- Nazwa
- Naguru mimi
- Dziedzina
- Taijtusu
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Bezpośredni
- Koszt
- Brak
- Dodatkowe
- Podczas wykonywania techniki: +20 do szybkości
- Opis - Dłonie do tego uderzenia powinny być lekko zgięte, palce trzymane razem. W ten sposób ręce formują się w swego rodzaju kubeczki, którymi należy uderzyć równocześnie w oba uszy tak aby ich otwory znajdowały się w przestrzeni utworzonej pod dłońmi.
Uderzenie nie musi być bardzo silne. Rzeczywistym czynnikiem działającym jest w tym przypadku powietrze wtłaczane do ucha środkowego. Z dużym prawdopodobieństwem może to spowodować pęknięcie jednego lub obu bębenków oraz przynajmniej łagodną formę wstrząsu mózgu. Udany cios oznacza również dla przeciwnika zaburzenia błędnika, objawiające się zawrotami głowy i poważnymi problemami z utrzymaniem równowagi. Efektem tego będzie, jeśli nie nokaut, to przynajmniej chwilowa niezdolność przeciwnika do walki, co pozwala na podjęcie dowolnej kontynuacji. Uderzenie to można wykonywać zarówno znajdując się przed przeciwnikiem jak i od tyłu.
Za dodatkową zaletę można uznać to, że uderzenie nawet w tylko jedno ucho, jeśli będzie trafione, również odniesie natychmiastowy skutek w postaci większego lub mniejszego oszołomienia przeciwnika. - Link do tematu postaci
- KLIK!
Blup blup blup
Moderator: Souei
Blup blup blup
0 x
Re: Blup blup blup
Zupełnie mi się nie podoba ten sposób tworzenia Taijutsu, że robi się coś teoretycznie prostego ale daje się wyższą rangę, żeby móc dostać +30 szybkości.
Ranga C, nie wiem nawet jaki tu mógłby być bonus. Po prostu tego nie widzę.
Sama technika - ok.
Ranga C, nie wiem nawet jaki tu mógłby być bonus. Po prostu tego nie widzę.
Sama technika - ok.
0 x
Re: Blup blup blup
Porównując to do poprzedniej techniki i innych moich technik, uznałam że jest trudniejsza w wykonaniu. Sama się poważnie wahałam co do rangi, ale że rangi WT są zazwyczaj delikatnie zawyżone to wolałam wziąć wyższą.
Ale widocznie w technikach tai panuje inny trend. Cóż, lepiej dla mnie, szybciej się jej nauczę xDD
Już poprawiam.
Ale widocznie w technikach tai panuje inny trend. Cóż, lepiej dla mnie, szybciej się jej nauczę xDD
Już poprawiam.
0 x
- Akashi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Wędrowiec
- Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach
- Widoczny ekwipunek: Skórzany płaszcz, kazeshini
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=3899
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości