Jak sprzedawać

Awatar użytkownika
Akashi
Postać porzucona
Wiek postaci: 20
Ranga: Wędrowiec
Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach
Widoczny ekwipunek: Skórzany płaszcz, kazeshini

Jak sprzedawać

Post autor: Akashi »

PROBLEM
Brak możliwości sprzedaży posiadanych przedmiotów.

ROZWIĄZANIE
Przy zakupie nowego ekwipunku dać możliwość sprzedania starego za połowę jego wartości, by mieć chociaż jakiś zysk z tego, a nie wyrzucać ich po prostu z ekwipunku, albo by miały być jakoś się w nim marnować i walać przez lata.

DODATKOWE UWAGI
Brak
0 x
Obrazek
Masaru Yoshida

Re: Jak sprzedawać

Post autor: Masaru Yoshida »

Sprzedaj innemu graczu <delfineł>
A tak serio popieram
0 x
Tensa

Post autor: Tensa »

Jestem za nic dodać nic ująć, ale może za 1/3 albo 1/4 ceny
0 x
Yamiyo

Post autor: Yamiyo »

także za
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

coś podobnego chyba było i stwierdzono że sprzedawać w sklepach nie można tylko ewentualnie innym graczom ale mogę się mylić.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Jak dla mnie można dać możliwość sprzedaży do sklepu za 1/10 ceny oryginalnej, obecnie nie ma tego w mechanice i nie da się inaczej niż jak już graczowi, ale wypadałoby mieć też taką opcję.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Post autor: Akarui »

Tylko po co ograniczać górną granicę ceny? Przecież można mieczyk z ładną rękojeścią sprzedać innemu graczowi wmawiając mu, że miecz cuda czyni i sam walczy, opchnąć go za dwa razy tytle co normalny.

Nie lepiej sprzedawać do sklepu za powiedzmy tą 1/4 wartości, ale innym graczom za cenę ustaloną na fabule?
0 x
MOWA
Yamiyo

Post autor: Yamiyo »

1/10 ceny przy sprzedaży dla NPC i ustalona cena przy sprzedaży graczowi. O to chodziło, Akarui :). Sprzedaż graczom nie ma górnej granicy, ale wątpię, żeby za katanę ktoś dał więcej niż 1000 :D.
0 x
Awatar użytkownika
Akashi
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach

Jak dla mnie przy niektórych przedmiotach 1/10 ceny to trochę mało. Najlepiej było by dać w sumie do każdego rodzaju przedmiotu inną cenę za sprzedaż by nie wychodziły przy tym jakieś małe sumy i zwróciło się coś więcej niż jeden grosz :P
0 x
Obrazek
Hisui

Post autor: Hisui »

Jeśli już, bardziej adekwatne będzie 1/5 ceny, jako że najtańsze bronie są od 5 ryo.. W ten sposób nie będzie żadnych połówkowych ryo :P
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Jestem graczem nie tylko pbfów, ale i wielu innych i zazwyczaj tam się sprzedaje ekwipunek do sklepu z właśnie w okolicach 1/10 ceny.
Jak coś kosztuje mniej niż 10Ryo nie można sprzedać pojedynczo, ale to tylko moje zdanie. Po prostu nie ma tutaj połówek więc to co sprzedajemy musi się dać podzielić przez 10.

A co do sprzedawania innym graczom... To wiadome, że tak jak się wytargują oni na fabule tak sobie sprzedadzą. Oszustwa też są dozwolone.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Hisui

Post autor: Hisui »

Cóż.. Ja tam wielkim graczem nie jestem. Tak mi podpowiada logika. Przy 1/5 nie trzeba będzie patrzeć czy coś musi być parzyście czy po ile trzeba sprzedawać. Ale decyzja i tak nie należy do mnie, tho.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Odpowiada mi powyższe rozwiązanie, przy 1/5 faktycznie nie ma problemów z dzieleniem :)
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Akashi
Postać porzucona

1/5 spoko opcja, jedynie poczekać aż więcej osób się wypowie i można raczej wprowadzać.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Hayami Akodo
Ranga: Samuraj
Krótki wygląd: https://imgur.com/a/9wDbR
- po lewej stronie aktualne ubranie Hayamiego,
plus kremowy płaszcz i czarne rękawiczki bez palców
- długa blizna na piersi po pojedynku z Megumi Ishidą
- blizna na prawej nodze po walce pod Murem
Widoczny ekwipunek: - włócznia yari
- katana
- plecak
Multikonta: brak
Aktualna postać: Hayami Akodo

Post autor: Hayami Akodo »

Mi bardzo podoba się ten pomysł! Mechanicznie jest fajnie, a fabularnie wprowadzi to zupełnie nowe możliwości i pozwoli wprowadzić taki smaczek do gry o: Tak, zdecydowanie to dobry pomysł. Tym bardziej, że przy 1/5 ceny wygodnie będzie to wszystko przeliczać.
0 x
Obrazek though my body may decay on the isle of Ezo
my spirit guards my lord in the east

voice |PH| theme | bank | vibe 1|vibe 2
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości