Kansa

Moderator: Souei

Kakizashi

Kansa

Post autor: Kakizashi »

Nazwa Jutsu: Mokuton no Yoroi
Dziedzina: Mokuton
Ranga Jutsu: B
Zasięg Jutsu: -
Koszt chakry: E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4% utrzymanie 2% naprawa: 4% (50% kosztu przy ograniczonym rozmiarze zbroi)
Opis: Technika uwolnienia drewna, która polega na pokryciu ciała powłoką z drzewnego włókna, które zapewnia sporą ochronę przed atakami podczas walki w zwarciu. Zbroja może pokrywać fragment ciała co pozwala ograniczyć koszt chakry. Jest to technika przepływu chakry i nie zakłóca działania innych technik, tak samo można w trakcie jej działania używać innych jutsu. Chroni skutecznie przed technikami do rangi C z wyjątkiem jutsu Katonu, na które użytkownik staje się szczególnie podatny podczas trwania tej techniki. Skutecznie chroni przed atakami miotanymi z użyciem kunai, shurikenów. Przy użyciu techniki skóra użytkownika przybiera swoistą 'drzewną' fakturę, co daje sygnał przeciwnikowi, że ciało użytkownika pokrywa jakaś ochronna powłoka.
Aktywna zbroja zmniejsza szybkość o 20
Wytrzymałość zbroi 75+25*ranga Mokutonu, gdzie B =0, A =1...
Link do tematu postaci:http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=442
http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=4 ... 2069#p2069
0 x
Kamiru

Re: Kansa

Post autor: Kamiru »

Skoro to jutsu rangi B, to dlaczego wytrzymałość miałaby być liczona od D w mokutonie?
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kakizashi

Dobra napisałem tonę crapu. Zaraz to poprawię.

Poprawiłem ten przelicznik, chociaż to w sumie nic nie wnosi.
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Zbroja z KG na ciało która nie ogranicza ci zbytnio ruchów i przylega do skóry? To chamska zrzynka z techniki klanowej Kaguya. Gigantyczny brak akcepta, nie ma mowy bym się na to zgodził.
0 x
Murai

Post autor: Murai »

Ja tam dam akcepta, bo w końcu motyw zbroi okalającej ciało nie jest domeną tylko i wyłącznie Kaguya. Odrzucam ten argument, Kaien.
0 x
Kaien

Jak chcesz, to możesz. Dla mnie to kopia klanówki innego klanu i podtrzymuje kategoryczny brak akcepta.
0 x
Kamiru

Kaki, teraz nic nie zmienia, bo dodałeś te bazowe 75. Wychodzi, że masz 125 wytrzymałości maksymalnie. Sporo jak na B.
0 x
Kaien

Ale moim zdaniem nie ma co nad tym dyskutować. Zbroja ta czerpie garściami z innych klanówek. A to łamie podstawowy punkt regulaminu. Tyle w temacie.
0 x
Kamiru

0 x
Kaien

No co, wóz albo przewoz, albo tam odpuszcza on to ja odpuszcze tu albo udry kappa
0 x
Murai

Post autor: Murai »

Jak dotąd tylko Kaien jest przeciw. Ktoś coś chciałby dodać?
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kakizashi

LOL

Edit: może lepiej 2 godziny paraliżu po użyciu techniki?

Edit2: idźcie mi z tym do kosza, bo i tak tego nie chce
0 x
Kamiru

Wywalam. ~
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość