- Nazwa
- Yama to sasu
- Dziedzina
- Mokuzai
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Długość broni
- Koszt
- Brak
- Dodatkowe
- +20 szybkość
- Opis Technika ta jest kombinacją czterech szybkich ruchów. Do poprawnego wykonania techniki potrzebna jest broń, którą można zarówno ciąć jak i dźgać (naginata, guandao itp). Atakujący wykonuje szybkie horyzontalne, poziome cięcie,
następnie robiąc "kółeczko" wykonuje jeszcze jedno pionowe od góry. Dzięki temu może przyciągnąć broń do siebię i szybko przejść do dźgnięcia go w okolice brzucha po czym ponowić pierwszy z ruchów. - Link do tematu postaci
- KLIK!
Coś nowego...
Moderator: Souei
Coś nowego...
0 x
- Akashi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Wędrowiec
- Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach
- Widoczny ekwipunek: Skórzany płaszcz, kazeshini
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=3899
Re: Coś nowego...
Macie rację
Trochę to zmieniłam: dodałam te pionowe cięcie (czyli razem cztery ruchy) i zmieniłam na +20 siła. Wydaje mi się, że tak będzie lepiej.

0 x
Re: Coś nowego...
Cięcie horyzontalne to takie jak horyzont czyli poziome jak złączenie morza z niebem : P
Teraz po zmianie techniki jest mi to łatwiej sobie wyobrazić.
piękny obrazek
Cięcie idzie np. od boku jakby miało przeciąć brzuch przeciwnika (albo klatę), potem Ayako robi ładne kółeczko żeby broń poszła do góry i następnie tnie od góry rywala, który właśnie patrzy na swoje wywalające się bebechy. Następnie przyciąga do siebie broń i dźga oponenta (który jest już na kolanach) prosto w czoło.
Co do bonusu jaki daje technika, stawiałbym jednak na szybkość (+20). Jest to wyćwiczony, płynny ruch w którym ciężko dopatrywać się jakiejkolwiek straty choćby sekundy na czasie wykonywania. Poza tym jak już to trafi to i tak raczej zgon, niezależnie jaka siła. Szybkość może się bardziej przydać żeby to w ogóle trafiło ; )
Dla mnie akcept
Teraz po zmianie techniki jest mi to łatwiej sobie wyobrazić.
piękny obrazek
Cięcie idzie np. od boku jakby miało przeciąć brzuch przeciwnika (albo klatę), potem Ayako robi ładne kółeczko żeby broń poszła do góry i następnie tnie od góry rywala, który właśnie patrzy na swoje wywalające się bebechy. Następnie przyciąga do siebie broń i dźga oponenta (który jest już na kolanach) prosto w czoło.
Co do bonusu jaki daje technika, stawiałbym jednak na szybkość (+20). Jest to wyćwiczony, płynny ruch w którym ciężko dopatrywać się jakiejkolwiek straty choćby sekundy na czasie wykonywania. Poza tym jak już to trafi to i tak raczej zgon, niezależnie jaka siła. Szybkość może się bardziej przydać żeby to w ogóle trafiło ; )
Dla mnie akcept
0 x
- Akashi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Wędrowiec
- Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach
- Widoczny ekwipunek: Skórzany płaszcz, kazeshini
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=3899
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości