Buk iluzji czy nie buk

Moderator: Souei

Yoshimitsu

Buk iluzji czy nie buk

Post autor: Yoshimitsu »

Nazwa
Genjutsu Sekai: Reberu Di
Opis Pierwszy poziom kontrolowania świata iluzji, odpowiadający dla początkujących, dla tych którzy nie mają wystarczającej kontroli nad tą dziedziną walki i dopiero wchodzą w elementarne podstawy iluzji. Dzięki temu stopniowi możemy tworzyć małe zmiany w świecie/otoczeniu poprzez wpływanie na nasz cel (człowieka, zwierza, istotę żywą), na jego umysł w małym stopniu. Poprzez wykonanie na tym etapie pieczęci czy użycie przekaźnika dźwięki (gwizdanie, dzwonki, instrument, itp), a także wysłaniu impulsu chakry na naszą ofiarę, możemy sprawić, że możemy tworzyć niezbyt skomplikowane iluzje. Przykładowo stworzyć kilka klonów, które będą wyglądać jak my, jednak nie będą się zgrabnie poruszać, nie będą mogły mówić czy zranić przeciwnika, bowiem ich ciało jest jakby niematerialne i każde zetknięcie się z otoczeniem wywołuje brak reakcji, takiej jak choćby ślad po bucie, szelest liści kiedy zetknie się z nimi itp. Zmienić wygląd ściany czy postawić ścianę tam gdzie jej nie powinno być, przekształcić opis na kartce, wszystko co jest dość proste i nie wymaga większego wpływu na otoczenie. Dokładniejszymi przykładami są po prostu kanoniczne techniki rangi D
Zasięg
Pieczęci
Koszt Chakry Pi E: 7% | D: 5% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: niezauważalne
Koszt Chakry Dź E: 10% | D: 8% | C: 7% | B: 6% | A: 4% | S: 2% | S+: niezauważalne
Jest to pierwszy poziom reberu do poglądu (szkoda by tracić czasu na zrobienie wszystkiego jeśli takie coś nie będzie według Was do zaakceptowania), czy takie coś w ogóle według Was może istnieć czy nie. Według mnie tak, gdyż choćby Genjutsu Sharingan tworzy świat iluzji, ale za to płacimy tyle samo chakry cały czas, nawet za zmianę najmniejszego elementu.
Zastanawiałem się tutaj nad wieloma rzeczami, pierwszą było to czy nie narzucić sztywnych wypunktowanych ograniczeń co do każdego reberu. Przykładowo Reberu D: brak możliwości odczuwania bólu w iluzji, brak możliwości wpływania na otoczenie np odcisk stopy po zrobieniu kroku itp.
Różnice między Reberu, a zwykłą techniką (czy Reberu jest słabsze czy może równe w sile co technika - proszę Czuicza i Ave o odpowiedź odnośnie tego), jeśli to pierwsze to choćby to Genjutsu Reberu miałyby mniejszy próg wyjścia z iluzji.
Aspekt niepełnego wykorzystania iluzji np na Reberu S, gdzie robimy coś małego, ale wpływa na otoczenie lepiej niż Reberu D, gdzie choćby liście w iluzji drzewa by się ruszały na S, a w D nie... Wtedy koszt Reberu S w użyciu jak w przypadku normalnych Reberu z klanówek byłby mniejszy i ustalony przez MG itp.
Dźwięk, pieczęci, gesty, Sharingan... To będzie dodane w kolejnych poziomach Reberu itp.
Coś tam jeszcze miałem pisać, ale wypadło mi z głowy lol, jak sobie przypomnę to wtedy napiszę, a tak to w sumie... Co o tym myślicie?
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: Buk iluzji czy nie buk

Post autor: Vulpie »

Śmiechlem nawet, ale dam od razu swoje nie, wybacz nie mogę szukać memow w internecie na komórce w pracy
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Chuichi

Post autor: Chuichi »

Nie, proszę. Nie róbmy reberu w dziedzinie, która do reberu się nie nadaje. Już kiedyś ktoś chciał styl genjutsu na innym forum i reagowałem tak samo. Wszystko fajnie Yosiak, ale po co? Genjutsu powinno opierać się stricte na technikach, bo to zbyt skomplikowana dziedzina, żeby dać ludziom zabawkę do ręki, z której wyniknie więcej problemów niż pożytku. Pozmienia coś nie wiadomo jak, nie wiadomo na jakiej zasadzie i potem trzeba będzie to naprawiać. Technika > reberu btw.

Jestem na nie.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Yoshimitsu

Post autor: Yoshimitsu »

Dobra, no to zdanie poznałem, wszystko wiem, można wywalić. Pewnie niedługo wrzucę w takim razie zwyczajną technikę rangi A ze światem iluzji :)
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Wywalam
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości