- Nazwa
- Itto subarashii
- Dziedzina
- Elementarne, doton/raiton
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Ptak
- Zasięg
- 15 metrów
- Koszt
- E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% na każdą osobę
- Dodatkowe
- Wymaga posiadania obu żywiołów na danej randze lub współpracy dwójki shinobich
- Opis Technika prosta i efektywna zarazem. Polega na utworzeniu ziemnego kolca, podobnego do techniki Doton: Doryūsō, jednak różniącego się od niego tym, że jest konstrukcją pustą w środku. Kolejna różnicą jest wypełnienie przestrzeni ładunkiem elektrycznym, który uwalnia się w momencie zniszczenia konstrukcji i poraża przeciwnika, który go niszczy. Jeśli zostanie zniszczony bezpośrednim ciosem ładunek bezpośrednio uderza w przeciwnika. W momencie jednak gdy kolec zostanie zniszczony za pomocą jutsu, ładunek rozbiega się na okrąg o promieniu 3 metrów, po czym rozładowuje się.
Samo wykonanie kiedy wymaga dwójki shinobich wygląda następująco. Najpierw użytkownik raitonu wyrzuca naładowaną broń, używając techniki Raiton: Ikazuchi no Utage. Użytkownik dotonu składa pieczęć, po czym pojawia się kolec, który staje się przedłużeniem ładunku elektrycznego z broni.
Kolec można zniszczyć uderzeniem o sile 40 bądź Jutsu D, zaś ładunek jest na tyle silny by porazić kończynę która do zniszczyła bądź najbliższą osobę w zasięgu 3 metrów, jeśli zostanie zniszczony jutsu. - Link do tematu postaci
- KLIK!
Itto subarashii
Moderator: Souei
Itto subarashii
0 x
Re: Itto subarashii
Nie jest możliwe wykonanie dwóch efektów, różnych natur chakry w jednym momencie. Taka zdolność występowała tylko u tych, którzy od razu takie dwa żywioły łączyli w jakieś KG. Można byłoby zrobić to jako jeden żywioł po drugim, ale wtedy wykonanie trwałoby dłużej + widziałbym wtedy do tego dłuższą sekwencję pieczęci gdzie jedna część odpowiada za ziemny kolec, druga część za wypełnienie raitonem.
0 x
Szczerze mówiąc, bardziej mi w tym zależy na wykonaniu tego we dwójkę xD Mogę nawet usunąć samodzielne wykonywanie czy dodać tam cokolwiek
0 x
Niestety, ale odpada. Samo stworzenie kolca pustego w środku jest możliwe, natomiast nie da się utworzyć "stabilnego" ładunku pioruna, który będzie sobie czekać bez tykania tworu ziemi (a w innym przypadku go po prostu rozwali). Jest to natomiast wykonalne, gdy:
- Ładunek jest znacznie mniejszy od kolca.
- Ktoś "podtrzymuje" ładunek rękami lub jakąś techniką odpowiadającą za to.
0 x
Przemyślałam wasze uwagi i wprowadziłam pewne zmiany, dzięki którym technika powinna mieć większą rację bytu. Zgodnie ze słowami Micheletto, mamy teraz uzupełnianiu się efektów technik wytworzonych oraz mamy stabilny ładunek o którym mówił Naoki.
A to już coś nad czym można pracować, prawda? :3
A to już coś nad czym można pracować, prawda? :3
0 x
No właśnie nie uwzględniłaś moich uwag. Nie da się stworzyć stałego ładunku, prąd z Ikazuchi no Utage zostanie wyładowany w czasie jednej tury, a nie posiedzi i poczeka na zniszczenie kolca. Na moment obecny to wygląda tak:
1) Raiton: Ikazuchi no Utage.
2) Następuje wyładowanie.
3) Tworzymy kolec.
4) Żadnego porażenia nie będzie, bo wyładowanie poszło.
1) Raiton: Ikazuchi no Utage.
2) Następuje wyładowanie.
3) Tworzymy kolec.
4) Żadnego porażenia nie będzie, bo wyładowanie poszło.
0 x
Naoki, wybacz, ale wydaje mi się, że trochę pleciesz trzy po trzy. Gdzie niby w opisie Raiton: Ikazuchi no Utage jest napisane, że prąd wypala się w czasie jednej tury? Jest za to napisane, że można ją wykorzystać do tworzenia pułapek, co się zgadza chyba z zamysłem techniki.
- Nazwa
- Raiton: Ikazuchi no Utage
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg Max.
- 20 metrów
- Koszt
- E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
- Dodatkowe
- Wymaga dowolnej metalowej broni
- Opis Technika podobna do powyższej, z niewielkimi różnicami. Tym razem użytkownik ładuje chakrą Raitonu jedną z metalowych broni, a następnie wbija ją w podłoże. Po chwili z tejże broni zaczynają wystrzeliwać wiązki błyskawic, które mogą porazić człowieka (są niegroźne dla użytkownika). Technikę można zastosować do zakładania pułapek, w obronie lub w ataku - można przecież naładowaną broń rzucić w kierunku przeciwnika i tam ją aktywować.
0 x
Raiton: Ikazuchi no Utage wykorzystuje miecz/inne narzędzie metalowe do krótkiego składowania całej tej energii. Gdzie chcesz ją składować w tej technice? W ziemi? W tym chyba jest problem.
0 x
Hisui, najwidoczniej nadinterpretujesz opis techniki. Zdanie "technikę można zastosować do zakładania pułapek" nie jest równe z "Raiton można trzymać w ziemi przez X tur". Widziałaś to jutsu? Jeśli nie to polecam odpalić sobie odcinek, wyładowanie występuje od razu po wyrzuceniu. A pułapkę równie dobrze może być rzut z pozoru zwykłą bronią, z której nagle następuje wyładowanie. I to właśnie na tym polega to jutsu.
Pamiętasz scenę kiedy Asuma rzucał kastetem? Fuuton pomógł broni przeciąć drzewo i wbić się w skałę. Kiedy brodacz brał go do dłoni, nie było tam już chakry. W większości [mam wrażenie, że we wszystkich] technikach typu chakra flow energia po prostu uchodzi z broni. Raiton to natura bardzo niestabilna. Połączenie tych dwóch faktów daje nam wniosek, że bez człowieka nie utrzymasz wyładowania. Ni chu chu.
Pamiętasz scenę kiedy Asuma rzucał kastetem? Fuuton pomógł broni przeciąć drzewo i wbić się w skałę. Kiedy brodacz brał go do dłoni, nie było tam już chakry. W większości [mam wrażenie, że we wszystkich] technikach typu chakra flow energia po prostu uchodzi z broni. Raiton to natura bardzo niestabilna. Połączenie tych dwóch faktów daje nam wniosek, że bez człowieka nie utrzymasz wyładowania. Ni chu chu.
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości