Leki/Trucizny

Oto miejsce, w którym można pytać o wszystko, czego się nie wie w działaniu forum. Znajdziesz tutaj również samouczki pozwalające na lepszym opanowaniu niektórych cech naszego forum.
Mumeishi

Leki/Trucizny

Post autor: Mumeishi »

Pytanie odnośnie ich tworzenia...
Gdzie mam wstawiać receptury takich substancji?
W tematach Kuźni czy Własnych Technik nic nie ma, a tutaj jest napisane:
0 x
Wū Tachibana

Re: Leki/Trucizny

Post autor: Wū Tachibana »

kuźnia - to zawsze jest kuźnia
0 x
Soh

Post autor: Soh »

Yup, zawsze i wszędzie jest w kuźni, zresztą, najwyżej Ci przeniosą. ^^
0 x
Mumeishi

Okay, kuźnia.
Po zaakceptowaniu receptury ta już jest znana Medykowi, tak? Bo o nauce też nie ma wzmianki nigdzie.
0 x
Awatar użytkownika
Nikusui
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 29
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białe, długie włosy, część z nich zapleciona w cztery warkocze - https://i.imgur.com/W0LDdj1.jpg; żółto-zielone oczy; jasna cera
Widoczny ekwipunek: Bicz przymocowany przy prawym biodrze; torba nad lewym pośladkiem; kabura na broń na prawym udzie
Multikonta: Sayuri

Post autor: Nikusui »

Hm, no nie. Z tego co zrozumiałam, to samo stworzenie receptury to dopiero jeden z wielu kroków do zrobienia czegokolwiek. Musisz wyruszyć po odpowiednie zioła i w zależności od roślin, które będą Ci potrzebne, musisz się udać do odpowiedniego kraju. Zbierasz je przez X postów i wydajesz na to PH. Jak już wszystko masz to dopiero tworzysz. I to też wymaga jakiejś ilości postów i określonego czasu tworzenia.
Wsio masz tutaj -> http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=24&t=188
0 x
Obrazek
"W życiu licz na najlepsze, ale przygotuj się na najgorsze."
Mumeishi

Ależ wiem, że do zrobienia swojego specyfiku muszę zdobyć wszystkie składniki i potem napisać określoną ilość postów oraz odczekać odpowiednią ilość dni. Mnie chodzi o to, czy po zaakceptowaniu receptury jest ona automatycznie znana Medykowi, czy muszę napisać jakiś post jej nauki.
0 x
Awatar użytkownika
Nikusui
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 29
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białe, długie włosy, część z nich zapleciona w cztery warkocze - https://i.imgur.com/W0LDdj1.jpg; żółto-zielone oczy; jasna cera
Widoczny ekwipunek: Bicz przymocowany przy prawym biodrze; torba nad lewym pośladkiem; kabura na broń na prawym udzie
Multikonta: Sayuri

Post autor: Nikusui »

No chyba sama receptura musi być mu znana, skoro ją wymyśla. :D Jedynie czas zdobywania i tworzenia trucizny trzeba tutaj odbyć. Nie mamy czegoś takiego jak znane nam trucizny, więc to by chyba nawet nie miało sensu. Już i tak dużo czasu poświęca się na poszukiwanie ziół (w końcu może trzeba będzie odbyć parę podróży), a potem na samo tworzenie.
Tak więc nie, według mnie nie trzeba uczyć się samej receptury.
0 x
Obrazek
"W życiu licz na najlepsze, ale przygotuj się na najgorsze."
Mumeishi

Okay, dziękuję za informację. Jedna rzecz mniej do nauki :)
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości