Karczma Onigiri

W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Yamiyo

Re: Karczma Onigiri

Post autor: Yamiyo »

0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

14/15
0 x
Yamiyo

Kolejny Etap wystartuje jak tylko dostaniemy akcepta na tą misję. Jeśli jednak zrezygnujesz, to napisz to w następnym poście, żebym wiedział :). Dzięki :D.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Słuchałem spokojnie wypowiedzi swojego że pozwolę sobie tak zażartować "towarzysza" zbrodni.
-To nie była groźba tylko przyjacielskie ostrzeżenie powiedziałem rozkładając lekko ręce na boki -W końcu to tylko słowa. Może powiedziałem je od tak a by zobaczyć twą reakcję? A może chciałem sprawić byś był bardziej ostrożny przy zabawach z innymi kobietami by ona się o tym nie dowiedziała? Tylko ja wiem po co to powiedziałem więc myśl sobie jak chcesz jednak to nie groźba jak wspomniałem tylko ostrzeżenie a takowe zawsze są groźniejsze niż w rzeczywistości...chociaż któż to może wiedzieć dodałem z niewinnym uśmieszkiem gdy wspomniał bym mu nie groził
-Czy przyjaźń lub znajomość to bardzo duże zaangażowanie emocjonalne? Nie powiedziałbym ale skoro to jest twoim zdaniem wielkie zaangażowanie to nie chcę wiedzieć jakim zaangażowaniem byłaby dla ciebie miłość dodałem z wrednym uśmieszkiem
-Czemu nie. Zdążę jeszcze coś sobie kupić przydatnego stwierdziłem po czym poczekałem aż facet sobie pójdzie i zniknie z mojego zasięgu. Westchnąłem tylko ciężko
-Wyczuwam że to może być dość problematyczne i upierdliwe mruknąłem do siebie pod nosem. Wypiłem drugi kieliszek wina spokojnie. Zjadłem jeszcze kawałek ciasta które napocząłem po czym wstałem i ruszyłem w swoją stronę

[z/t]

[jestem ciekaw co takiego planujesz więc na razie się nie zanosi abym zrezygnował :P]
0 x
Reigen

Post autor: Reigen »

Jak się okazało, w tym dobytku wcale nie tak trudno o gospodarza, co mogło cieszyć. Kohaku wychodził z założenia, że jesli ktoś dba o klientów, to nie jest też złym człowiekiem. Oczywiście trzeba było przy tym odróżnić dbanie dla pieniędzy, a dbanie ze zwykłej dobroci i ciepłoty serca. Właściciel tej karczmy wydawał się tymczasem należeć do tej drugiej grupy osób, więc młodzieniec tym bardziej nie miał żadnych problemów z dopełnieniem zadania, które powierzył mu zamaskowany kapitan.
- Shinkansen. - rzekł krótko, podając właścicielowi list - I coś ciepłego do jedzenia. Herbata też byłaby naprawdę mile widziana. - dodał zaraz, jak gdyby nigdy nic i jeśli mężczyzna nie chciał od niego niczego więcej, to ruszył w stronę najciekawiej wyglądającego stolika, siadając na krześle i rozwieszając obok swój płaszcz. Czuł, że było mu chłodno, ale jakaś ciepła zupa i herbata z pewnością postawią go na nogi. Wystarczyło tylko poczekać aż zamówienie dotrze na jego blat, a wtedy będzie mógł się już nim w pełni delektować. Rozgrzanie ciała było dla niego kluczowe, bo inaczej nici z jutrzejszego treningu. Trenowanie podczas choroby pogarsza nie tylko zdrowie, ale również same efekty treningu, a to było już niewybaczalne.
0 x
Uchiha Matsu

Post autor: Uchiha Matsu »

15/15 Pogoda zdawała się nie grać już roli w tym całym zajściu. Za oknem armagedon zdawał się nie przestawać, ale w środku jedynymi oznakami przydkiej pogody były błyski w niewielkich oknach, pozasłanianych zasłonami. Na tajne hasło wielkolud podskoczył, a w raz z nim cała karczma. Był na tyle duży, a stoliki nierówne, by zatańczyć makarene razem z otoczeniem. Każdy skrzetnie trzymał swoje kufle i talerze, które latały po stołach jak szalone. -No wreszcie jest plan złożenia zabawkowej stacji kolejowej!- powiedział sam do siebie i podziękował Ci uśmiechem i wrzucił do Twoich rąk 100 ryo. Po tym zabiegu odwrócił się napiecie, by powoli oddalić się za zaplecze. - Gocha, ten pan je za darmo, odbierz zamówienie od niego- powiedział jeszcze przed zniknęciem, by klepnąć gosię w poślady i zniknąć zaraz za kotarą. Ta aż podskoczyła, jakby smagnięta w plecy biczem i przyfrunęła na jednej nodze by spisać co tam w żołądku grało naszemu bohaterowi.
0 x
Yamiyo

PS: W poprzedniej misji zrobiliśmy 2 posty więcej, bo przypadkowo zdublowałem post 11 XD.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune

4/30
[A to nic się nie stało czasem się tak zdarza i tyle]
0 x
Yamiyo

0 x
Awatar użytkownika
Tsukune

6/30
0 x
Yamiyo

PS: Jak będziesz gotowy na przyjazd karocy to napisz to w swoim poście. Bo ogólnie rzecz biorąc ta rozmowa, którą odbyłeś z Kijinem trwa dopiero jakieś 30 sekund, wiec ciężko, żebyśmy ze sobą gadali przez półtorej godziny (fabularnie) XD.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune

8/30
/możemy już przejść dalej nie widzę problemu/
0 x
Yamiyo

PS: Ta misja nie jest moim pomysłem. Byłem na jednym konwencie (Magnificon Expo 2017 w Krakowie) i brałem udział w larpie o bardzo podobnej tematyce. Akcja rozgrywała się na "Wyspach Zielonkawych". Król umarł i postanowiono przejść na ustrój demokratyczny - monarchię elekcyjną. Gracze (uczestnicy) wcielali się w szlachtę (niektórzy w służbę i strażników), która próbowała zdobyć koronę. W tym wypadku jednak nie mogłem zrobić balu elekcyjnego, bowiem nie mam uprawnień do kształtowania polityki tego uniwersum. Musiałem pozmieniać pewne elementy (między innymi zmieniłem trochę zasady) i dostosować je do tej serii, ale mam nadzieję, że wyjdzie coś fajnego :). Oczywiście tutaj wszyscy uczestnicy balu to NPCety, więc w porównaniu do wersji larpowej, ta forumowa może być nieco bardziej uboga, ale myślę, że seria jednak będzie trzymać poziom (mówię głównie o sobie) :D. Ty póki co świetnie odgrywasz swoją rolę :). Ale przy okazji (pewnie nikt z tych ludzi tego nie przeczyta), ale chciałbym pozdrowić uczestników i prowadzącego tamtej larpowej wersji (Ewa von Bindu z tej strony, hehe).
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune

10/30
spoko nie ma problemu. Ja czasem jak robię komuś misje też się wzoruję na jakiejś ciekawej scenie np: z anime czy czegoś innego tylko to przerabiam. Jak na razie zapowiada się to ciekawie
0 x
Yamiyo

0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Osada Ryuzaku no Taki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość