- Nazwa
- Konchū saraundo
- Dziedzina
- Genjutsu
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Baran->Byk->Pies
- Zasięg
- 25 metrów
- Koszt
- E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% -
- Dodatkowe
- Brak
- Opis Jest to jedna z technik należących do dziedziny genjutsu. Aby przeciwnik został złapany w iluzje bowiem wystarczy złożyć kilka pieczęci odpowiednio skupiając energie. W momencie w którym technika zostanie odpowiednio wykonana impuls chakry zostaje natychmiastowo wysłany do organizmu przeciwnika zaburzając jego postrzeganie ciała. Technika wpływa na zmysł wzroku i uczucia ofiary. Złapany w iluzje czuje i widzi jak spod ziemi wychodzą skolopendry i zaczynają wspinać się po jego ciele. W drobnym stopniu utrudnia mu to poruszanie się, jak i w momencie, gdy istoty dostaną się na ciało przeciwnika wywołuje uczucie podobne do uszczypnięć zdecydowanie utrudniające utrzymanie koncentracji.
- Link do tematu postaci
- KLIK!
Konchū saraundo
Moderator: Souei
Konchū saraundo
0 x
Re: Konchū saraundo
Czyli musi się to znaleźć w technikach klanowych i nie genjutstu. Tylko jest jedno Ale, są techniki na tym poziomie, a nawet randze D o zasięgu dowolnym. Jednak ta technika wydała mi się dość silna i zasięg wzrokowo moim zdaniem jest w tym wypadku bardziej odpowiedni niż po prostu narzucenie tego na kogoś
0 x
Dobra bo tak troszkę nie do końca rozumiem, a lepiej takie kwestie wyjaśniać bo potem 3 lata technika w WT leży. Czyli jeśli dobrze rozumiem to wygląda tak.
1. =/-25 metrów z pieczęciami
2. 5 m. Wzrokowo, ale tylko z sharinganem, czy wystarczy odpowiednia dziedzina?
No i moja propozycja, jeśli opcja druga wymaga sharingana.
15-20 metrów bez pieczęci, rzucane na pojedyncze cele. Ewentualnie jakiś gest/przedmiot którego ujrzenie wymagało by aktywacji techniki, ale co do tego nie wiem czy nie jest to również zarezerwowane dla sharingana.
Osobiście wolałbym drugą opcję jeśli wymagała by jedynie dziedziny, lub jednej łezki. Nie mam pojęcia jak będzie z eventami, a wydaje mi się, że na poziomie misji rangi C wpasowałaby się idealnie.
1. =/-25 metrów z pieczęciami
2. 5 m. Wzrokowo, ale tylko z sharinganem, czy wystarczy odpowiednia dziedzina?
No i moja propozycja, jeśli opcja druga wymaga sharingana.
15-20 metrów bez pieczęci, rzucane na pojedyncze cele. Ewentualnie jakiś gest/przedmiot którego ujrzenie wymagało by aktywacji techniki, ale co do tego nie wiem czy nie jest to również zarezerwowane dla sharingana.
Osobiście wolałbym drugą opcję jeśli wymagała by jedynie dziedziny, lub jednej łezki. Nie mam pojęcia jak będzie z eventami, a wydaje mi się, że na poziomie misji rangi C wpasowałaby się idealnie.
0 x
Opis jednak nadal zawiera informację o konieczności kontaktu wzrokowego. Trochę to dziwne biorąc pod uwagę że najwidoczniej wybrano wariant z pieczęciami. Jak dla mnie one same by wystarczyły.
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Ciężka sprawa, ale jeśli jedynym co robią te robale to wchodzenie po ciele to niech będzie. Akcept.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości