Bum bum bum

Moderator: Souei

Hisui

Bum bum bum

Post autor: Hisui »

Nazwa
Kikku Kūshō
Dziedzina
Klanowa
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
Dodatkowe
Znajomość Jūkenpō Ichigekishin.
Odrzut na 7.5 metrów
Opis Jest to technika oparta na Jūkenpō Ichigekishin, a w działaniu niemal bliźniacza do Hakke Kūshō, lecz nie jest to cios otwartą dłonią lecz kopniak. Są jednak pewne różnice. O ile technika Hakke Kūshō wykorzystuje byakugana do uderzenia perfekcyjnie precyzyjnego, który powoduje duży odrzut, tak ta technika jest mniej dokładna, lecz nieco silniejsza, wykorzystując czakrę nie tylko do odrzucenia przeciwnika, lecz także do przyśpieszenia ruchu i zadania bolesnego ciosu, po którym dopiero następuje odrzut. Skutkuje to tym, że zadaje obrażenia i zewnętrze i wewnętrzne.
Link do tematu postaci
KLIK!
[/list]
0 x
Hoshigaki Seiki

Re: Bum bum bum

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Technika powinna opierać się raczej na Jūkenpō Ichigekishin niż na Hakke Kūshō.

Zasięg odrzutu powinien chyba określać sędzia bo zależy od wytrzymałości i pewnie kilku innych czynników w trakcie walki. Poza tym chyba ok, o ile nikt nie zauważy nic wartego znerfienia ;>
0 x
Hisui

Odrzut to połowa wartości z Hakke Kūshō, tam jest podane 15m. Ale rzeczywiście, zależy to od sędziego, jednak orientacyjnie można podać :P
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Hisui

Hm. Nie do końca rozumiem pytanie, bo w nim jest przecież od razu jest w nim teżodpowiedź. Ponieważ cios jest silniejszy przez uwolnienie czakry, stąd dodatek do siły jako odzwierciedlenie tego. Czy to nie działa w ten sposób?
0 x
Hoshigaki Seiki

A ja raz jeszcze zaznaczę, że to WT powinno opierać się na
Nazwa
Jūkenpō Ichigekishin
Pieczęci
Brak
Zasięg
1 metr wokół ciała
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Technika pozwala na wykorzystanie punktów tanketsu na dowolnej części swojego ciała, a następnie wypuszczeniu z niej fali chakry, która skutecznie jest w stanie odepchnąć atakującego bądź przytrzymującego nas przeciwnika bez potrzeby odwracania się w jego stronę.
Dlaczego? Bo dopiero opanowanie tej techniki pozwala wypuszczać chakrę z taką siłą z dowolnej części ciała. Czyli powinna to być podstawka dodana do wymagań.

Co do bonusu siły to nie jestem w stanie się określić. Jak dla mnie na dwa sposoby można byłoby to rozpatrzeć, ale właściwie nie miałoby to i tak większego znaczenia dla samego efektu techniki. W tej kwestii pozostaję póki co neutralny :P
0 x
Hisui

Zaznaczyłam, że jest to technika oparta na Jūkenpō Ichigekishin, a jedynie w działaniu podobna do Hakke Kūshō
0 x
Hoshigaki Seiki

Fakt, mój błąd. Na tą chwilę akcept
0 x
Hisui

Właściwie to nie błąd, poprawiłam po twojej wiadomości kappa To czekamy na opinię innych modów
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Katsuko

Post autor: Katsuko »

Jak Micheletto, nie widzę podstaw do dodania siły na czas ciosu. Jutsu samo w sobie ok.
0 x
Hisui

Hm.. W porządku, już poprawiam. Jakieś jeszcze uwagi?
0 x
Katsuko

Post autor: Katsuko »

Żadnych. Akcept
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Hisui

Poprawione
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości