Głos potęgi.

Moderator: Souei

Masaru Yoshida

Głos potęgi.

Post autor: Masaru Yoshida »

Nazwa
Kyōmeisen
Dziedzina
Ninjutsu
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg
3m/bezpośredni
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
Dodatkowe Wymaga specjalnej rękawicy z dziurami, do opracowania w kuźni. (Patrz rękawica Dosu anime)
Opis Technika, która wytwarza fale dźwiękowe kontrolowane przez specjalną rękawicę. Dodatkowo czakra pozwala na kierowanie tymi falami. W zależności od zamiarów użytkownika, jutsu może być kierowane we wszystkie strony. Wymaga machnięcia ręką jak do ciosu. Działa to niczym gwizdek i rękawicy z dziurami wydobywa się dźwięk, którym można wycelować za pomocą czakry. Fala dźwiękowa wpada do ucha przeciwnika, przez fakt że ludzie ciało składa się z 70% z wody, (ale również i zwierzęce trochę też, w zależności od gatunku!) fala dźwiękowa nasączona czakrą rozchodzi się po całym ciele co sprawia, że obrywa między innymi błędnik, ale również ogólnie mięśnie i organy wewnętrzne otrzymują obrażenia spowodowane trafieniem falą dźwiękową. Wróg traci kontrolę nad ruchami, odczuwa ból, ma zaburzenie błędnika, ogólnie jest oszołomiony i nie zdolny do podjęcia żadnego działania. Jednak im większa wytrzymałość organizmu tym lepiej on znosi ten atak (powyżej 100 wytrzymałości łagodniejsze obrażenia). W przypadku gdyby cios fizycznie trafił ciało sprawa ma się troszkę inaczej, ponieważ w tym momencie fala dźwiękowa z czarką zaraz po wydobyciu się nie musi lecieć kawałka i wpaść do ucha tylko może od razu po tym jak rękawica uderzy oponenta roznieść się po jego ciele dają lepszy efekt. W tym wypadku przeciwnik może zostać nawet pozbawiony przytomności (próg wytrzymałości 160 do funkcjonowania dalszego). Wadą techniki jest to że potrzeba narzędzia do jej wykonania, oraz w przeciwieństwie do większości technik z tej rangi nie wystarczy do zabicia wroga i trzeba zrobić coś jeszcze żeby go zabić, nim z powrotem się ogarnie.
Link do tematu postaci
http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=3727
0 x
Hoshigaki Seiki

Re: Głos potęgi.

Post autor: Hoshigaki Seiki »

kanon?
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Masaru Yoshida

Zmieniłem trochę, więc nie jest jak w kanonie xD
Exodia po co mam robić rękawice jak nie wiem do czego ona służy? <kappapride> Chyba pierw technika, potem projekt, a potem stworzenie.
0 x
Masaru Yoshida

To prosty mechanizm tylko ładnie go opisałem. Jak były krótkie to narzekaliście że jest za krótki to się wysiliłem.
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Nie no bądźmy poważni, serio myślisz że aktualnie to jest coś innego niż kanon. Ja tu więcej nie zaglądam nawet xD
brak akcepta :P
0 x
Katsuko

Post autor: Katsuko »

To jest kanon.
0 x
Masaru Yoshida

To mam to wrzucić do brakujących xd? >:V
Kij tam za 2 tygodnie przyjdę z identyczną rękawicą tylko na fuuton kappa
0 x
Katsuko

Wrzuć do brakujących, a w pomysłach daj propozycję przedmiotu.
0 x
Masaru Yoshida

niee bez sensu to z pomysłem, jak ktoś potrzebuje to sobie to sam poskłada. Ale technika może iść, szkoda tylko że od marca tam jest jedna moja technika :v
0 x
Katsuko

Przedmiot też jest kanoniczny.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

kanon. Zgłosić do brakujących
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Masaru Yoshida

Poszło do brakujących. Mam nadzieje że szybciej się to tam ruszy niż te 2 pieczętujące od marca moje kappa
Ale co do rękawicy będę trzymał się zdania że w kuźni trzeba to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc to tylko wolna przestrzeń otoczona metalem z dziurami. Rękawice łańcuchowe mamy, a takiej rękawiczki mieć nie można xdd?
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości