- Nazwa
- Kirinko Gunbu
- Dziedzina
- Klanowe
- Ranga
- A
- Pieczęci
- brak
- Zasięg
- Podstawa bariery w kształcie trójkąta, długość boku do 5m
- Koszt
- E: 55 % | D : 45 % | C : 35% | B : 25% | A: 17 % | S : 15% | S +: 5 % (1/2 koszt na turę dla utrzymania bariery)
- Dodatkowe
- Posiadanie czterech kul, wytworzenie nici chakry do trzech kul
- Opis Rozszerzona wersja Kikō Junbū, użytkownik po umieszczeniu w odpowiednim miejscu(pod ziemią lub na powierzchni ziemi) trzech kul jest w stanie przy użyciu tego jutsu wytworzyć barierę. W kolejnym etapie przelewa chakre po linkach do mechanizmów(należy z góry przelać chakre na odpowiednią ilość tur, później jest to nie możliwe i technika przestaje działać). Przelana chakra wytwarza barierę, która jest w stanie ochronić osobę/y znajdujące się w jej środku. Promienie chakry generowane z mechanizmów łącza się na czubku "piramidy"(poprzez dodatkową kulę) tworząc ścianki bariery(promienie utrzymują czwartą kulę w odpowiednim miejscu). Bariera oprze się techniką włącznie z rangą A oraz wszelakiej broni miotanej, czy też wybuchowym notką. Mogą ją przebić techniki rangi S, techniki penetrujące rangi A oraz uderzenie o odpowiedniej sile(poziom wielki), tak samo penetrujace techniki rangi B przebiją się po 2 uderzeniach. Również brak chakry w mechanizmach powoduje przerwanie bariery. Po wykonaniu techniki użytkownik nie musi podtrzymywać linek chakry, więc je przerywa. Ściana, na której znajdują się luki przez które przenikają żyłki kuglarza kontrolujące kukły jest osłabiona przez co technika rangi B będzie w stanie się przebić przez tylko te ścianę gdzie są luki(żadną inną) również penetrujące C przebiją się przez barierę. Swego rodzaju tarcza znajduje się na powierzchni ziemi, ewentualnie na poziomie kul(np.metr pod). Jeżeli przeciwnik przejdzie pod ziemią to może bez problemu dostać się do środka, kolejnym minusem jest sam fakt, że użytkownik nie jest w stanie przerwać bariery i równie dobrze może zostać w niej uwięziony.
- Link do tematu postaci KLIK!
Technika
Moderator: Souei
Technika
0 x
Re: Technika
Kwestia opisowa poprawiona.
Jeśli chodzi o regenerację bariery to można by dopisać w ten sposób, że jeżeli zostanie gdzieś uszkodzona to z pokładów chakry zawartych w mechanizmach pobiera ją i regeneruje uszkodzenie np.5% za pojedynczą ścianę. Jeżeli może być to zmienię...
W sprawie wybuchowych notek to nie mam zielonego pojęcia jaka ilość by odpowiadała. Tylko trochę głupio by to wyglądało, że technikę z rangi A można zepsuć 15 wybuchowymi notkami(które kosztują raptem 750ryo).
Gdyby był jakiś regulamin notek, to bardzo chętnie bym coś na ten temat powiedziała, ale z tego co wiem to chyba go nie ma. Nawet nie wiem jaki mają zasięg itp. na innych pbf był to promień pięciu metrów... Więc pozostaje mi czekać na Waszą opinię :/
Jeśli chodzi o regenerację bariery to można by dopisać w ten sposób, że jeżeli zostanie gdzieś uszkodzona to z pokładów chakry zawartych w mechanizmach pobiera ją i regeneruje uszkodzenie np.5% za pojedynczą ścianę. Jeżeli może być to zmienię...
W sprawie wybuchowych notek to nie mam zielonego pojęcia jaka ilość by odpowiadała. Tylko trochę głupio by to wyglądało, że technikę z rangi A można zepsuć 15 wybuchowymi notkami(które kosztują raptem 750ryo).
Gdyby był jakiś regulamin notek, to bardzo chętnie bym coś na ten temat powiedziała, ale z tego co wiem to chyba go nie ma. Nawet nie wiem jaki mają zasięg itp. na innych pbf był to promień pięciu metrów... Więc pozostaje mi czekać na Waszą opinię :/
0 x
Siła bariery: ochroni przed technikami rangi A (za wyjątkiem penetrujących), penetrujące B po 3-4 uderzeniach się przebiją, S nie broni.
Ciekawi mnie za to mechanika z żyłkami. Do aktywowania potrzebne jest połączenie z żyłkami, ale po aktywacji już nie. Tymczasem technika pobiera chakrę na turę. Te kulki to mechanizm, coś jak kukła. Nie zgodzę się na to, żebyś nagle uwalniała sobie żyłki i podpinała je do kukły, a mechanizmy magicznie pobierały od Ciebie chakrę potrzebną na podtrzymanie techniki bez żadnego kontaktu z lalkarzem, czyli Tobą.
Nie podoba mi się także przepuszczanie linek przez barierę. Widzę o co Ci chodzi, ale to tak nie bangla. Chcesz mieć klatkę, która nie dość, że broni przed większością technik, to jeszcze nie wymaga podtrzymywania żyłkami i pozwala Ci na swobodne manipulowanie kukiełkami ze środka.
Ciekawi mnie za to mechanika z żyłkami. Do aktywowania potrzebne jest połączenie z żyłkami, ale po aktywacji już nie. Tymczasem technika pobiera chakrę na turę. Te kulki to mechanizm, coś jak kukła. Nie zgodzę się na to, żebyś nagle uwalniała sobie żyłki i podpinała je do kukły, a mechanizmy magicznie pobierały od Ciebie chakrę potrzebną na podtrzymanie techniki bez żadnego kontaktu z lalkarzem, czyli Tobą.
Nie podoba mi się także przepuszczanie linek przez barierę. Widzę o co Ci chodzi, ale to tak nie bangla. Chcesz mieć klatkę, która nie dość, że broni przed większością technik, to jeszcze nie wymaga podtrzymywania żyłkami i pozwala Ci na swobodne manipulowanie kukiełkami ze środka.
0 x
Przecież wyraźnie napisałam, że z góry się płaci za podtrzymanie na tury, ponieważ później się żyłek nie podłączy magiczne do mechanizmów. :/
A niby po co mi potrzebna by była bariera skoro kukieł kontrolować nie mogę. To chyba oczywiste, po co mi ta technika. Z drugiej strony kiedy trafie na użytkownika dotonu czy kogoś kto rozkmini jak działa bariera i coś skieruje w ziemię, lub z pod niej wyskoczy to będę mieć zgona. No bo jak uciekne skoro do góry czy na bok nie da rady... Więc ja nie wiem o co Ci chodzi.
A niby po co mi potrzebna by była bariera skoro kukieł kontrolować nie mogę. To chyba oczywiste, po co mi ta technika. Z drugiej strony kiedy trafie na użytkownika dotonu czy kogoś kto rozkmini jak działa bariera i coś skieruje w ziemię, lub z pod niej wyskoczy to będę mieć zgona. No bo jak uciekne skoro do góry czy na bok nie da rady... Więc ja nie wiem o co Ci chodzi.
0 x
Czemu od razu ":/"? Przecież nie chcę Cie zabić. kappa Mój błąd.
Uhm, może do cholernie mocnej ochrony? Takiej OP, OP, bo broni przed wieloma rzeczami? Powiedzmy, że przymknę nawet oko na to kontrolowanie marionetek. Niech Ci będzie. W takim razie byłby ode mnie akcept.
Uhm, może do cholernie mocnej ochrony? Takiej OP, OP, bo broni przed wieloma rzeczami? Powiedzmy, że przymknę nawet oko na to kontrolowanie marionetek. Niech Ci będzie. W takim razie byłby ode mnie akcept.
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Kule tak jak pokazuje zdjęcie są w środku bariery, kierują odpowiednio promień poprzez mechanizm i tak dalej i tak dalej, więc ta opcja chyba odpada. Może dało by radę w ten sposób zrobić, że w momencie kontaktu nici z barierą ta rozszczelnia się odpowiednio na ileś tam milimetrów i można dzięki temu kontrolować kukły. Dodatkowo ona dalej broni, przed różnymi atakami i wogóle, ale użytkownik z dojutsu wykryje lukę czy coś w tym stylu i w tamtym miejscu można by dać że jest ona słabsza o poziom. Wtedy kiedy ktoś zaatakuje techniką B-rank w dane miejsce to się przerywa i wogóle...
0 x
W sumie sam też nad takim czymś jak Ichi myślałem. Tylko, że jeśli nici przechodzą przez barierę i jest tam luka, to luka całkowita, a nie bariera słabsza o poziom. Zresztą bez przesady. Te luki, nawet jeśli, będą niewielkie i ciężko w nie trafić. Dodatkowo linkami cały czas ruszasz, więc to nie jest znowu jakieś osłabienie.
0 x
W sumie to i racja...
Uzupełniłam w opisie ten dodatek, chyba teraz powinno wszystko grać...
Uzupełniłam w opisie ten dodatek, chyba teraz powinno wszystko grać...
0 x
Siła bariery: ochroni przed technikami rangi A (za wyjątkiem penetrujących), penetrujące B po 3-4 uderzeniach się przebiją, S nie broni.
Jednak nie spoko. Nie odniosłaś się w ogóle do jednej zmiany, którą napisałem wcześniej. Jeszcze to we właściwościach bariery i wtedy spoko. Rozumiem przeskakiwanie z rangami technik, ale penetrujące które przebijają się przez większość nie mogą nagle zostać kompletnie olane.
Jednak nie spoko. Nie odniosłaś się w ogóle do jednej zmiany, którą napisałem wcześniej. Jeszcze to we właściwościach bariery i wtedy spoko. Rozumiem przeskakiwanie z rangami technik, ale penetrujące które przebijają się przez większość nie mogą nagle zostać kompletnie olane.
0 x
Mi nie podoba się tylko to:
Bariera to bariera i nie powinna robić wyjątków. Jeśli było w m&a pokazane, że jednak jest takie coś możliwe to nie będę się czepiał.
0 x
Przepraszam, umknęły mi te B, ale już zmienione 
Co do przenikania:
"Dodatkowo przenikające przez barierę
żyłki chakry powodują powstanie
milimetrowych luk w ochronie, które
zasklepiają się zaraz po przemieszczeniu w inne
miejsce żyłek (luk nie da się dostrzec gołym
okiem , tylko użytkownicy z dojutsu będą w
stanie je odkryć ) . "
Tak jak już wcześniej powiedziałam, po nic innego nie jest mi potrzebna ta technika i napewno nie psuła bym sobie tak dużego slota z moich PH na własną technikę.

Co do przenikania:
"Dodatkowo przenikające przez barierę
żyłki chakry powodują powstanie
milimetrowych luk w ochronie, które
zasklepiają się zaraz po przemieszczeniu w inne
miejsce żyłek (luk nie da się dostrzec gołym
okiem , tylko użytkownicy z dojutsu będą w
stanie je odkryć ) . "
Tak jak już wcześniej powiedziałam, po nic innego nie jest mi potrzebna ta technika i napewno nie psuła bym sobie tak dużego slota z moich PH na własną technikę.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości