Henshoku Shimasu Kurei

Moderator: Souei

Kamiru

Re: Henshoku Shimasu Kurei

Post autor: Kamiru »

Popraw to " (chyba, że trafi w cel, wtedy wybucha i tak od razu)" trochę dziwnie brzmi. Jakby twory wybuchały instant przy celu, a nie przy oberwaniu. A chyba nie o to chodziło.

Zwiększ koszty chakry o przysłowiowy 1%

Araf, rozumiem Twoje obawy i niechęć do tej techniki, bo wiadomo, co z jej pomocą można osiągnąć... Ale sama w sobie rakowa nie jest, dopiero po połączeniu z podstawowymi jutsu tego klanu... Smutne, ale z technicznego punktu widzenia możliwe.

Gomene, ale problemy z netem.
0 x
Soh

Post autor: Soh »

Done.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Soh

Kopiujemy swój wygląd. Czyli jaki? Taki jaki znamy. A w przypadku tej techniki też kopiuje wygląd mi znany, np ptaka.
Tworzenie klona:
→ Urobienie gliny, dodanie chakry, stworzenie tworu z wyglądem nam znanym, naszym.
Tworzenie - przykładowego - ptaka:
→ Urobienie gliny, dodanie chakry, stworzenie tworu z wyglądem nam znanym, ptaka.
W czym problem? + poza klonem mam też lalkę w której nadaje się wygląd człowieka, nasz.
Zabić całą wioskę? Mogę zrobię dokładnie to samo bez tej techniki, osiągnę bez tego taką samą siłę mocy, z tym, że tutaj twory będą miały bardziej realny wygląd (każdy sensor i tak bez problemu to wychwyci!), gdyby technika zwiększała siłę wybuchu czy coś..ale tego nie robi. Co to kwalifikuje na rangi A/S? Jak wspomniał Kamiru, dopiero w połączeniu z innymi technikami klanu robi się to niebezpieczne, nie samo w sobie, a oceniamy to jutsu, nie ewentualne połączenia. Mogę dać ten B-rank, to i tak już zaawansowany poziom...
Co do robienia się białe - robi się. Chyba, że ptak trafi i bezpośrednio zderzy się z celem, wtedy nie ma kiedy wrócić, bowiem przez naruszenie konstrukcji gliny następuje od razu wybuch - tak to działa w tym klanie.

Opcja z jednolitym kolorem niezbyt mnie interesuje, byłoby to wtedy bezużyteczne raczej, a chodzi o to by bawić się sztuką, urealniać ją, do tego dąży artysta.. D;
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Ranga B, koszty B, przed zmianą zmienia kolor. Jeśli to pocisk/ptak, to będąc blisko celu w reakcji na jego czakre zmienia barwe na białą na 2-3 sekundy przed wybuchem. Nie zgodz sie to nie bedzie akcepta.

Najlepsza WT jaka dane mi bylo czytac; D'
0 x
Soh

→ Ranga? Nie ma problemu.
→ Koszty? Tak nie można. 10-20% chakry za zmianę kolorów + drugie tyle za twory. Po dwóch technikach bym nie istniał, tak nie można staaary. XD (zaraz to przerobię na henge nakładane na twory przy tworzeniu.. D;)
→ Jak reaguje na chakre? Hmm.. jeśli inni będą za tym, to ok (bo nie wiem, czy to możliwe), byłbym za (wcale nie mam pomysłu na wt związane z tą zdolnością:-D)
A dziękuję, dziękuję, staram się. <3
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Soh

Z białym mogę zrobić to samo, ludzie widząc taki dom nie zaczną przecież uciekać, no może gdy widzieli jak tworzę i znają umiejętności mojego klanu. Mogę też użyć farby, albo zrobić dom, a potem otoczyć kamieniami i z zewnątrz będzie wyglądał jak normalny. Wystarczy pomyśleć i też mogę to osiągnąć, wystarczy prosta matematyka: wyobraźnia+zdolności klanu. Technika mi to ułatwi, dlatego mogę się już zgodzić na ten B-rank, techniki tego kalibru są już zaawansowane, bez przesady, że wrzucać to na A..czy S..gdzie na tym poziomie mam techniki tworzące XXX kratery po wybuchu etc.. to średnio współgra. ;__;

Po prostu wolę bawić się w zagrywki taktyczne niż boom i cześć arena..
0 x
Kaien

Dwa tygodnie od odpowiedzi... Ktoś, coś? Puszczamy? Wyrzucamy?
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Ja tam akcepta dałem. Chyba.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

ja dalej na nie, bo argumenty Soha po prostu mnie nei przekonują i nie odpowiadają na najważniejsze pytania
0 x
Soh

Spodziewałem się więcej po dwóch tygodniach milczenia. Wydaje mi się, że na każde pytanie przedstawiłem odpowiednią argumentację. Widocznie któryś z nas źle postrzega wypowiedzi drugiego i naprawdę nie wiem, który z nas. Straciłem chęci do tej dyskusji, choć zależy mi na tej technice. Proszę o ostateczny, obiektywny werdykt. Wyłożyłem już wszystkie karty na stół, pora na wasze działania - przeanalizować, ocenić, przerzucić do odpowiedniego miejsca.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ja już ci dokładnie powiedziałem. Ta technika w porównaniu z innymi WT, a nawet kanonami jest po prostu zbyt mocna. No nie ma opcji. Przedstawiłem ci też moją wersją, inni moderatorzy swoje, a ty nie chcesz przystać na warunki całkowite, lecz wszystko modyfikujesz. Nie, tak się nie będe bawić.
Na mocy udzielonego mi prawa daję brak akcepta. Masz parę adminów i modów od tego. Jak widać podchodzą oni do tego niechętnie. Może dlatego, że te twoje wytłumaczenia są po prostu słabe?
odrzucam kappa
0 x
Kaien

Także jestem na nie. Odrzucam.
0 x
Murai

Post autor: Murai »

Po całej tej dyskusji stwierdzam, iż technika w obecnym stanie nie nadaje się na akcepta.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości