SupaÜba Yüsuke no Jutsu

Moderator: Souei

Yuusuke

SupaÜba Yüsuke no Jutsu

Post autor: Yuusuke »

Nazwa Jutsu:Konbi Kirigakure no Jutsu

Dziedzina:Suiton

Ranga Jutsu:C i D dla użytkownika biernego

Zasięg Jutsu: 70 metrów

Koszt chakry: E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% (2% za podtrzymywanie) od każdej osoby.

Opis: Ta technika jest rozwinięciem Kirigakure no Jutsu z rangi D i jest tylko kilka rzeczy, które odróżniają ją od wersji podstawowej. Odróżnia ją głównie to, że jest to technika współpracy, która wymaga uczestnictwa dwójki shinobi posiadających naturę suiton. Tak jak w zwykłym kirigakure shinobi staje w specjalnej pozycji (prawa ręka składa połowę pieczęci Barana, drugą zaś podnosi się nad głowę) i zaczyna wydzielać z siebie chakrę Wody. Drugi użytkownik, którego nazywamy tu biernym, składa połowę pieczęci barana, ale nie staje już w specjalnej pozycji. Zamiast tego kładzie rękę na ramieniu użytkownika pierwszego i przesyła mu swoją chakrę. Dzięki temu mgła wytwarzana przez użytkownika pierwszego rozprzestrzenia się szybciej i na większe odległości, ale najważniejsze jest to, że dzięki wymieszaniu chakry dwóch shinobi obaj widzą w wytworzonej mgle.

Link do tematu postaci:Tu
0 x
Kaien

Re: SupaÜba Yüsuke no Jutsu

Post autor: Kaien »

Sprecyzuj 'Szybciej i na większe odległości'. Ile razy szybciej? I na jakie odległości maksymalnie? Czy mgła ma jakieś dodatkowe efekty czy jest jak ta z bazowej techniki na której sie opierasz?
0 x
Yuusuke

Konkretnie 2x większą odległość. Maksymalna jest podana tak jak przy podstawce. Co do predkosci to można powiedzieć, że zmieniła się tylko tyle by w tym samym czasie zająć 2x większy teren. To jest tak jakby dwie osoby robiły kirigakure w tym samym czasie. Efekty takie jak przy bazowej czyli nic nadzwyczajnego.

O dokładny zasięg i czas powstawania mgły trzeba zapytać adminów bo nie jest sprecyzowany w wersji podstawowej. Pewnie zależy od sędziego.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Akcept.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Murai

Post autor: Murai »

A ja tutaj widzę mały problem. W technice składacie pieczęcie jedną ręką, ale to jest jedna z Umiejętności Nabytych. Więc jeśli jej nie posiadacie, to taki proces wykonywania techniki jest niemożliwy. Ten aspekt na pewno do poprawy.
0 x
Kakizashi

Post autor: Kakizashi »

Fūton: Enshō No Kaze też ma pół pięczęci, więc ten argument raczej odpada.
0 x
Kaien

Raczej Pół pieczęci jednej =/= wykonywanie kilku jedną reka. Tez odrzucam ten argument, Murai. Odemnie wstępny akcept, chyba ze ktoś coś.
0 x
Murai

Ja zostaję przy swoim braku akcepta. Mimo, iż tak nic nie zmieni kappa
0 x
Yuusuke

Tutaj coś dla Musa do poczytania xD
Nazwa
Suiton: Kirigakure no Jutsu
Pieczęci
Tygrys
Zasięg Max.
35 metrów
Koszt
E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% (2% za podtrzymywanie)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Ciekawa technika Suitonu, pozwalająca użytkownikowi na wytworzenie bardzo gęstej mgły, przez którą właściwie nikt (oprócz niego samego) nic nie widzi. Shinobi staje w specjalnej pozycji (prawa ręka składa połowę pieczęci Barana, drugą zaś podnosi się nad głowę) i zaczyna wydzielać z siebie chakrę Wody. Im wyższa ranga danego shinobi, tym dłużej można utrzymać mgłę. Trzeba też zaznaczyć, że wytworzona zasłona nie jest w stanie oszukać doujutsu takich, jak Byakugan lub Tsujitegan. Sharingan jednak zostanie w niej zmylony.
Do pytania Arafa

No nie takie same. Są dwukrotnie większe bo pobiera i od użytkownika pierwszego i od drugiego na zasadzie rozpiski. Przykładowo ja mam KC D więc 10% ode mnie no i powiedzmy mój partner miałby B to 3% od niego razem 13%. No i do tego dochodzi podtrzymywanie.

Inaczej rzecz ujmując koszt jest taki jakby dwie osoby robiły Kirigakure oddzielnie.
0 x
Murai

Dziwna niekonsekwencja. Do jednych technik nie trzeba UN, do innych trzeba. Wstrzymuje się.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Cóż, jeśli technika jest tylko rozwinięciem innej i nie widzę w niej błędów (bo i nie ma, ale to pewnie przez mój subiektywizm etc. etc.) To dałem akcepta. Ale spoko, może się nie liczyć, lottto mi to.

Mus, zawsze można zmienić opis kirigakure o pieczęcie, a na SW wzorowane było... No, Zabuzą, miszczem mgły, który do wodnego smoka normalnie pieczęcie składał.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

ode mnie akcept, ale zobaczymy jeszcze czy nie będzie do tego pytań
  Ukryty tekst
0 x
Kaien

Może w trakcie rozchodzenia się mgły słychać jęki i zawodzenie wokalisty Kombi? A serio to daje akcepta, już pełnoprawnego. Mamy w tym momencie Kamiru z połową akcepta, Arafke który daje akcept i Muraia ktory nie daje. No i ja. Mamy więc 3,5 do 1. Musisz przekonać Muraia/Tamiko/Defa i przejdzie ;3
0 x
Yuusuke

1. Przepraszam Arafa za ten niewyobrażalny błąd xD
2. Podsunąłeś mi genialny pomysł na genjutsu Kaien kappa

3. No Musku nie daj się prosić :)

4. No czekamy. Nie ma wyjścia :O
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość