- Nazwa
- Ushirokara
- Dziedzina
- Mokuzai
- Ranga
- D
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Bezpośredni, na długość broni
- Koszt
- Brak
- Dodatkowe
- +5 szybkość, + 5 siła
- Opis Prosty ruch, który polega na zaatakowania przeciwnika, który biegnie bądź stoi za użytkownikiem. Za pomocą szybkiego przełożenia broni za siebie, tak aby ostrze było ułożone w stronę nieprzyjaciela, użytkownik atakaje wroga mniej więcej w brzuch, co w większości przypadków przebije ciało. Aby uderzyc przeciwnika bronią, wystarczy, że użytkownik trzymając broń oburącz, obróci się lekko w stronę przeciwnika a następnie wykona szybki i silny zamach w jego stronę.
- Link do tematu postaci
- KLIK!
Całkiem przydatne..
Moderator: Souei
Całkiem przydatne..
0 x
Re: Całkiem przydatne..
Sama technika ma prawo bytu. Ostatnie linijki opisu jednak nie wchodzą w grę. Obrażenia zależą od różnicy siły atakującego a wytrzymałości ofiary. Tak samo to czy atak ostrzem przebije ciało ofiary (chociaż w większości przypadków to zrobi). Do zmiany:
- przebijanie ciała - "co w większości przypadków przebije ciało"
- usunięcie ostatniego zdania
- precyzyjny opis "przełożenia broni za siebie" - gdzie to robisz, oburącz/jednorącz, broń zadarta do góry/pozioma/do dołu, etc.
- no i oczywiście to czy trafisz nie zależy od jutsu, ale od twojej szybkości; analogicznie to czy wiesz, że przeciwnik za tobą stoi zależy od twojej percepcji.
0 x
Ja chciałbym wiedzieć jak chcesz takim ruchem przełożyć broń drzewcową, bo w końcu mówimy tutaj o stylu Mokuzai. Do niego wykorzystuje się raczej długie bronie więc w którą stronę byś te 90 stopni nie chciała zrobić to może siebie samą trafić xD
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Avarice, masz racje. Zmieniłam nieco opis i mam nadzieję, że jest dobrze 

0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości