Sakebigoe no atama

Moderator: Souei

Katsuko

Re: Sakebigoe no atama

Post autor: Katsuko »

Kolejna forma ograniczenia na wyrost? Ty chcesz jutsu C zrobić w pytkę obrażenia i dać cholernie wielki zasięg, moc jutsu jest skalowana [co u innych nerfisz]. To jest na wyrost?

Wiesz co jest wypaczone? To, że przykłady, które rzuciłeś są z kanonu i edytowane przez administrację, żeby były grywalne. Twoje jutsu po prostu nie jest. Kolejny raz moją uwagę zbywasz ogólnym stwierdzeniem.

Mojego akcepta tu nie było i nie będzie.
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Juuzou Yamanaka

Post autor: Juuzou Yamanaka »

Naoki:
podajać argumenty podawałem je w jak najbardziej sensowny sposób, natomiast od Ciebie uslyszałem tylko "uważam, ze powinno to być tak..." oraz " nie i nie"

Murai:
Czy zakres widzenia będzie odpowiedni dla 40 metrów? 30 w ostateczności?

Rybek: Zmieniłem dla Ciebie ksalowalnośc i dodałem pierwszy próg konsekwencji aby żaden "Madara" się już niczego nie obawiał :0
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Juuzou Yamanaka

Został Rybek i Ava.
Prosze dajcie ostateczne opinie.
0 x
Katsuko

Daj 25m zasięgu i to zaakceptuję.
0 x
Juuzou Yamanaka

Naoki jesli to nie jest tak duży problem to prosiłbym o zostawienie tych 30 tym bardziej, ze już raz zaproponowałeś własnie taką wartość. Oczywiście jeśli będzie to kwestia zaporowa i nie uzsykam wymaganej liczby akceptów wtedy z bólem zmienię.
0 x
Katsuko

Przejrzałem techniki klanowe i te ofensywne mają zasięg 15m lub linię prostą. Te 25 wydaje się sensowne, dlatego że to nieco mniej niż kontrola całego ciała, ale mimo wszystko obrażenia nie są też minimalne.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Mnie zastanawia jeszcze tylko jedna rzecz - czy to utrzymywanie się krzyku jeszcze turę po puszczeniu pieczęci ma jakieś uzasadnienie? Właściwie to w ten sposób możesz ominąć płacenie za turę utrzymania, bo płacisz za zaczęcie techniki, od razu puszczasz pieczęć a to działa a płacić nie trzeba.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Katsuko

A ja cofam akcept, bo kwestia, którą poruszył Seiki jest do rozważenia. Po odpowiedzi mogę ponowić.
0 x
Juuzou Yamanaka

O esu, przecież było to już poruszane na samym początku.
Jest to po prostu efekt techniki. Ponosze koszt i czas trwania tego dźwięki jest taki a nie inny. Tak jak w przypadku technik, których sam "efekt trwa dłużej. MOżna napisać, że jest to krzyk trwający X czasu ale będziemy się bawić w sekundy?. Koszt na ture wystepuje przy tym jesli efekt jest zmienny w czasie czyliw przypadku kontroli lub wykorzystania efektu w zalezności od sytuacji. Wszelkie defensywy lub kontakty telepatyczne.

Przykąłd pierwszy z brzegu:
Nazwa
Bakusui Shōha
Pieczęci
Wąż
Zasięg
Zależy od kosztu chakry
Koszt
Opisany poniżej
Dodatkowe
Suiton C
Opis <span style="display: block; margin: 0; padding: 0; text-align: justify;">Jutsu idealne w sytuacji potyczki w niesprzyjających warunkach bez wodnego zbiornika w pobliżu. Technika polega na wypluciu ogromnych ilości wody pod ciśnieniem, którą wypluwamy pod siebie bądź w wybraną stronę. Wydobywająca się z naszych ust woda szybko zalewa okolicę i w sprzyjających warunkach może stworzyć większe bądź mniejsze akweny, niezbędne wręcz do skutecznego wykorzystania pozostałych technik naszego szczepu. Podczas wypluwania wody ogromne ciśnienie wywołuje zjawisko odrzutu i w efekcie ciężko jest nam utrzymać równowagę, potrzebne jest więc odpowiednie skupienie. W przypadku wypluwania wody bezpośrednio pod siebie, ta może wynieść nas w górę i tym samym wystawić nas na ataki oponentów, w efekcie jednak woda generowana jest nieco szybciej. Warto dodać, że nie jest to proces błyskawiczny i od pierwszych wyplutych kropel do oczekiwanego efektu może minąć kilka chwil, które są momentami naszej słabości - tym bardziej, że musimy stać w miejscu na czas trwania techniki. Koszt chakry jest różny w zależności od tego, jak dużo wody chcemy wygenerować:
  • Wielkość podobna do basenu - E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
  • Zalew - E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
  • Jezioro - E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4%
</span>
Nazwa
Katon: Suyaki no Jutsu
Pieczęci
Szczur → Smok → Świnia
Zasięg Max.
25 metrów
Koszt
D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 15% | S: 10% | S+: 5%
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Technika polegająca na stworzeniu ogromnej ilości płomieni w pewnym miejscu. Może ono maksymalnie wynosić 15 metrów kwadratowych, ale jeśli złapie coś w swój zasięg to prawdopodobnie zabije i nie da możliwości przetrwania. Ogień, który powstaje dzięki tej technice rozpala się błyskawicznie i od razu spopiela cel, nie oprą się nawet najsilniejsze Summony.
Był to kompromis pomiędzy trzymaniem pieczęci a tym, że sam efekt techniki jest wywołąny w umyśle ofiary i de facto może podlegać zasadom genjutsu lu być zrobiony jako genjutsu tej samej rangi więc trwałby bez przerwy. Kwestia drugi raz poruszana mimo, że już wczesniej rozwiązana...
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Juuzou Yamanaka

Otóż to balans balansem ale w tym wypadku zasięg został okrojony niebotycznie do pierwowzoru. w zamian otrzymuje niewiele w stosunku do tego co poświęciłem.
Szedłem cały czas na ustępstwa chcąc osiągnąć kompromis ale moderacja tu za każdym razem wyrywała coraz więcej.
Ava pierwowzór jest zmienny od sytuacji czyli cały czas nadajemy komunikat reagujemy, komunikujemy sie z daną osobą. Tutaj jest to wywołany dźwięk, który trwa dłużej niż kilka sekund.

Moja propozycja jest taka:
Podtrzymanie pieczęcią tak jak we wszystkich technikach turowych
Zachowujemy mechanikę w pełni.
PSYCHIKA:
Zostawiam wtedy podtrzymanie pieczęcią ale niemożność wykonania technik wynika tak jak pierwotnie z samej różnicy konsekwencji a psychiki wykonujacego technikę. DO tego również się Rybek wtedy przyczepił i szedłem na ustępstwo mimo braku poparcia tego mechanicznym powodem. Dlaczego tak?
Otóż klan jest bezpośrednio uzależniony od psychiki.
Techniki noszą wszelkie znamiona genjutsu i przewaga klanu jest taka, że genjutsu nie są więc i Kai jest bezskuteczne. Zostało to też nadmienione w M&A

Nazwa
Sakebigoe no atama
Dziedzina
Klanowe
Ranga
C
Pieczęci
Tygrys-Wół-Baran (trzymana ostatnia pieczęć)
Zasięg
30m
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (1/2 za turę mówienia/odbioru)
Dodatkowe
Wymagana znajomość Terepashī Sanchū
Opis Technika bazująca na telepatii klanu Yamanaka. Tym razem w bardziej ofensywnej formie, pozwala wzbudzić niesamowicie intensywny krzyk, który skutecznie potrafi zdezorientować przeciwnika, rozproszyć go uniemożliwiając skupienie lub wykonanie techniki (Dla różnicy większej niż 40).Jedynym warunkiem jest wyczucie chakry potencjalnej ofiary. Ofiara może się przeciwstawić odznaczając się poziomem konsekwencji wyższym od psychiki użytkownika
Link do tematuz zaakceptowanymi
http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=3518
Dlaczego tak? A no dlatego, ze jest to klan jak każdy inny bazujący na atrybucie gdzie techniki również na nim bazują.
Dlaczego niemożność, bo to samo osiągamy przechodząć do ciała oponenta tylko, ze tam uzyskujemy dodatkowo kontrole nad jego ruchami oraz o wiele łatwiej możemy doprowadzić do jego śmierci zaraz po dezaktywacji. Tu takeij możliwości nie ma.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości