Reworki, reworki
Moderator: Souei
-
- Support
- Natsume Yuki
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 31
- Ranga: Nukenin S
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=199
- GG/Discord: 6078035 / Exevanis#4988
- Multikonta: Iwan zza Miedzy
Re: Reworki, reworki
Technika #1 - tak w sumie to jest to Fūton: Jūha Shō (B), tylko że nie ma czasu ładowania 5-sekundowego, zasięg jest 2 razy większy no i wychodzi z dłoni a nie z miecza. W technice w sumie nie ma żadnych wyraźnych wad. Może niech wymaga tych kilku sekund rozprowadzania chakry po ostrzu? Nie wiem, taka propozycja.
Technika #3 - skoro autor chce wywalenia to ma moje poparcie :3
Technika #4 - podzielam zdanie jednego z poprzedników. Albo technika C, albo B.
Technika #3 - skoro autor chce wywalenia to ma moje poparcie :3
Technika #4 - podzielam zdanie jednego z poprzedników. Albo technika C, albo B.
0 x
Technika pierwsza:
- przyzwoita prędkość - tzn?
- Skoro rozprowadzasz chakrę na czubku to czemu wysyłasz "falę" z miecza? W takim wypadku powinien być to punkt, może kula o śmiesznej powierzchni.
- Wymiary fali? Szerokość, wysokość?
- Ja tu widzę fuzję dwóch jutsu poniżej, z tym, że lepsze [2x zasięg], prostsze [1 technika zamiast 2], wygodniejsze [możesz naładować miecz chakrą w pochwie, uwalniasz ja dopiero po wyciągnięciu, podczas gdy samuraj robi to na wierzchu i wszystko widać]. Kompletna kopia jutsu samurajów, jeśli tego nie widziałeś fabularnie to imo nie odtworzysz i tyle. A jeśli widziałeś to i tak pozostają do określenia powyższe punkty. Plus wyższa ranga/wymagania oczywiście.
Technika druga:- Nazwa
- Kenryūtō
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Kilka centymetrów więcej niż długość ostrza broni
- Koszt
- E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4%
- Dodatkowe Brak dodatkowych wymagań
- Opis Technika stworzona na podstawie niektórych jutsu stosowanych przez shinobi. Poprzez przesłanie energii duchowej do ostrza, użytkownik jest w stanie zwiększyć jego długość oraz ostrość. Technika zwiększa o wiele możliwości przeciętnego miecza, właśnie dlatego jest bardzo przydatna podczas walki. Tak wzmocniony miecz może np. przebić bez problemu kamienny filar.
- Nazwa
- Issen
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Ok. 10 metrów
- Koszt
- Koszt aktywacji Kenryūtō (technika po użyciu Issen zostaje wyłączona)
- Dodatkowe Znajomość Kenryūtō
- Opis Technika bazująca na Kenryūtō. Użytkownik korzystając z chakry znajdującej się w mieczu, wykonuje zamach i posyła wiązkę energii w danym kierunku. Potężna smuga energii leci następnie przez powietrze, tnąc wszystko na co tylko natrafi po swojej drodze. Skumulowana chakra jest na tyle ostra, że potrafi ona skruszyć skały.
- Koszty techniki A/S, a nie niższe.
- "Jeżeli klon, w którym się aktualnie przebywa zostanie zniszczony, my również otrzymujemy takie same obrażenia." - czuli umieramy, tak?
- Szybkość przeskoku powinna być niższa niż przy skakaniu między lustrami, głównie z tego powodu, że lustra są nieruchome, a klony już nie.
- Samo 5m już i tak jest OP, 10 to zdecydowana przesada.
- Nie wiem, imo jutsu jest bez wad, oprócz kosztów, które jak na technikę A/S i tak są niższe niż standardowo. Nie podoba mi się to
- Ogólnie jestem nastawiony negatywnie do tej techniki. Już samo ukrycie się w ciele klona jest baaardzo silnym narzędziem, a takie skakanie z jednego do drugiego nie ma według mnie wiele wspólnego z techniką luster Haku.
- Jeśli wywalasz, nie oceniam.
- Ranga B, koszty B.
- Chakra jest widoczna na ostrzu.
0 x
- Natsume Yuki
- Postać porzucona
- Akashi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Wędrowiec
- Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach
- Widoczny ekwipunek: Skórzany płaszcz, kazeshini
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=3899
> Jeśli wymiary i prędkość sprowadzimy do Juuha Shom to nie mam zastrzeżeń. Tylko czemu wrzucać prawie takie samo justu, tylko z 2x większym zasięgiem? Imo po prostu ulepszenie kanonu, ale ranga i koszty te same, więc dalej nie.
> Dodaj wzmiankę o tym, że widać chakrę na ostrzu i akcept.
> Dodaj wzmiankę o tym, że widać chakrę na ostrzu i akcept.
0 x
- Natsume Yuki
- Postać porzucona
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości