Nowa technika

Moderator: Souei

Chuichi

Re: Nowa technika

Post autor: Chuichi »

Ta cisza jest smutna. Dla mnie ta technika albo musi mieć wymóg suitonu C albo zwyczajnie nie ma prawa bytu ze względu na to, że jest kopią suitonowej C. Druga opcja imho lepsza. Nadal na nie.
0 x
Osamu

Post autor: Osamu »

Administracja:
Exodia - Akcept

Moderatorzy:
Shiroi Ōkami - Akcept
Hoshigaki Seiki - Akcept
Avarice - Nie Akcept
Chuichi - Nie Akcept
Ichirou - Akcept

W sumie w mod: 3 na akcept 2 na nie akcept.
3 > 2
Więc według mnie zgodnie z tym co napisał Kan technika powinna przejść. Więc mam pytanie czy przechodzi, czy jak w końcu jest z tymi własnymi technikami? Nie rozumiem dlaczego nie przeszła skoro spełnia wymogi.
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Osamu

Poprawiłem na tą 1/2 startowego kosztu chakry.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Osamu

OKI, poprawię ta technikę, dodam C, ale dajcie mi trochę czasu, może za kilka dni technika będzie gotowa, trochę ją zmienię :)
0 x
Osamu

Gotowe;)
0 x
Chuichi

Ja nadal na lekkie nie. To jest kopia techniki istniejącej tylko, że wychodzi z ust.

Dodatkowo, sam opis jest strasznie, ale to strasznie pokombinowany. W końcu za pomocą tej techniki robisz tylko strumień wody? Robisz strumień wody, który możesz utwardzić chakrą? Robisz strumień wody, który możesz chakrą utwardzić, a dodatkowo unieruchomić cel za pomocą innej techniki? Dodatkowo bardzo nie podoba mi się ten fragment:
Czyli jak, hipotetycznie, rzucisz ten strumień, wrzucisz do niego też raiton, to najpierw go sparaliżuje, a potem jeszcze porazi raitonem?

Jeśli ta technika sama w sobie ma przeciwnika paraliżować, to jest OP. Jeśli to służy tylko do przytrzymania przeciwnika w miejscu, to opis techniki jest strasznie mylący, bo podajesz w nim za dużo możliwości. Skup się w nim tylko na opisie tej jednej techniki, a nie kombinacji z innymi technikami. Jeśli ta technika (sama w sobie, bez połączenia z techniką klanową Yamanaka) pozwala na sparaliżowanie przeciwnika, to wtedy wielkie NIE. Jeśli to tylko stworzenie bicza z ust, to też nie, bo taka technika jest już w suitonie na randze C. Nie rozumiem więc czemu tak się upierasz przy jej obecnym wyglądzie. Jeśli się mylę, to mi wytłumacz i jakoś się dogadamy.
0 x
Support nr 6
Support

Jak wyżej ~
0 x
Osamu

Faktycznie te ostatnie 2 linijki był bezsensu. Ale już tłumaczę dlaczego, po co, ta technika.
Zróbmy sobie porównanie tych dwóch technik. Zaczniemy od długości. Bicz jest krótszy, a strumień wody dłuższy, z powodu przystosowania do technik klanowych Yamanaka. Biczem można bić, a strumieniem wody nie. I to jest ta główna różnica, która jest dla mnie ważna. Jeżeli mamy twardy bicz, to można go zniszczyć. Każdy shinobi będzie próbował walczyć z biczem. Jak mu się uda, to niestety go nie zatrzymam. Osobiście uważam, że moja postać nie do końca będzie umiała obsługiwać się takim biczem przeciwko jakiegoś mieczu czy coś w tym stylu. Za to strumień wody, jest jak strumień wody z ęża ogrodowego ale pod o wiele większym ciśnieniem. Miecz takiego strumienia nie zniszczy, ani żadna broń. I o to w tym wszystkim chodzi. Jak mamy wąż ogrodowy to przez pierwsze kilka metrów jest to stały w miarę równy strumień. Z tą techniką jest tak samo, ale z powodu na większe ciśnienie taki strumień jest równy aż do 20m, później opada na wskutek grawitacji. Taki zwykły shinobi gdyn jest w zasięgu 20 metrów myśli: o jakaś wodna lina, bardzo cienka, mocne uderzaniem mieczem czy kunaiem na pewno nią z niszczy. I gdy chce to zniszczyć to nic się nie dzieje. Bo to taki strumień jak z węża ogrodowego. A wtedy Osamu lekko przesuwa strumień, wykonuje swoją technikę z Yamanaka i zatrzymuje jego ruchy(wtedy strumień wody jest twardy i można go zniszczyć, jednak w 1 vs 1 nie ma kto go zniszczyć więc na 90% jest wygrana). Idealna pułapka, zaskoczenie. W biczu tego niema, za to bicz może dawać obrażenia, a ten strumień wody nie. Podsumowując, strumień wody wykorzystuje efekt zaskoczenia oraz jest dobrą pułapka, niestety nie zadaje żadnych obrażeń. Są plusy i minusy, wszystko się zgadza. Mam nadzieję, że wszystko wam dobrze wytłumaczyłem :)
0 x
Chuichi

Oooo, to jeszcze lepiej.

Czyli chcesz technikę, która normalnie jest strumieniem wody, a po przelaniu chakry nagle się utwardza? Czyli, mówiąc prościej, w zasadzie nie ma mowy, żeby jej zapobiec. Można jedynie zasłonić się czymś innym lub liczyć na swoje atrybuty. To nie ranga C. To jest technika lepsza od bicza, który istnieje w suitonie. Już wiem czemu od początku coś mi się tutaj nie podobało, Osamu.

Może i za pomocą tego jutsu nie możesz zranić przeciwnika jak biczem, ale możesz za to go prawie zawsze złapać, a dodatkowo nie masz z tym żadnych problemów, bo manipulacja strumieniem wody nie będzie zależała od żadnego stylu. Czyli dostajesz prawie zawsze udaną pułapkę i to na randze C. Nah. Nie podoba mi się też sama idea nagłego "utwardzania" bicza, bo albo będzie on od momentu stworzenia twardy albo cały czas płynny. Nie ma w suitonie takiego rodzaju jutsu, a tutaj wyszłaby ranga C, która zmienia stan skupienia wody w jednym momencie. Ja niestety skłaniam się ku braku akcepta, bo tu nie ma jak techniki poprawić. Jeśli będzie strumieniem wody, to nie zrobisz na nim klanówki. Jeśli będzie stałą liną/biczem/czymkolwiek, to już jest taka technika w kanonicznych.
0 x
Osamu

Tak zgadzam się jest to bardzo fajna pułapka, ale tylko ona może trwać niestety 4 tury co 6 godzin! Po drugie nie zadaje obrażeń i raczej trzeba stać w miejscu by technika poprawnie została wykonana. Po trzecie jest zgodna z rangą C suitonem. Ranga C pozwala na utwardzanie wody i ta technika to robi ale po jakimś czasie. Najpierw wytwarza wodę, potem utwardza, a potem szybko przelewa chakrę. Można faktycznie umieścić opis szybkości, aby szybcy ninja mogli przed przelaniem chakry uciec. Więc jest zgodna z C. Skoro jest zgoda to dlaczego ma być niedozwolona? To, że sobie taką wymyśliłem? Po czwarte technika klanowa Yamanaka nie jest doskonała, trzeba mieć wysoką kontrolę chakry oraz krępuje tylko ruchy przeciwnika! Są ninja, którzy mogą wykonywać justa nie wykonując pieczęci. Więc tak naprawdę ta pułapka nie jest do końca idealna. Sprytni i szybcy ninja spokojnie zwyciężą. Po piąte własne techniki mogą a wręcz powinny być tworzone pod techniki klanowe. Więc znowu wszystko się zgadza. Jestem z klanu Yamanaka, mam technikę która krępuje ruchu przeciwnika. Więc skoro mam takę technikę to dlaczego nie mogę jej używać przez tworzenie pułapek? Po szóste ta technika jest tylko dobra w pojedynkach 1 vs 1. Po siódme jest napisane, żeby technika została zaakceptowana trzeba mieć zgodę administracji i większości modów. Rozumiem, że niektórzy mogą się nie zgodzić, ale nie potrzebujemy konsensusu. Niech zadecyduje demokracja. Chyba będzie to najrozsądniejsza decyzja. Unikniemy niepotrzebnych kłótni, więc rozpoczynamy głosowanie XD;)
0 x
Support nr 6
Support

Brak akcepta w obecnej formie
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Obecna forma też mi nie podchodzi
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Mi tak samo nie podoba się to
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości