- Nazwa
- Hanbun Shintenshin no Jutsu
- Dziedzina
- Klanowe
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Specjalny znak
- Zasięg
- dowolny
- Koszt
- E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
- Dodatkowe
- Shintenshin no Jutsu
- Opis Jest to wykorzystanie tylko części możliwości techniki Shintenshin no Jutsu a mianowicie jest to przeniesienie świadomości użytkownika techniki do ofiary jednak z pominięciem jej kontroli. Technika ta sprawia, że użytkownik staje się "pasażerem na gapę" i jest świadkiem wydarzeń i poczynań ofiary, jednak bez możliwości ingerencji. Podczas wykonywania techniki, użytkownik traci swoją przytomność jak ma to miejsce w technice bazowej oraz wada w postaci przenoszenia obrażeń jest jak najbardziej aktualna. Warunkiem zauważenia wcześniej wspomnianego "pasażera" jest posiadanie konsekwencji wyższej od psychiki wykonującego technikę. Warunki jego wyparcia są identyczne jak w technice pierwotnej
- Link do tematu
- klik!
Hanbun Shintenshin no Jutsu
Moderator: Souei
Hanbun Shintenshin no Jutsu
0 x
Re: Hanbun Shintenshin no Jutsu
Przydałoby się określić rangę.
Nie wydaje mi się, żeby takie coś było możliwe skoro najprostsza wersja klanówki polega "aż" na przejęciu kontroli. Nawet gdybyś wszedł do czyjegoś umysłu to chyba i tak powinna ta osoba być tego świadoma wtedy. A jeśli jest świadoma, to ma już spore szanse na wywalenie cię z głowy.
Co się dzieje z twoim ciałem?
Otrzymasz obrażenia jeśli "ofiara" dostanie?
Nie wydaje mi się, żeby takie coś było możliwe skoro najprostsza wersja klanówki polega "aż" na przejęciu kontroli. Nawet gdybyś wszedł do czyjegoś umysłu to chyba i tak powinna ta osoba być tego świadoma wtedy. A jeśli jest świadoma, to ma już spore szanse na wywalenie cię z głowy.
Co się dzieje z twoim ciałem?
Otrzymasz obrażenia jeśli "ofiara" dostanie?
0 x
Ranga [C].
To jest właśnie tylko część klanówki bez kontroli i tak owszem, przenoszenie ran działa co zostało ujęte. No ciało musi zostać w bezruchu,skupieniu.
To jest właśnie tylko część klanówki bez kontroli i tak owszem, przenoszenie ran działa co zostało ujęte. No ciało musi zostać w bezruchu,skupieniu.
0 x
no to mogę wyrzucić obrażenia skoro to nie jest wada xd a tak na serio to ciężko mi ustalić warunek bo percepcja raczej odpowiada za zmysł wzroku i słuchu tutaj odniósłbym to do psychiki.
0 x
Dodana ranga, dodany warunek konsekwencji i zaznaczam, ze nie jest to pełne omdlenie a pozostanie w pełnym skupieniu w bezruchu. To z racj, ze sama technika jest mniej wymagająca z braku kontroli and ofiarą. Teraz pasuje?
0 x
Co do tego skupienia to byłbym sceptyczny. To znaczy nadal przesyłasz swoją świadomość do innego ciała, w jaki sposób chcesz utrzymywać swoje żeby nie poskładało się na ziemię?
0 x
Hmm, nie mam kontrargumentu i najwidoczniej Murai ma racje więc wraca utrata przytomności. teraz chyba wszystko.
Czekam na werdykt
Czekam na werdykt

0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Chyba bez znaczenia w obliczu reworku ale moge ostatecznie dodać bo i tak nic to nie zmienia :P
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości