WT #1
Moderator: Souei
- Akashi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Wędrowiec
- Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach
- Widoczny ekwipunek: Skórzany płaszcz, kazeshini
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=3899
Re: WT #1
Nie ma nigdzie w regulaminie punktu, że nie mogę stworzyć podobnej techniki do kanonu. Ale rozumiem o co chodzi, więc nie będę dłużej upierał się. Niech zostanie wpisane "wiedza", a technikę dopiero zacznę trenować wtedy, kiedy ujrzę Suiton: Suiben czy to na misji, evencie, fabule czy gdziekolwiek.
Zgoda?
Zgoda?
0 x
- Akashi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Wędrowiec
- Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach
- Widoczny ekwipunek: Skórzany płaszcz, kazeshini
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=3899
Hmm, ale o ile będę miał wystarczająco siły, to mogę unieść tym biczem broń. Co prawda ciężko ją chwycić, aby nie wyśliznęła się, ale mogę nią władać. Z pewnością nie jakąś większą, ale kunai czy sztylet to bez problemu.
Ciąć skórę może tak, że nawet jak wystrzelę prosto, to ostatnim metrem mogę uderzać. Zresztą po wydłużeniu bicza on pozostaje w tej długości, więc mogę nim wymachiwać i uderzać normalnie.
To z drobną bronią dopisałem.
Ciąć skórę może tak, że nawet jak wystrzelę prosto, to ostatnim metrem mogę uderzać. Zresztą po wydłużeniu bicza on pozostaje w tej długości, więc mogę nim wymachiwać i uderzać normalnie.
To z drobną bronią dopisałem.
0 x
To co napisałem wyżej - nie chwycę tego w taki sposób, aby utrzymać i zaatakować. Mogę chwycić gdzieś w połowie, ale ryzykuję, że w sumie sam odetnę sobie bicz. Czyli kunaie i mała broń okej, a reszta niezbyt, ale nie dlatego, że Bóg WT mi zabrania, a dlatego, że to niewykonalne tak po prostu.
0 x
Dopisałem odnośnie wymogów siły do rozerwania i przecięcia. Rozerwanie liczę jako wszelkie obrażenia, które nie są cięte.
Co do chwytania broni, to oczywiście musiałaby ona być mniej-więcej pod kątem prostym (bicz jest giętki i mam kontrolę nad ostatnim metrem, więc mogę go wygiąć do tyłu i nawet pchnąć bronią), jednak oczywiste jest to, że technika nie jest stworzona do władania bronią. Nigdy nie było to nawet jej założeniem, ale nie zabrania tego, bo w końcu czemu miałaby? To tak, jakby Katony były tylko do atakowania wroga, ale do podpalania lasów już nie. Władanie bronią za pomocą bicza jest możliwe, ale to trudne, nieopłacalne, bezsensowne i ogólnie więcej z tym zachodu, niż korzyści.
Prosta technika robi się coraz dłuższa i dłuższa. Nie wiem po co rozpisuję wszystkie możliwości jakie mogą się kiedykolwiek wydarzyć, skoro żadna technika kanoniczna nie jest opisana w podobny sposób. Nie przeszkadza mi to, ale wolałbym już zakończyć to gdybanie "a gdyby..." i dopisywanie kolejnych linijek, które mogłyby zostać zastąpione dwoma sekundami myślenia MG/sędziego.
W skrócie - poprawione i dopisane. Czekam na akcepty.
Co do chwytania broni, to oczywiście musiałaby ona być mniej-więcej pod kątem prostym (bicz jest giętki i mam kontrolę nad ostatnim metrem, więc mogę go wygiąć do tyłu i nawet pchnąć bronią), jednak oczywiste jest to, że technika nie jest stworzona do władania bronią. Nigdy nie było to nawet jej założeniem, ale nie zabrania tego, bo w końcu czemu miałaby? To tak, jakby Katony były tylko do atakowania wroga, ale do podpalania lasów już nie. Władanie bronią za pomocą bicza jest możliwe, ale to trudne, nieopłacalne, bezsensowne i ogólnie więcej z tym zachodu, niż korzyści.
Prosta technika robi się coraz dłuższa i dłuższa. Nie wiem po co rozpisuję wszystkie możliwości jakie mogą się kiedykolwiek wydarzyć, skoro żadna technika kanoniczna nie jest opisana w podobny sposób. Nie przeszkadza mi to, ale wolałbym już zakończyć to gdybanie "a gdyby..." i dopisywanie kolejnych linijek, które mogłyby zostać zastąpione dwoma sekundami myślenia MG/sędziego.
W skrócie - poprawione i dopisane. Czekam na akcepty.
0 x
Nie, nie. Wymóg siły musi zostać przy broni ostrej, bo wtedy okazywałoby się, że można odciąć bicz zwyczajnym dotknięciem ostrej powierzchni. Bo przecież to ma 0 siły. To 30 musi zostać, bo to jednak technika rangi C w dalszym ciągu i nie jest ogólnie słabsza - jak źle zrozumiałeś. Pisałem, że jest słabsza, bo Suiben ma 100% siły użytkownika. Jak uderzysz, tak zaboli, a moja ma 70% siły. O to mi chodziło. W tym sensie jest, jak najbardziej, słabsza.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości