Pytania o Maji.

Oto miejsce, w którym można pytać o wszystko, czego się nie wie w działaniu forum. Znajdziesz tutaj również samouczki pozwalające na lepszym opanowaniu niektórych cech naszego forum.
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Pytania o Maji.

Post autor: Akarui »

Część tematu umieściłem w ghide, bo zawiera informacje, jakie nie są zawsze zbyt oczywiste, a mogą stanowić o sile postaci. Jeśli jednak administracja uważa, że temat powinien być otwarty dla ogółu, to hide zniknie.

1. Czy pole magnetyczne nie powinno mieć też swojej siły oprócz szybkości broni, które w tym polu krążą? Przeciwnik atakuje mnie jakąś halabardą. Odpalam pole, w które się łapie cały przeciwnik i jego broń. Jaką mam pewność, że moje pole będzie silniejsze niż siła mięśni przeciwnika i broń zostanie powstrzymana?

2. Czy pole magnetyczne jest zjawiskiem jedynie naturalnym wywołanym przez chakrę, czy jest też moją chakrą? Na przykładzie: w polu magnetycznym Reberu Ei krąży moja broń z szybkością "ponadprzeciętna". W polu ląduje broń wyrzucona przez przeciwnika, przejmuję ją w pole, ale jej nie dotykam. Broń zaczyna krążyć, ale z szybkością "mierna". Czy dostanie się w moje pole magnetyczne nie jest jednoznaczne z zetknięciem się tej nowej broni z moją chakrą?
  Ukryty tekst
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Re: Pytania o Maji.

Post autor: Defrevin »

Dobre pytania, moderacja nawet w swoim dziale poruszyła wątek ;)
W mojej opinii powinno to zostać określone - pole magnetyczne oddziałuje na metalowy ekwipunek i w przytoczonym przykładzie na pewno będzie to utrudniało manipulowanie bronią w szczególności im bliżej Ciebie to by się działo. Tutaj jednak pewności nie będziesz miał bo ogrom zależy od siły przeciwnika. Jeżeli włada wartości >150 to z pewnością w Twoim obszarze oddziaływania zwolni i będzie miał trudności w operowaniu bronią, ale będzie w stanie działać. Niemniej jednak dobrze by to było jeszcze określić.
W moim przypuszczeniu chakrą oddziałujesz na swoje otoczenie, czyli powinieneś móc oddziaływać na metalowe przedmioty na terenie swojego obszaru bez potrzeby jego dotykania. Podobnie jak jest z klanem Sabaku który może władać piaskiem z otoczenia, nie nasączając go wcześniej własną chakrą.
  Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Hisui

Post autor: Hisui »

Ekhem.
Obrazek

Sabaku musi nasączać piach swoją czakrą...
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ech.
Poprzez nasączanie rozumiem piasek trzymany w gurdzie na który ciągle oddziałujesz. Jest on przepełniony Twoją chakrą i dlatego płacisz mniej. W przypadku piasku z otoczenia nie jest on przepełniony Twoją chakrą - stąd większe koszty. Oddziałujesz na niego dzięki KG płacąc chakrą.

A ten zapis " poprzez stałe przesyłanie do niego swojej chakry." moim zdaniem tyczy się tego piasku który kompresujesz. Czyli w gurdzie. Tak byś płaciła niebotyczne ilości chakry za ciągłą kompresje wszystkiego wkoło.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Post autor: Akarui »

1. Wiesz, nie chodziło mi o to, by znać staty przeciwnika, a właśnie by ustalić staty siły mojego pola. Najlepiej gdyby to mogło być jeszcze zależne od wkładu chakry, więcej wepchnę, to wzmocnię siłę. Ale jeśli klan ma przechodzić jakiś reworczek i będzie to wzięte pod uwage, to ja już jestem w jednej trzeciej happy ;) Chyba, że znajdzie się ktoś z innym nastawieniem.

2. Czyli też potwierdzasz moje przypuszczenia ;) I ponownie mam nadzieję na szybkie wstawienie do klanu.
  Ukryty tekst
Czy ktoś jeszcze mógłby się podzielić swoimi przemyśleniami?
0 x
MOWA
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość