Kolejne WT

Moderator: Souei

Teien

Kolejne WT

Post autor: Teien »

Nazwa Jutsu: Gensō Gonium
Dziedzina: Genjutsu
Ranga Jutsu: B
Zasięg Jutsu: 30 metrów
Pieczęci: Tygrys
Koszt chakry: E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 4% | S+: 4%
Opis: Wykonujemy odpowiednią pieczęć, wysyłamy wiązkę chakry, a następnie na około przeciwnika tworzy się swego rodzaju ognisty krąg, który zamyka w środku naszą ofiarę. Oczywiście my możemy znajdować się w nim lub poza. Sam okrąg ma średnicę 20 metrów. Iluzja powoduje ukazanie ów ognia, a także sprawia, że czujemy bijące gorąco, gdyby oponent chciał przejść przez ów ścianę ognia czy też tego dotknąć iluzja sprawia mu normalny ból, jak gdyby poparzył się techniką Katonu rangi C. Temperatura, ból po dotknięciu i po prostu idealnie odwzorowany krąg ognia tworzą dość ciekawą iluzję.

Plusy:
-Wymienione w opisie

Minusy:
-BIjuu/CS po aktywacji wychodzą z ilusji
-Wychodzimy z iluzji za pomocą Kai

Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=363
0 x
Kaien

Re: Kolejne WT

Post autor: Kaien »

Powoduje u ofiary iluzje tego, ze miecho jest spalone? Wolalbym, ze nie. A jesli dany osobnik zobaczy, ze ogien parzy, a nie wywoluje oparzen i zweglien to moze wyjsc z Gen. W tej wersji 'Too Opi bro' i nie zgodze sie.
0 x
Teien

Iluzja to jest tylko iluzja, jeśli spalisz się w iluzji, a jesteś miękka fryta, to po prostu zemdlejesz, jednak jeśli wyjdziesz, to po sekundzie zapomnisz, że coś Cie bolało...
Kanoniczna technika rangi C "Jigoku Koka no Jutsu". Ma to samo, jednak nie wywołuje bólu. Więc misiu co to za dzikie argumenty. A o paleniu się ogółem to zapomniałem napisać ale myślałem, że jest to logiczne. Iluzja ognia, czyli robi to co ogień tak?
0 x
Kaien

Tam masz kule ognia która pojawia się 'z dupy' i naciera na ofiare. Puf i nie ma, bo wybucha, temperatura i wszystko. A tutaj? Masz ustawiony w jednym miejscu okrąg ognia który dodatkowo sprawia realny ból więc odpada to jako możliwość opuszczenia gena. Powoduje nawet złudzenie spalenia. Więc co go różni od takiego okręgu z katonu? No nic, oprocz tego, że nie ugasisz go wodą bo jest w głowie ofiary. Jeśli chcesz ją w tej formie, a nie w mojej, to A i wyzsze koszta. Minimum.
0 x
Teien

Jakie wyjście za pomocą bólu? Mylisz się kolego. Z góry ustaliłem wyjście z Genjutsu za pomocą Kai. I jest tak przy wszystkich iluzjach. Nie ma iluzji, która ma nie wiadomo ile opcji wyjść. A dalej... Mówisz mi że to technika rangi A? XD Tutaj to śmiechłem ostro, na randze A jest "Utakata". Technika, która tworzy ŚWIAT ILUZJI. Więc, co za marna technika genjutsu rangi A by to była, gdyby robiła tylko to co w opisie. Techniki iluzji nie są po to by zabijać, one mają ułatwić zabijanie, w dodatku jeśli ktoś chce walczyć z użytkownikiem Genjutsu sam, jest albo bardzo silny lub tak bardzo głupi. 1v1 w 90% przypadkach powinien wygrać użytkownik iluzji.
Powiedz mi czy wszystkie iluzje różnią się BARDZO od rzeczywistości... kolejny kanon dla przykładu. Rangi B technika Kurama Himo Baindo, znikasz, z dupy pojawiają się łodygi fasoli i krępując CI ruchy do tego stopnia, że nie możesz nic zrobić. Technika rangi B, a jedno jej użycie równa się praktycznie INSTANT KILL. Bo kto Ci pomoże? Zrobisz Kai skoro masz skrępowane ręce? NIE. Więc Twoje argumenty są dzikie.
0 x
Kaien

No to odemnie brak akcepta. To, że genjutsu jest cholernie niezbalansowane nie znaczy, ze mamy dolewać oliwy do ognia.
0 x
Teien

To nie genjutsu jest cholernie niezbalansowane, tylko tak jest. Na technice rangi B spokojnie możesz zabić na jedno trafienie, więc taka technika Genjutsu, która wywołuje tylko kilka rzeczy, niespecjalnie wpływa na walkę poza zmniejszeniem pola walki jest dla Ciebie zbyt OP na range B no to pozdrawiam użytkowników katonu, gdzie własnie taka technika istnieje. W Twoim przypadku jest to po prostu brak akcepta bo tak i nic więcej, żadnych konkretnych argumentów/normalnych argumentów.
0 x
Murai

Post autor: Murai »

Pomijając fakt, że minusy to minusy tylko czyste oczywistości, to jak na rangę B się mieści. Akcept
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Kaien, również widzę ten problem, ale mechanicznie się niestety zgadza ~

Akcept.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Teien

Hmm... Ale Araf wiesz, że to iluzja tak? Iluzja to nie jest rzeczywistość, więc... powoduje tylko ból w iluzji. Dodatkowo jak pisałem, skoro chcecie mi to dać na rangę A, to na takich rangach można zrobić świat iluzji Itachiego Utakate, gdzie nie MASZ ograniczeń, czyli możesz sprawić że nagle ktoś się zacznie palić i będzie taki sam ból. Innymi słowy ta technika nie nadaje się na rangę A.
0 x
Kaien

Nie jestem w stanie pojąć, dlaczego techniki wyższej rangi powinny być wyznacznikiem technik niższej rangii. Jak na S kaguya mam las kości to przecież kości z ziemi wystrzeliwujące to powinna być C/B hurr durrr bo na S mam już las!... Nie trafia do mnie ta logika wcale.
0 x
Teien

Nie wiem co nawet napisałeś teraz...
Rangi techniki pokazują Ci chyba rozwój dziedziny, siłę techniki itp... To skoro Jigoku Koka no Jutsu powoduje prawie wszystko to co moja technika, poza tym, że wygląda inaczej, a także dodatkowo moja wywołuje ból, to chyba jasne, że poziom wyżej pozwoli mi dodać 1-2 dodatkowe efekty tak? Twoja logika jest taka, że niezależnie jaką rangę ma technika, to może robić wszystko. Chcesz to wrzucić na rangę A, to Ci pokazuję co można robić na randze A. Nie wrzucam tego na C, bo widać że techniki kanoniczne rangi C mają mniejsze pole do popisu/zastosowanie. Więc wychodząc między jest to technika rangi B.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Teien

Araf! Ale to jest iluzja BÓLU I OBRAŻEŃ! Wychodzisz z techniki i nie czujesz bólu i nie masz obrażeń...
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości