Rekineł :3

Moderator: Souei

Hoshigaki Seiki

Re: Rekineł :3

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Zaznaczałem na początku, że mam ogólny zamysł, ale nie wiem jak to zrobić. Ostatecznie pozostali byli zdania, że nadaje się to na Umiejętność Nabytą więc tak zrobiłem.

Co do wyliczeń to fakt, liczby się zgadzają. Ale dlaczego wtedy nie wyrzucimy Kakuzu? Przecież zabijasz kogoś, bierzesz serce i i dostajesz +50% chakry. Czyli przy 4 dodatkowych sercach dostajesz 200% chakry. Moje 5% faktycznie może zaburzyć balans xD

Jak pisałem wcześniej, regenerowanie chakry jest zupełnie bezużyteczne, dlatego wyjdę ze swoją propozycją.
Jedyne co dostaję za zjadanie przeciwników to +5% do limitu chakry.
Brak dodatkowych statów, brak regeneracji chakry. Tylko w ten sposób ta umiejętność może okazać się w jakikolwiek sposób przydatna.
0 x
Chuichi

Post autor: Chuichi »

Kakuzu to jest klan. Na tym się właśnie opiera. Dostosowany jest mechaniką na potrzeby forum i stąd ta dodatkowa chakra. U Ciebie mówimy o własnym tworze, który jako taki podstaw w uniwersum nie ma. Jest unikalny.

Na pewno nie zgodzę się na UN, która przez pożarcie przeciwnika zwiększa Ci limit chakry o 5%. Nawet z ograniczeniem jedzenia jednej ofiary na tydzień. To robi z Ciebie nielimitowany, bezdenny zbiorniczek chakry, który będzie się powiększał w zastraszającym tempie. Fajnie kombinujesz, ale w kompletnie niezbalansowany sposób. Jeśli już to miałoby przejść z w takiej formie, to ja bym to widział w dwóch opcjach. Albo będzie trzeba drastycznie większej ilości zjedzonych ciał albo zwyczajnie ustalić górny limit przyswojonej w ten sposób chakry. Dzięki temu będziesz miał coś na zasadzie UW Wielkiej chakry, ale na pewno z mniejszym zasięgiem liczbowym.
0 x
Hoshigaki Seiki

Z tym zastraszającym tempem przesadzasz, ale o tym już pisałem wyżej odpowiadając na zarzuty Avy : P
5% za gracza i 1% za NPC? Wtedy może za rok miałbym z 15% więcej chakry także... no OP fhoj xD

Poza tym nie wmawiajmy sobie, że samo posiadanie ogromnej ilości chakry czyniłoby ze mnie postać nie do pokonania. To pozwala mi jedynie dłużej wykonywać techniki, albo robić te "droższe".
0 x
Chuichi

Co nie zmienia faktu, że na rok możesz mieć tej chakry więcej/mniej. Górny limit przydałby się tak czy siak. Procenty za gracza mi się podobają. Za NPC tak pół na pół, bo jakiej rangi to NPC? NPC z misji? NPC istniejący? Zwyczajny bob? Jakiś shinobi? Tutaj jest to dość trudne do ustalenia. Chociaż z drugiej strony 1% za zwykłego boba nie brzmi aż tak źle.

Górny limit chakry jest potrzebny, Seiki. Zwyczajnie musi być, bo faktycznie byłbyś zbiorniczkiem bez dna. UN dawałaby Ci za dużo profitów. UW daje 60% i jest to umiejętność wrodzona. Dostaje się coś od początku. Ty swojej umiejętności chcesz nauczyć. Myślę więc, że jakieś 30-40% max dzięki temu byłoby naprawdę mocne.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Jak wyżej
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Popieram
0 x
Hoshigaki Seiki

pierwszy post poprawiony
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Chuichi

A mi się nie podoba zapisek "1 ciało na REALNY tydzień". Nie zgadzam się. Jak na realny tydzień, to przy złych wiatrach na misji C możesz i ze dwa ciała zeżreć. Proponowałbym 2 ciała real playerów na porę roku i ze dwa, trzy ciała na jedną misję. Coś w tym stylu.
0 x
Hoshigaki Seiki

3 lut 2017, o 21:03 drugi akapit. Tam wyjasnialem tą kwestię. Co jest w niej złego bo nie rozumiem.
0 x
Chuichi

http://i.imgur.com/mR7xIUT.png <- ZNIKAJĄCY POST Z 3 LUTEGO, DUM, DUM, DUUUUUM. Tak, wiem. Chodziło o 13 lutego.

I wiesz co? Wow. Nie zmienia to kompletnie niczego. Jeśli napisałeś, że na tydzień REALNY, to na tydzień REALNY. Wtedy na misji możesz zjeść i 10 ciał jeśli będzie trwała wystarczająco długo, a my się siłą rzeczy przyczepić nie możemy, bo tak zostało to zaakceptowane. Twoje zapewnienia jakoś do mnie nie przemawiają, bo są zawieszone "w powietrzu".
0 x
Hoshigaki Seiki

Zmienione, teraz można pożreć 2 ciała real playerów na porę roku i dwa ciała na jedną misję.
0 x
Chuichi

Idź w pokoju. Akcept.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość