- Nazwa
- Sasayaki chikaku
- Dziedzina
- Yamanaka
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Baran + Wół + Tygrys + Wąż + specjalna pieczęć (jest to pieczęć, którą się robi dwoma rękami, układa się z nich z palców coś w stylu okręgu, walca)
- Zasięg
- 20m
- Koszt
- E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4% (1/2 na turę utrzymania)
- Dodatkowe Yamanaka musi mieć większą psychikę niż konsekwencja wroga
- Opis Członek klanu Yamanaka wykrywa w innym chakrę i za pomocą tej techniki łączy się z inną osobą i zakłóca jej percepcje, poprzez obniżenie percepcji o 70. Przeciwnikowi jest trudniej się skupić, powolniej reaguje na środowisko, jego ruchu są powolniejsze, gdyż zapewne po odjęciu percepcja nie będzie w stosunku do szybkości 1:2. Kiedy percepcja przeciwnika spadnie poniżej zera dodatkowo zakłócany jest wzrok (obraz się rozmazuje, kręci się, dubluje się), słuch (dźwięki z otoczenia są zniekształcone) i reakcja (wszystkie bodźce z otoczenia oraz reakcje przeciwnika są przetwarzane z opóźnieniem). Bardzo dużym minusem techniki jest to, że przeciwnik bez problemu może robić pieczęci, ponieważ zna je na pamięć. Bardzo łatwo można się uchronić od tej techniki posiadając wyższą konsekwencję niż psychika Yamanaki (Kai nie działa, bo to nie Genjutsu) lub poprzez wsparcie alter ego, bijuu, lub innej, ukrytej wewnątrz ofiary osobowości, która wyprze świadomość Yamanaki. Możemy także oddalić się od Yamnaki (>20m). Podczas korzystania z techniki nie możemy wykonywać innych technik wykorzystujących chakrę w stopniu większym niż niezauważalny. Techniką możemy działać na kilka osób jednocześnie (koszt chakry na każdą następną osobę jest naliczamy pojedyńczo).
- Link do tematu postaci
- KLIK!
Nowa technika
Moderator: Souei
Nowa technika
0 x
Re: Nowa technika
Do samej techniki mam pierdyliard uwag, ale pozwolę sobie napisać główną, koronną. Yamanaka mogą połączyć się psychicznie z przeciwnikiem, natomiast nie potrafią zakłócić/zmienić przebiegu chakry u ofiary. Tak więc jutsu nie przejdzie.
0 x
Naoki trochę cię nie rozumiem. Moja technika polega na połączeniu się z innym przeciwnikiem i pod względem psychicznym zakłóca jej percepcje. Psychika przeciwnika jest tak słaba, że ulega Yamanace. Ze względu na odległość, inne pieczęci itd. ta technika jak na przykład Shintenshin no Jutsu czy Shinranshin no Jutsu nie pozwala na zawładnięcie całym ciałem. Jest to trochę słabsza technika więc tylko wyłącza pewne zmysły, czyli zakłóca percepcje pod względem psychicznym! Po za tym percepcja nie ma nic do rzeczy z chaką?! Yamanaka nie modeluje chakry przeciwnika tylko zakłóca percepcje. Chakra nie ma nic do rzeczy z percepcją. Yamanaka nie zmienia chakry, tylko psychicznie każe wyłączyć, zmienić pewne zmysły odbioru, czyli zakłóca percepcje. Mam nadzieję, że wszystko dobrze wyjaśniłem;)
0 x
Czyli na randze C (klanowej) możesz dowolnej osoby w zasięgu 150m rozwalić postać pod względem aspektów i do tego jeszcze możesz robić inne techniki? Lekkie przegięcie xD
No i co? Poleci ci krew z nosa i co w związku z tym? Przecież to jest żaden minus, nic konkretnie na tym nie tracisz poza kilkoma słowami w odpisie więcej gdzie użalasz się nad tym jak ciężko jest znieść krew z nosa kappa
Ogólnie technika mało mi się podoba. Odstaje w jakiś dziwny sposób od tego co przedstawiały umiejętności Yamanaka. Gdybyś dorzucił do tego jakiś myk z tym namierzaniem pieczęcią czy jakimś zagrożeniem że tobie się coś stanie (bardziej uciążliwego) w razie porażki.
No i co? Poleci ci krew z nosa i co w związku z tym? Przecież to jest żaden minus, nic konkretnie na tym nie tracisz poza kilkoma słowami w odpisie więcej gdzie użalasz się nad tym jak ciężko jest znieść krew z nosa kappa
Ogólnie technika mało mi się podoba. Odstaje w jakiś dziwny sposób od tego co przedstawiały umiejętności Yamanaka. Gdybyś dorzucił do tego jakiś myk z tym namierzaniem pieczęcią czy jakimś zagrożeniem że tobie się coś stanie (bardziej uciążliwego) w razie porażki.
0 x
Faktycznie ta technika była za bardzo dobra. Rozumiem was. Trochę ją zmieniłem 

0 x
W skrócie: technika rangi C, zasięg ogromniasty, pozwala na odebranie przeciwnikowi dwóch zmysłów, a wręcz i trzech, od rangi B w klanówce i KC C możesz używać na całej armii.
Zamiast to obśmiać, chociaż mam ogromną ochotę, proponuję:
Zamiast to obśmiać, chociaż mam ogromną ochotę, proponuję:
- zmniejszenie efektów do minimum
- dodanie ograniczonego, krótkiego zasięgu
- zmniejszenie ilości możłiwych osób do zaatakowania
- utrudnienie łapania ofiary
Inaczej niestety, ale mojego akcepta nie ujrzysz.
0 x
Ja nie widzę poprawek. Przeciwnik w zasadzie nie może wykonywać uników, efekty uboczne są prawie niezauważalne, a zasięg jest ogromny.
Moja ocena? Do archiwum z tym.
Moja ocena? Do archiwum z tym.
0 x
Aha. Czyli dalej jutsu C, możesz łapać 20 osób i w zasadzie uniemożliwiasz jakąkolwiek formę ataku czy obrony.
Nie, dalej nie. Daj rangę S, koszt S za osobę, przyrównajmy to do Shinran Enbu no Jutsu i zmniejszmy zasięg. Przejdzie wtedy i wyłącznie wtedy.
Nie, dalej nie. Daj rangę S, koszt S za osobę, przyrównajmy to do Shinran Enbu no Jutsu i zmniejszmy zasięg. Przejdzie wtedy i wyłącznie wtedy.
0 x
Naoki napisałeś: Aha. Czyli dalej jutsu C, możesz łapać 20 osób i w zasadzie uniemożliwiasz jakąkolwiek formę ataku czy obrony.
Faktycznie na range C jest to za dobre. Dlatego trochę zmieniłem technikę. Jednak nie rozumiem ciebie. Napisałeś: i w zasadzie uniemożliwiasz jakąkolwiek formę ataku czy obrony. Tyko, że co to ma do rzeczy? Spójrz na inne techniki Yamanaka! Jeżeli techniki klanu Yamanaka zostaną użyte i zadziałają TO PRZECIWNIK NIE MA JAKICHKOLWIEK SZANS NA ATAK CZY OBRONĘ! Taka jest każda technika Yamanaka!! Jeżeli zostaną spełnione wymogi:) Nawet technika Yamanka D Chakra Heāt jeżeli wystąpi to przeciwnik jest bez szans: inaczej będzie zdana na łaskę telepaty. Więc nie rozumiem ciebie, że to powinno być na rangę S! Ta technika tylko zakłóca percepcje, a nie każe innym ninja zabijać siebie na wzajem, nie przejmujesz kontroli nad całą armią. Ta technika może też być wykorzystywana, aby kogoś szantażować w fabule itd. Zrobiłem poprawkę techniki, mam nadzieję, że teraz jest ok.
Faktycznie na range C jest to za dobre. Dlatego trochę zmieniłem technikę. Jednak nie rozumiem ciebie. Napisałeś: i w zasadzie uniemożliwiasz jakąkolwiek formę ataku czy obrony. Tyko, że co to ma do rzeczy? Spójrz na inne techniki Yamanaka! Jeżeli techniki klanu Yamanaka zostaną użyte i zadziałają TO PRZECIWNIK NIE MA JAKICHKOLWIEK SZANS NA ATAK CZY OBRONĘ! Taka jest każda technika Yamanaka!! Jeżeli zostaną spełnione wymogi:) Nawet technika Yamanka D Chakra Heāt jeżeli wystąpi to przeciwnik jest bez szans: inaczej będzie zdana na łaskę telepaty. Więc nie rozumiem ciebie, że to powinno być na rangę S! Ta technika tylko zakłóca percepcje, a nie każe innym ninja zabijać siebie na wzajem, nie przejmujesz kontroli nad całą armią. Ta technika może też być wykorzystywana, aby kogoś szantażować w fabule itd. Zrobiłem poprawkę techniki, mam nadzieję, że teraz jest ok.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości