O pewnym walcu...
Moderator: Souei
-
- Support
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Re: Em... tytuł
@Chuichi, naciągany argument z tym kamieniem grubciu, dlatego że NIGDZIE NIE NAPISAŁEM ŻE JEST TO LITY KAMIEŃ, napisałem że z dotonu, mogę to lepiej sformułować skoro chcecie - gleba/ziemia która znajdzie się pod stopami/obok użytkownika utwardzona chakrą dotonu i gdzie tu macie ten 500 kilowy "lity" kamień?... Skoro tak się wszyscy rzucili na ten ciężar to zwiększę wymóg siły do 60, no problemo. To o połowę więcej niż potrzeba do noszenia zbroi która jednak trochę waży.
//A jeżeli nawet miałby to być lity kamień, to chyba nie powiesz mi że ot tak przetniesz go kataną z atrybutem siły o wartości 40?
@Murai, Już o tym pisałem Rybce, bardzo mało jest technik dotonu na tym poziomie które wymagałyby więcej niż jednej pieczęci.
"I ta regeneracja", spk mogę ją usunąć, ale co to za różnica skoro tak czy siak mogę przecież stworzyć nową tarczę... //Bo ta technika nie zabiera mi przecież wzroku niczym Enton, czy inne Kamui kappa
@Kamir, Ta tarcza spełnia wymaganie objętości 1x1x1m.
//A jeżeli nawet miałby to być lity kamień, to chyba nie powiesz mi że ot tak przetniesz go kataną z atrybutem siły o wartości 40?
@Murai, Już o tym pisałem Rybce, bardzo mało jest technik dotonu na tym poziomie które wymagałyby więcej niż jednej pieczęci.
"I ta regeneracja", spk mogę ją usunąć, ale co to za różnica skoro tak czy siak mogę przecież stworzyć nową tarczę... //Bo ta technika nie zabiera mi przecież wzroku niczym Enton, czy inne Kamui kappa
@Kamir, Ta tarcza spełnia wymaganie objętości 1x1x1m.
0 x
Nic nie jest naciągane, Jiro. Chcesz na randze D aż tak utwardzić ziemię? Ten poziom jest podstawą podstaw. Ty nie weźmiesz sobie piachu czy luźnej ziemi i nagle nie zrobisz z niej tarczy, która będzie zatrzymywała takie ciosy. Przypomnijmy, że 0 w sile, to poziom zwykłego człowieka. Ty chcesz zrobić tarczę, która powstrzymuje ciosy do 45 punktów, więc z czego ma się tworzyć? Nie jesteś Sabaku, żeby utwardzić piach, który jest wtedy jednocześnie lekki i wytrzymały. Ty masz Doton i musisz operować materiałem znajdującym się w jego granicach. Nie wiem co Ci da też porównanie zbroi do tarczy. Zbroja jest wykonana z materiału rozłożonego na całym ciele, co sprawia, że ciężar nie skupia się tylko w jednym punkcie. Tarcza natomiast znajduje się na ręce. Nagle masz więc cholernie ciężki przedmiot znajdujący się na przedramieniu, który do utrzymania wymaga współpracy całego ciała. Trzymać czterdzieści kilo jako ubranie, a trzymać czterdzieści kilo na jednej ręce to nie to samo.
I nie. Nikt nie mówi o przecięciu, a zniszczeniu. Bierzemy tutaj pod uwagę możliwości ponadludzkie, gdzie taki cios może już kruszyć dane części tarczy, a jak dobrze trafi, to i ją całą za jednym razem. Co do regeneracji, to nie to samo co zrobienie od nowa techniki chociażby biorąc pod uwagę pieczęcie, które musisz złożyć. Wedle Twojej wersji wymagane jest tylko przelanie chakry, a to już różnica.
Raz jeszcze, Jiro. To nie jest tarcza. To jest, kuźwa, kawał głazu, który wisi Ci u ręki i prędzej pociągnie Cię na ziemię, niż obroni. Weź pod uwagę grubość normalnych tarcz i porównaj sobie do podanych przez Ciebie wymiarów. Na razie mnie nie przekonałeś.
I nie. Nikt nie mówi o przecięciu, a zniszczeniu. Bierzemy tutaj pod uwagę możliwości ponadludzkie, gdzie taki cios może już kruszyć dane części tarczy, a jak dobrze trafi, to i ją całą za jednym razem. Co do regeneracji, to nie to samo co zrobienie od nowa techniki chociażby biorąc pod uwagę pieczęcie, które musisz złożyć. Wedle Twojej wersji wymagane jest tylko przelanie chakry, a to już różnica.
Raz jeszcze, Jiro. To nie jest tarcza. To jest, kuźwa, kawał głazu, który wisi Ci u ręki i prędzej pociągnie Cię na ziemię, niż obroni. Weź pod uwagę grubość normalnych tarcz i porównaj sobie do podanych przez Ciebie wymiarów. Na razie mnie nie przekonałeś.
0 x
-
- Support
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
przykład
Zrób taką wymiarowo mniej więcej, grubość z 10 cm i już schodzimy znacząco z wagi.
Rozumiem argumenty, że taka duża tarcza jak zaproponowana może dużo ważyć, ale jak Chuichi sam napisał "0 w sile, to poziom zwykłego człowieka" więc jeśli postać ma np. 40 w sile to już nie należy traktować ciężaru tej tarczy jak dla zwykłego człowieka. Naruto w pierwszej serii był w stanie nosić 3 dorosłych facetów na plecach, po wodzie. Wiem, nie to samo ale mniej więcej obrazuje chyba różnicę między dorosłym zwykłym człowiekiem a dzieckiem shonobi.
Także z jednej strony popieram zmniejszenie rozmiarów i wagi tarczy, z drugiej jestem za nieprzesadzaniem na przyszłość z tym ciężarem dla shonobi.
Zrób taką wymiarowo mniej więcej, grubość z 10 cm i już schodzimy znacząco z wagi.
Rozumiem argumenty, że taka duża tarcza jak zaproponowana może dużo ważyć, ale jak Chuichi sam napisał "0 w sile, to poziom zwykłego człowieka" więc jeśli postać ma np. 40 w sile to już nie należy traktować ciężaru tej tarczy jak dla zwykłego człowieka. Naruto w pierwszej serii był w stanie nosić 3 dorosłych facetów na plecach, po wodzie. Wiem, nie to samo ale mniej więcej obrazuje chyba różnicę między dorosłym zwykłym człowiekiem a dzieckiem shonobi.
Także z jednej strony popieram zmniejszenie rozmiarów i wagi tarczy, z drugiej jestem za nieprzesadzaniem na przyszłość z tym ciężarem dla shonobi.
0 x
Zaktualizowałem technikę. Podajcie swoje propozycje w wymaganych statystykach.
Odnośnie statystyk i zera jako poziomu zwykłego człowieka, to jest dopiero ciekawa sytuacja. Niektórzy mówią że tak jest, inni znów że ludzie mają statystyki na poziomie Bardzo Słabym czyli do 40, można się pogubić, według mnie powinno gdzieś to być zapisane. No i ten wymóg katany - 20 siły do poprawnego użycia, czyli zwykli ludzie nie mogą jej poprawnie używać?
Zakładając że to 0 jest poziomem zwykłego człowieka, a shinobi jest od niego silniejszy, to tak jak Rybka napisał - "40 w sile to już nie należy traktować ciężaru tej tarczy jak dla zwykłego człowieka."
Odnośnie statystyk i zera jako poziomu zwykłego człowieka, to jest dopiero ciekawa sytuacja. Niektórzy mówią że tak jest, inni znów że ludzie mają statystyki na poziomie Bardzo Słabym czyli do 40, można się pogubić, według mnie powinno gdzieś to być zapisane. No i ten wymóg katany - 20 siły do poprawnego użycia, czyli zwykli ludzie nie mogą jej poprawnie używać?
Zakładając że to 0 jest poziomem zwykłego człowieka, a shinobi jest od niego silniejszy, to tak jak Rybka napisał - "40 w sile to już nie należy traktować ciężaru tej tarczy jak dla zwykłego człowieka."
0 x
Dobra, Jiro. Koniec zabawy. Czego nie rozumiesz w pojęciu "tarcza max. 1mx1m"? Danie "Wymiary - promień 1 metr i grubości 30 cm" to nie jest 1mx1m. Nie obchodzą mnie Twoje obliczenia, bo jest powód, dla którego dajemy Ci takie wymiary, chociaż sami też znamy matmę. Ni cholery nie zastosowałeś się do naszych zaleceń odnośnie grubości tarczy, jej wielkości, siły potrzebnej do uniesienia takiego tworu, jej ogólnej wagi. Nie uwzględniłeś prawie nic.
TO JEST TERAZ DWUMETROWA TARCZA O GRUBOŚCI 30CM. CZY TY ROZUMIESZ JAK TO JEST CHOLERNIE WIELKIE I CIĘŻKIE?
Ostateczny brak akcepta, bo nie zamierzam się już bawić z ludźmi, którzy nie rozumieją, co się do nich pisze. Proszę resztę modów o zdanie.
TO JEST TERAZ DWUMETROWA TARCZA O GRUBOŚCI 30CM. CZY TY ROZUMIESZ JAK TO JEST CHOLERNIE WIELKIE I CIĘŻKIE?
Ostateczny brak akcepta, bo nie zamierzam się już bawić z ludźmi, którzy nie rozumieją, co się do nich pisze. Proszę resztę modów o zdanie.
0 x
-
- Support
Wyraziłem już zdanie na discordzie w dwóch formach już wcześniej i jest baaaardzo podobne jak pana wyżej ~
0 x
@Chuichi, Zastosowałem się co do objętości, ba! W obecnej formie jest ona nawet MNIEJSZA niż 1x1x1m. NIKT NIE POWIEDZIAŁ, ani nie napisał, ŻE NIE MOGĘ STWORZYĆ WALCA! A dlaczego chcę akurat taki kształt? Dlatego że jak sam pisałeś nie podobają Ci się kopie lepszych technik, więc zrobiłem inny kształt itd. To też się nie podoba...
Zauważ, iż teraz nie napisałem że jest to tarcza, tylko walec, twór stojący sobie na ziemi przed użytkownikiem techniki. A wymogi stat dałem po to, by zobaczyć jakie dacie propozycje, zresztą i tak pewnie nigdy tego nie podniosę, bo w najbliższym czasie nie zamierzam rozwijać postaci pod względem atrybutu siły.
Zauważ, iż teraz nie napisałem że jest to tarcza, tylko walec, twór stojący sobie na ziemi przed użytkownikiem techniki. A wymogi stat dałem po to, by zobaczyć jakie dacie propozycje, zresztą i tak pewnie nigdy tego nie podniosę, bo w najbliższym czasie nie zamierzam rozwijać postaci pod względem atrybutu siły.
0 x
Propozycja Shiroe: "Ranga D - ściana przed tobą, metr na metr". Ty piszesz o 1mx1mx1m. Znowu nie czytasz tego, co Ci się proponuje. Nic, zero.
Idąc dalej... Twór stojący sobie na ziemi przed userem, huh? Nigdy tego nie podniesiesz, huh? Cytaty incoming:
"wtedy wyrasta przed nim twór o kształcie walca z Dotonu, który jest przymocowana do przedramienia użytkownika"
"Do uniesienia tworu potrzeba mieć: x siły.
Do wykorzystania tworu jako tarczę potrzeba mieć: y siły i z wytrzymałości."
Także albo ja czegoś nie rozumiem, albo Ty opisać nie umiesz. Niemniej jednak, zdania nie zmieniam. Do przekonania został Ci Rybka, Iczi, Ava. Jeśli którykolwiek z nich da brak akcepta, to niestety trzeba odrzucić.
Idąc dalej... Twór stojący sobie na ziemi przed userem, huh? Nigdy tego nie podniesiesz, huh? Cytaty incoming:
"wtedy wyrasta przed nim twór o kształcie walca z Dotonu, który jest przymocowana do przedramienia użytkownika"
"Do uniesienia tworu potrzeba mieć: x siły.
Do wykorzystania tworu jako tarczę potrzeba mieć: y siły i z wytrzymałości."
Także albo ja czegoś nie rozumiem, albo Ty opisać nie umiesz. Niemniej jednak, zdania nie zmieniam. Do przekonania został Ci Rybka, Iczi, Ava. Jeśli którykolwiek z nich da brak akcepta, to niestety trzeba odrzucić.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość