Karagoki

Moderator: Souei

Murai

Karagoki

Post autor: Murai »

Nazwa Jutsu: Karagoki
Dziedzina: Klanowe (Kakuzu)
Ranga Jutsu: B
Zasięg Jutsu: n/d
Koszt chakry: E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4%
Opis: Różnice między ludźmi a przedstawicielami klanu Kakuzu są na tyle duże, że ci drudzy potrafią robić niesamowite rzeczy ze swoim ciałem, które składa się prawie w całości z dziwnych, czarnych nici. W związku z tym i maksymalnie zmniejszoną ilością organów zewnętrznych, istnieją sztuczki niedostępne dla innych śmiertelników, nawet Ninja. Autorska technika Karagoki jest tego sztandarowym przykładem. Sztuczka polega w tym przypadku na przemieszczeniu jednego ze swoich organów wewnętrznych w taki sposób, by zmienić permanentnie jego pozycję. Przykładowo przemieścić serce na prawą stronę klatki piersiowej, albo nawet w okolice brzucha. Brak żeber czy innych przeszkadzajek jest w tym bardzo pomocny. Nie wpływa to w żaden sposób na funkcjonowanie tego narządu, daje jednak taktyczną przewagę. Przykładowo oponent chcący nas zabić będzie celował właśnie w serce. A tutaj niespodzianka - żyjemy dalej, na dodatek element zaskoczenia daje psychologiczną przewagę. Żyje, chociaż nie powinien. Proces ten nie jest błyskawiczny - w końcu narząd mógłby ulec uszkodzeniu. Do całego procesu potrzebujemy dłuższej chwili pokroju jednej tury, podczas której nie możemy poddawać się dużemu wysiłkowi fizycznemu pokroju używania siły/szybkości powyżej stopnia czwartego, czy też przyjmowania ciosów bezpośrednio na siebie. Podczas tego procesu nie możemy używać technik, za wyjątkiem Tai/Ken niewymagających chakry.
Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=1781#p1781
0 x
Kaien

Re: Karagoki

Post autor: Kaien »

Żadnych technik w trakcie Misiu. Innych zastrzeżeń nie mam, mogę dać akcepta.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Jak Pan wyżej.
0 x
Murai

Post autor: Murai »

Pasuje, już poprawiłem.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Wydaje się być ok, wstępny akcept
0 x
Kaien

Po prostu akcept.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Akcept.
0 x
Kaien

Są 3 to przeniose. Nie da się tu chyba bardziej nic zmienić.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości