- Nazwa
- Hansha Sayō
- Dziedzina
- Kenjutsu
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- 5 metrów
- Dodatkowe
- Aktywowane Kenryūtō |
+20 szybkości na czas działania techniki |
Należy posiadać około 80 siły - Opis Technika polega na serii cięć, które odbijają lub przecinają strzały/shurikeny/kunaie mieczem, bez żadnych zmartwień o ewentualne złamanie, czy też wyszczerbienie ostrza, ze względu na technikę Kenryūtō, która wzmacnia klingę miecza. Jest to technika mająca na celu przeciąć, czy też odbić (zależne od dynamiki i siły władającego np. shurikenem, a także prowadzącego) broń przeciwnika.
Przykładowo Kage Shuriken no Jutsu. W momencie zbliżających się ostrzy, wykonuje się technikę, która przecina, bądź nadaje inne trajektoria lotu broni przeciwnika. Wszystko zależne jest od mocy, którą włoży przeciwnik do rzutu własną bronią. Oczywiście seria uderzeń techniki Hansha Sayō powoduje, że drugi shuriken, który jest w cieniu pierwszego, zostaje również odbity bądź przecięty, a wszystko to w zależności od przekładu szybkości uderzeń danej techniki połączonej z użytkownika miecza, przeciwko szybkości lecących ostrzy. Jeśli zaś chodzi o siłę, to daje ona informację, czy broń miotana została odbita, czy przecięta na pół, co jest opcjonalne w zależności od decyzji prowadzącego. - Link do tematu postaci
- KLIK!
Motoko
Moderator: Souei
Motoko
0 x
Re: Motoko
Uwagi wstępne:
- Dziedzina to Kenjutsu, określ styl walki.
- Daj normalne koszty C.
- Moim zdaniem to nie jest materiał na WT. Broń możesz odbijać zwykłym mieczem, a tym bardziej po przelaniu do niego chakry masz na to większe szanse [czy też na rozcięcie, chociaż tutaj to bym uważał]. Również to jak wiele pocisków odbijesz nie zależy od jutsu, tylko od twojej percepcji i szybkości. Ja tego nie widzę tutaj i jestem za zarchiwizowaniem.
0 x
W takiej technice jest tylko jeden argument za tym, żeby w ogóle ją oceniać. Bo to jest styl, który wyspecjalizował się w odbijaniu takich ataków zmasowanych. Ktoś z wystarczającą percepcją i szybkością też to zrobi, ale nie w takim "stylu", z taką gracją xD
Zasięg odbijanej broni - 25m moim zdaniem za dużo. Taka wytrącona z lotu broń myślę max 5m odleci i spadnie i tak. Wiem, że fajnie by to wyglądało ale raczej nie da się odbić shurikena tak, żeby go jeszcze wycelować w rywala.
Kosztu nie powinno być moim zdaniem, bo to czysta seria ruchów. Za pokrycie miecza chakrą płaci się koszt osobno jako inną technikę. Czyli popieram szanownego profesora Musa Exodiusa kappa
Tam te obliczenia sumy szybkości itd. lepiej byłoby usunąć z opisu, bo i tak będzie to wszystko po prostu leżało w ocenie sędziego.
Ogólnie może być.
Zasięg odbijanej broni - 25m moim zdaniem za dużo. Taka wytrącona z lotu broń myślę max 5m odleci i spadnie i tak. Wiem, że fajnie by to wyglądało ale raczej nie da się odbić shurikena tak, żeby go jeszcze wycelować w rywala.
Kosztu nie powinno być moim zdaniem, bo to czysta seria ruchów. Za pokrycie miecza chakrą płaci się koszt osobno jako inną technikę. Czyli popieram szanownego profesora Musa Exodiusa kappa
Tam te obliczenia sumy szybkości itd. lepiej byłoby usunąć z opisu, bo i tak będzie to wszystko po prostu leżało w ocenie sędziego.
Ogólnie może być.
0 x
Dziedzina poprawiona, koszty usunięte, Exodia ma rację, że to jest bez sensu płacenie, kiedy nie zużywa się żadnej chakry, działa ona jedynie z techniki Kenryūtō.
Możliwe, że takie odbijanie strzałów, shurikenów i kunaiów może zostać wykonane przez inne techniki, ale w przypadku tego przykładu jaki nawet podałam z dodatkowym, ukrytym ostrzem, inne techniki nie mają możliwości obrony, tak samo brak jakiejkolwiek techniki, przynajmniej w mojej opinii, stąd taka technika. Posiada ona możliwość odbijania, bądź przecinania w zależności od siły etc. z niezawodną prędkością broni miotanych wprawionych w ruch, na które są specjalne techniki.
Możliwe, że takie odbijanie strzałów, shurikenów i kunaiów może zostać wykonane przez inne techniki, ale w przypadku tego przykładu jaki nawet podałam z dodatkowym, ukrytym ostrzem, inne techniki nie mają możliwości obrony, tak samo brak jakiejkolwiek techniki, przynajmniej w mojej opinii, stąd taka technika. Posiada ona możliwość odbijania, bądź przecinania w zależności od siły etc. z niezawodną prędkością broni miotanych wprawionych w ruch, na które są specjalne techniki.
Co do pierwszego, to zostało poprawione.
Natomiast jeśli chodzi o zasięg broni, to jest ona jak przy samej technice Kenryūtō, w zasięgu wpisałam zwyczajnie odbijane bronie, nie długość miecza.
Natomiast jeśli chodzi o zasięg broni, to jest ona jak przy samej technice Kenryūtō, w zasięgu wpisałam zwyczajnie odbijane bronie, nie długość miecza.
Nie chodzi o styl i grację, a zwyczajnie skuteczność, ale dobrze, niech o to chodzi. xD
Poprawione na 5 metrów zasięgu.
Koszty również zostały wykluczone.
Obliczenia usunięte, przynajmniej te w nawiasach, ogólną opisową też wyrzucić?
Poprawione na 5 metrów zasięgu.
Koszty również zostały wykluczone.
Obliczenia usunięte, przynajmniej te w nawiasach, ogólną opisową też wyrzucić?
0 x
Masz troszkę szczęścia, bo dzisiaj równo upłynęło 2 miesiące od wrzucenia twojego WT. Udzielam publicznej nagany za nieznajomość regulaminu, jednak skomentuję również merytorycznie.
Styl walki?
Nie. Drugi shuriken zostanie odbity/przecięty tylko w przypadku, gdy cięcie w pierwszy shuriken uderzy drugi. A wcale tak być nie musi, to zależy od cięcia w ten widoczny.
Poza tym większych uwag nie mam.
Poza tym większych uwag nie mam.
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
To też miałem pisać, że to czy odbijesz pociski nie zależy od samej techniki tylko od percepcji. Jej wymóg to pewnie +/-15 więcej niż szybkość lecących pocisków.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości