- Nazwa
- Suiton: Mizutamari
- Dziedzina
- Suiton
- Ranga
- D
- Pieczęci
- Ptak
- Zasięg
- Maksymalnie koło o promieniu 1 metra.
- Koszt
- E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
- Dodatkowe
- Wymagana obecność wilgotnego powietrza.
- Opis Użytkownik składa jedną pieczęć i wyzwala chakrę, w efekcie czego wokół niego (patrz. Zasięg) na ziemi powstaje kałuża. Kałuża ta posiada w sobie około 1 litra wody i jedyną właściwością, która odróżnia ją od naturalnego odpowiednika jest to, że woda ta zawsze pozostaje czysta i zdatna do picia. Może też posłużyć jako podstawa do wykonania niektórych technik Suiton. Do wykonania techniki potrzebne jest wilgotne powietrze, bowiem kałuża powstaje w wyniku skroplenia wody zawartej w tym powietrzu.
- Link do tematu postaci
- KLIK!
Suiton: Mizutamari
Moderator: Souei
Suiton: Mizutamari
0 x
Re: Suiton: Mizutamari
Z tą jedną pieczęcią mogę się zgodzić, chociaż mi to trochę nie odpowiada, ale jak Mus to mus kappa
A co do wymogu tego Suitonu na C ... generalnie chciałbym tą technikę mieć na event, więc zależy mi na ominięciu tego czegoś.
Zbiornik wodny, deszcz czy coś w ten deseń odpada, bo tak jak powiedziałeś, nie ma sensu robić kałuży, jeśli w pobliżu jest inna kałuża albo zbiornik wodny.
Odnośnie wilgotnego powietrza. To też trochę słabo, bo mało konkretnie. MG będzie musiał zadecydować o tym czy ta sztuka się powiedzie czy nie i ja w sumie będę wykonywał tą technikę w ciemno.
A jeśli natomiast chodzi o techniki Suiton na randze D, które nie wymagają wody. Jest taka technika. Kirigakure no Jutsu. Tworzy mgłę de facto z niczego. Dlaczego wiem, że można jej użyć bez obecności wody? Bo Exodia, który nam prowadził walkę (mi i Masaru) taki ruch zaakceptował. Oczywiście mgła to nie to samo co kałuża, ale generalnie mgła to cholerne ilości wody są.
A co do wymogu tego Suitonu na C ... generalnie chciałbym tą technikę mieć na event, więc zależy mi na ominięciu tego czegoś.
Zbiornik wodny, deszcz czy coś w ten deseń odpada, bo tak jak powiedziałeś, nie ma sensu robić kałuży, jeśli w pobliżu jest inna kałuża albo zbiornik wodny.
Odnośnie wilgotnego powietrza. To też trochę słabo, bo mało konkretnie. MG będzie musiał zadecydować o tym czy ta sztuka się powiedzie czy nie i ja w sumie będę wykonywał tą technikę w ciemno.
A jeśli natomiast chodzi o techniki Suiton na randze D, które nie wymagają wody. Jest taka technika. Kirigakure no Jutsu. Tworzy mgłę de facto z niczego. Dlaczego wiem, że można jej użyć bez obecności wody? Bo Exodia, który nam prowadził walkę (mi i Masaru) taki ruch zaakceptował. Oczywiście mgła to nie to samo co kałuża, ale generalnie mgła to cholerne ilości wody są.
0 x
Wpisałem dwa warianty. Jeden od Suiton rangi D i drugi od Suiton rangi C. Powinno być już dobrze. Chyba.
0 x
Jak dla mnie już pierwsza opcja była w porządku. Nic szczególnego taka technika, tworzy raptem małą kałużę więc nie daje to i tak wygórowanych możliwości.
0 x
Wprowadziłem poprawki o które prosił Micheletto. Gadałem z Musem na GG i powiedział, że w przypadku wprowadzenia tych poprawek utrzymuje swoją akceptację, więc czekam na kolejne uwagi lub akcepty 

0 x
- Akashi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Wędrowiec
- Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach
- Widoczny ekwipunek: Skórzany płaszcz, kazeshini
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=3899
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości