- Nazwa
- Ryūjin no ken
- Dziedzina
- Taijutsu
- Ranga
- A
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Około 10 metrów
- Koszt
- Brak
- Dodatkowe
- Podczas wykonywania techniki: +40 Siły.
- Opis Dosyć specyficzna technika taijutsu, opierająca się na stylu Rakanken. Ryūjin no Ken wykorzystuje ogromne pokłady siły użytkownika, do wytworzenia fali uderzeniowej. Zwykły cios w powietrze, wyzwala podmuch, który przybiera kształt smoka – przyjemny efekt wizualny, nic więcej.
Na około dziesięć metrów w linii prostej, wytarza się niezbyt wielka, lecz o przeogromnej sile fala zdolna do potwornych zniszczeń. Średnica smoka/podmuchu jest nieco większa od pieści, a po przekroczeniu tych kilku metrów, traci na sile i zwyczajnie rozpływa się w powietrzu.
W momencie uderzenia wydaje się, jakbyśmy zostali po prostu uderzeni. Zwyczajnie ale bardzo dotkliwe. Trafienie Ryūjin no Ken potrafi sprawić wiele bólu, uszkodzić organy wewnętrzne czy słabszym osobom nawet połamać kości. Dobrze trafiona potrafi zabić. - Link do tematu postaci
- KLIK!
Bo każdy chce mieć swojego smoka <3
Moderator: Souei
Bo każdy chce mieć swojego smoka <3
0 x
Re: Bo każdy chce mieć swojego smoka <3
Wiele technik miało wpływ na sens istnienia mojej, również tamta. Podobieństwo między tymi dwoma, jest naprawdę duże, ale główną i chyba największą różnicą jest to, że w Gokenie wykorzystywana jest szybkość – użytkownik się kręci czy coś tam. Tutaj zostałem przy Rakankenie. Czysta siła fizyczna, czyli całe wykonanie opiera się na czymś zupełnie innym.
Jest tamto technika zakazana, więc by nie było uznałem, że swojego smoka zrobię zwyczajnie słabszego. Nie miałbym nic przeciwko by była to ranga S, ale dalej słabsza pod względem chociażby zasięgu – ograniczają mnie jednak wymagania wt.
Równie dobrze, tak jak w niektórych technikach Rakanken – co jest trochę dziwne – można nałożyć na nią wymaganie dodatkowego wzmocnienia.
Na koniec odniosę się do bram. Wiem, że to dosyć kiepski argument, bo użytkownicy bramy przy wyższych poziomach osiągają kosmiczne wartości na statystykach, ale mimo wszystko przytoczę kilka ich technik. Zaczynając od Asa Kujaku i kończąc na silniejszych – nie ma bajeru do kopiowania. – posiadają one zasięg kilkukrotnie większy od mojej WT.
Dlaczego więc Goken, co prawda zakazany, ale może posiadać atak na niewielki dystans, a Rakanken nie jest w stanie tego zrobić.
Smok to tylko ładny efekt wizualny, równie dobrze może to wyglądać cos w tym stylu.
Jest tamto technika zakazana, więc by nie było uznałem, że swojego smoka zrobię zwyczajnie słabszego. Nie miałbym nic przeciwko by była to ranga S, ale dalej słabsza pod względem chociażby zasięgu – ograniczają mnie jednak wymagania wt.
Równie dobrze, tak jak w niektórych technikach Rakanken – co jest trochę dziwne – można nałożyć na nią wymaganie dodatkowego wzmocnienia.
- Nazwa
- Raigyaku Suihei
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Bezpośredni
- Koszt
- Brak
- Dodatkowe
- Dowolne dodatkowe wzmocnienie (CS, Bijuu etc.); Podczas wykonywania techniki: +30 Siły.
- Opis Technika pomimo swojej prostoty jest bardzo silna. Ninja wykonuje proste pojedyncze przebicie. Ta technika jest tak potężna, że jest w stanie przebić się przez niekompletne Susanō, jednak aby uzyskać taką moc należy posiadać jakiś wspomagacz, np. otoczkę demona, albo techniki pokroju Raiton no Yoroi.
Na koniec odniosę się do bram. Wiem, że to dosyć kiepski argument, bo użytkownicy bramy przy wyższych poziomach osiągają kosmiczne wartości na statystykach, ale mimo wszystko przytoczę kilka ich technik. Zaczynając od Asa Kujaku i kończąc na silniejszych – nie ma bajeru do kopiowania. – posiadają one zasięg kilkukrotnie większy od mojej WT.
Dlaczego więc Goken, co prawda zakazany, ale może posiadać atak na niewielki dystans, a Rakanken nie jest w stanie tego zrobić.
Smok to tylko ładny efekt wizualny, równie dobrze może to wyglądać cos w tym stylu.

0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Okej, czyli od Ichiego wymagane dodatkowe wzmocnienie. Jeśli miałby to być bramy, to czy jakaś konkretna? Mimo wszystko pod tym względem jestem nieco ograniczony i wolałbym by był to dowolny poziom.
Jeśli przyjąć ją jako technika bram, to co z bonusem? Tam PA są liczone jak u tai rangi wyżej, a przynajmniej przy niektórych.
No i jak reszta na to spogląda?
Jeśli przyjąć ją jako technika bram, to co z bonusem? Tam PA są liczone jak u tai rangi wyżej, a przynajmniej przy niektórych.
No i jak reszta na to spogląda?
0 x
Opis to jak dla mnie mała wersja techniki z 7/8 bramy. Nie mówię tu o kształcie smoka tylko o mechanice. Podmuch na tyle silny żeby robić takie szkody nie jest raczej możliwy do wykonania samą własną siłą, dlatego najprędzej widziałbym tu 5 bramę chakry (jeśli nie 6). Niestety ale takie zabawy w podmuchy i wielkie obrażenia to domena bram, a te dopiero na wyższych poziomach dają takie możliwości.
Ogólnie do techniki się nie czepiam, jest w porządku.
Ogólnie do techniki się nie czepiam, jest w porządku.
0 x
W Gokenie co prawda zakazana ale istnieje technika która robi szkody za pomocą szybkości... Domeną Rakankenu na którym w sumie się opiera ta technika jest siła.
Chyba od czegoś są te style, prawda?
Chyba od czegoś są te style, prawda?
0 x
Ichir dobrze prawi. Ale przede wszystkim brakuje mi tego ze technika nie ma wymaganek jakiejakkolwiek siły startowej. Ta powinna być konkretna skoro mowa o potężnej sile. Może nawet 160? Jeszcze pomyślę.
0 x
Dobra to, wymaganie dodatkowego wspomagacza - bramy. Tutaj bym się jednak upierał przy 2 bramie z dwóch powodów. Pierwszy to dlatego, że jako klanowiec jestem ograniczony pod względem rozwoju w tym kierunku. Drugi natomiast, to otwarcie nawet Kaimon przynajmniej według teorii przenosi nas na poziom wyższy od przeciętnego człowieka, a nawet shinobi.
Ograniczenie na siłę, spoko. Niby żadna z technik bram tego nie posiada, ale okej, nie przeszkadza mi to. Chociaż 160 to całkiem sporo, bo S-ki Rakankenu wymagają nieco mniej. W każdym razie luzik, niech będzie to 160.
Czekam na dalsze uwagi, a później zedytuje wt...
Ograniczenie na siłę, spoko. Niby żadna z technik bram tego nie posiada, ale okej, nie przeszkadza mi to. Chociaż 160 to całkiem sporo, bo S-ki Rakankenu wymagają nieco mniej. W każdym razie luzik, niech będzie to 160.
Czekam na dalsze uwagi, a później zedytuje wt...
0 x
Mus mówi 160, Ava 140 a ja po prostu czekam, aż dojdziecie do jednomyślnego porozumienia. Może zamiast odpisywać na każdy post, ugadacie się między sobą co do ostatecznej wersji?
0 x
- Sans
- Administrator
- Wiek postaci: 8
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus
Dla mnie nadal sama wysoka statystyka nie sprawi nagle, że nasze ciosy to będą latające smoki bo skąd się to bierze tymbardziej, ze opieramy się tylko na sile? Jestem przeciwny jeśli nie będzie opierało się to na bramach.
0 x

Ano. Niestety ataki dystansowe za pomocą Taijutsu to abstrakcja takiego stopnia, że bramy wydają się najlepsze. Zostaję przy bramach i ich wymogu do tej techniki.
0 x
- Nazwa
- Ryūjin no ken
- Dziedzina
- Taijutsu
- Ranga
- A
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Około 10 metrów
- Koszt
- Brak
- Dodatkowe
- Bramy, 150 siły i szybkości do wykonania techniki, podczas wykonywania techniki: +50 Siły.
- Opis Dosyć specyficzna technika taijutsu, opierająca się na stylu Rakanken. Ryūjin no Ken wykorzystuje ogromne pokłady siły użytkownika, do wytworzenia fali uderzeniowej. Zwykły cios w powietrze, wyzwala podmuch, który przybiera kształt smoka – przyjemny efekt wizualny, nic więcej.
Na około dziesięć metrów w linii prostej, wytarza się niezbyt wielka, lecz o przeogromnej sile fala zdolna do potwornych zniszczeń. Średnica smoka/podmuchu jest nieco większa od pieści, a po przekroczeniu tych kilku metrów, traci na sile i zwyczajnie rozpływa się w powietrzu.
W momencie uderzenia wydaje się, jakbyśmy zostali po prostu uderzeni. Zwyczajnie ale bardzo dotkliwe. Trafienie Ryūjin no Ken potrafi sprawić wiele bólu, uszkodzić organy wewnętrzne czy słabszym osobom nawet połamać kości. Dobrze trafiona potrafi zabić. - Link do tematu postaci
- KLIK!
0 x
Chyba nie myślałeś, że nie zauważymy tego małego "Bramy" zamiast podania konkretnej?
Pierwsza, druga ani trzecia brama nie daje takiego boosta, żeby takie bajery robić. Ja będę dalej obstawał przy wspomnianej wcześniej 5/6 bramie.

Pierwsza, druga ani trzecia brama nie daje takiego boosta, żeby takie bajery robić. Ja będę dalej obstawał przy wspomnianej wcześniej 5/6 bramie.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości