą WT można ulepszać techniki, a ulepszenie technik wiąże się w dużej mierze ze zniesieniem niektórych ograniczeń właśnie.
0 x
-
- Support
Mi osobiście podoba się wersja kompromisowa zaprezentowana przez Yamiyo. Innych uwag raczej nie mam.
0 x
WT chyba mają na celu uzupełnienie pewnych cech postaci. Można powiedzieć, że Yamiyo ulepsza swoje zdolności pieczętowania. Ulepsza pośrednio, bo w sumie te dwie połączone kukiełki mogą ważyć mniej niż wymaga tego zwój.
Technika nie jest idealna, ma swój sens. Mi pasuje w takiej formie jaką napisał Yamiyo z tym kompromisem. Kuglarz, który taszczy na plecach masę zwojów wyglądałby co najmniej dziwnie.
Technika nie jest idealna, ma swój sens. Mi pasuje w takiej formie jaką napisał Yamiyo z tym kompromisem. Kuglarz, który taszczy na plecach masę zwojów wyglądałby co najmniej dziwnie.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości