- Nazwa
- Hone no Shuriken
- Dziedzina
- Shikotsumyaku
- Ranga
- C
- Pieczęci
- brak
- Zasięg
- bezpośredni
- Koszt
- E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% /za 5 shurikenów/
- Opis Technika pomocnicza. Użytkownik przelewa chakrę do kręgów w swoim kręgosłupie, które po chwili zaczynają wypadać z pleców. Użytkownik może pomóc sobie wyciągając je rękami, co nieznacznie skraca czas trwania techniki. Po wszystkim używający dostaje porcję shurikenów /5 sztuk/, które są nieco ostrzejsze niż te klasyczne, przez co zadają niewiele większe obrażenia. Proces wypadania kręgów trwa 4 minuty.
- Link
- KLIK!
Nay
Moderator: Souei
Nay
0 x
Re: Nay
Cóż... Nie sposób się nie zgodzić z twoimi uwagami. Problem jest tylko taki, że ta technika jest łopatologicznie... bezużyteczna? Jedyne jej zastosowanie to sytuacja, w której ktoś przytuli się do użytkownika od tyłu. A to dość spore ograniczenie i proszę o ocenę jutsu biorąc to pod uwagę.
0 x
Ja byłbym w stanie się zgodzić na to ale na randze B z racji tego, że raczej z tego kręgosłupka wysuniętego możesz dalej wysuwać kości. Użyteczność jest we wszystkim, zależy od inwencji twórczej : P
Ranga B bo kanon od kręgosłupa jest na A więc wydaje mi się to chyba uczciwa propozycja.
Ranga B bo kanon od kręgosłupa jest na A więc wydaje mi się to chyba uczciwa propozycja.
0 x
- Akashi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Wędrowiec
- Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach
- Widoczny ekwipunek: Skórzany płaszcz, kazeshini
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=3899
Wyciągam je tak samo jak wszystkie pozostałe kości. Chakra wypycha powoli kości, a na ich miejsce tworzy nowe. Wielka mi filozofia.
Jeśli nie kręgosłup to cokolwiek innego. Błagam, nie porównujcie wyciągnięcia całego kręgosłupa i zrobienia z niego broni do pojedynczych elemencików.
Jeśli nie kręgosłup to cokolwiek innego. Błagam, nie porównujcie wyciągnięcia całego kręgosłupa i zrobienia z niego broni do pojedynczych elemencików.
0 x
- Akashi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Wędrowiec
- Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach
- Widoczny ekwipunek: Skórzany płaszcz, kazeshini
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=3899
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości