Postać administratora technicznego (bodajże multikonto) jest nieadekwatna do realiów opisanych w dziale z fabułą forum. Mowa tutaj o postaci "Ryu".
Co jest niefabularne? Już piszę.
1. Podpunkt w regulaminie i fabularność Zatem kiedy robiłem swoją postać, to przeczytałem wszystkie tematy z fabułą, aby zrozumieć jak wygląda ona na forum i powiem - zachęciła mnie swoją świeżością. Klimaty znacznie starsze, przypominające dopiero moment, w którym Hashirama wraz z Madarą pomyśleli o założeniu wiosek. A może nawet wcześniej, bo tutaj nadal ich nie ma, a są prowincje. Zrozumiałem z tego wszystkiego, że czasy są bardziej przypominające średniowiecze, niż to, co zostało zaprezentowane w mandze czy anime Naruto. W takim też klimacie utrzymane zostały wpisy fabularne.
Teraz zadajmy sobie pytanie: Czy raper jarający masę zioła, ubierający się w stylu współczesnych, czarnoskórych raperów i trudniący się w handlu narkotykami, to postać, która pasuję do tych realiów? Czy można go dopasować między wspomnianego w fabułe Antykreatora? Poczytałem też trochę eventu, który dzisiaj się zakończył i czy mógłbym taką postać postawić bez kontrastu do Zangetsu Hozukiego lub takiego Zjawy? Nie. To postać, która nie pasuje do realiów jakie są prezentowane na forum. I przykro mi, że muszę zwrócić na to uwagę ja - nowy gracz, który jest tutaj od kilku dni, a postać została zaakceptowana przez dwóch adminów i to akurat głównego oraz fabularnego. Jakby tego było mało, to jest to też postać admina.
Ja rozumiem, że taka postać na siłę miałaby rację bytu w tych czasach, ale o to właśnie chodzi - na siłę. Gdzie jest tutaj spójność fabularna? Mógłbym stworzyć postać, która ubiera się jak wokalista Behemothu na koncertach i uznać, że jest prekursorem muzyki Death Metalowej, ale czy to byłoby zgodne z fabułą forum? Na siłę, może i tak, ale nie trzeba być nawet w połowie sprytnym, by widzieć, że nie pasuje do klimatów japońskich i średniowiecznych. Wiele rzeczy można przepchnąć na forum pod przykrywką "prekursor", "pionier" i tak dalej, ale to nie znaczy, że powinny się pojawiać. Administrator Fabularny powinien dbać o to, by świat, nad którym czuwał był spójny. Czy wydaje wam się, że we współczesnym świecie, w mieście mógłby pojawić się średniowieczny rycerz odziany w zbroję, który zupełnie poważnie traktuje swoją przysięgę rycerską? Dodajmy, że bez zwykłego kręćka na punkcie rycerzy i szukania o tym w Internecie - on zwyczajnie taki byłby. Niezbyt, prawda? Zatem jakie miejsce w tym świecie ma Ryu? Odpowiem - żadne. Postać przeciśnięta na siłę.
2. Podpunkt w regulaminie i avatar

Powinny być w klimacie rozgrywanej fabuły. Dlaczego nie pasuje - już pisałem wyżej, ale tutaj poruszę jeszcze fakt okularów przeciwsłonecznych, które tak były bronione na mini-chacie.
Zrozumiałem, że mają one miejsce bytu na forum, co mnie lekko zaskoczyło, bo nie wyobrażam sobie średniowiecza, nawet późnego, z okularami przeciwsłonecznymi. Gracz Ichirou wrzucił notkę o Chinach, które posiadały taki wynalazek. Mieli też oni bardzo szybko proch, ale to nie znaczy, że pojawił on się na całym świecie, a szczególnie w Japonii zaczerpniętej z mangi Naruto i dopasowanej do jeszcze późniejszych czasów, niż tam przedstawione.
Mam na myśli, że okulary może i mogą być, ale avatar ten w żadnym wypadku nie spełnia przytoczonego punktu regulaminu, który mówi o klimacie. Dlaczego? Okulary są współczesne. Tego podpunktu nie spełniałby także avatar, który zawiera postać z łukiem bloczkowym. Łuki istnieją od bardzo dawna, ale wtedy nie były w tej formie. Tak samo tutaj z okularami. Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na dostępność takich wynalazków. To, że istniały, nie znaczy, że były powszechne i dostępne dla każdego. Ile czasu musiało minąć, zanim ludzie zaczęli masowo korzystać z okularów zwykłych, a co dopiero słonecznych? Wiele, bardzo wiele od momentu ich wynalezienia.
ROZWIĄZANIE
Są różne opcje:
1. Poprawa KP i Avataru.
2. Usunięcie postaci.
3. Ban?
DODATKOWE UWAGI
Zostałem poinformowany, że to dział odpowiedni na tego typu skargę, więc zgłosiłem się do niego.