- Nazwa
- Shin Kiko Junbū
- Dziedzina
- Klanowe
- Ranga
- A
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Wokół użytkownika/lalki
- Koszt
- E: 55% | D: 45% | C: 30% | B: 20% | A: 16% | S: 13% | S+: 5% (na turę)
- Dodatkowe
- Należy posiadać lalkę z 2 specjalnymi ramieniami i znać technikę Kikō Junbū
- Opis Rozwinięcie techniki Kikō Junbū, rozkłada się dwie tarcze z obu rąk i tworzy kulę w której schowany jest użytkownik (https://scr.hu/YRnA3n) Jutsu to ma wytrzymałość zdolną do zablokowania przed wszystkimi A niepenetrującymi, penetrujące B przebiją się po 3-4 uderzeniu, penetrujące A przebijają się normalnie. Kruszy ją siła wielka. Tarcza rozkłada się troszkę dłużej niż w pierwowzorze.
- Link do tematu postaci http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=2468
Masaru
Moderator: Souei
Masaru
0 x
Re: Masaru
1) jeśli już to ranga w górę
2) nie da rady, bo zauważ że w Kikō Junbū tarcza tworzy się pomiędzy elementami rozsuniętymi z ręki. Czyli musiałbyś mieć takie elementy wokół siebie (i pod nogami), żeby między nimi mogła rozpościerać się taka powłoka
2) nie da rady, bo zauważ że w Kikō Junbū tarcza tworzy się pomiędzy elementami rozsuniętymi z ręki. Czyli musiałbyś mieć takie elementy wokół siebie (i pod nogami), żeby między nimi mogła rozpościerać się taka powłoka
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Mam taki pomysł normalny mechanizm to tylko otwierająca się deseczka. A ja bym do tej techniki zrobił ulepszenie tego mechanizmu czyli że zamiast jednej ,,deski" są 3 złożone na harmonijkę. Wtedy otwierasz normalnie jak do podstawowej wersji ale potem może rozłożyć jeszcze następne 2 kawałki tworząc stelaż.
Cena normalnego mechanizmu 350Ryo za takie ulepszenie to dałbym plus 200Ryo.
Tutaj tak zwizualiowane najlepiej jak potrafiłem:
https://scr.hu/l0YW7P
Cena normalnego mechanizmu 350Ryo za takie ulepszenie to dałbym plus 200Ryo.
Tutaj tak zwizualiowane najlepiej jak potrafiłem:
https://scr.hu/l0YW7P
0 x
-
- Support
Będę się targował xD Zwiększę rangę, koszt żeby chroniło przed technikami tak jak oryginał czyli B i słabsze A i uderzenia do PONADPRZECIĘTNEJ.
A co do pleców dałoby się tam posłać czakrę po prostu która by kształt formowała i dawała obronę przed technikami do rangi C i uderzeniami do siły PRZECIĘTNEJ? Oczywiście wymagałoby to kontroli czakry na poziomie C.
A co do pleców dałoby się tam posłać czakrę po prostu która by kształt formowała i dawała obronę przed technikami do rangi C i uderzeniami do siły PRZECIĘTNEJ? Oczywiście wymagałoby to kontroli czakry na poziomie C.
0 x
Utworzenie tarczy również pod nogami wydaje się już lekko dziwne, a przynajmniej nie widzę go w tym kształcie. Problem jest w tym, że albo deseczka musiałaby być wkopana pod ziemię albo musiałbyś na niej stanąć. Od siebie mogę zaproponować mechanizm, który po prostu wydłuża Ci te deseczki, które masz w podstawowej technice (te w kształcie krzyża). Wtedy lalka podnosiłaby rękę do góry, deseczki rozkładały się do ziemi i miałbyś "kopułę" w kształcie jajka, pod którą mógłbyś zmieścić wtedy i ze dwie osoby.
Wytrzymałość tarczy nie może być jednak taka, jak w oryginale. Tutaj robisz ją większą, przez co jest bardziej skomplikowana. Dodatkowo chcesz te same właściwości. W takim razie widziałbym tutaj technikę rangi A. Chyba, że ochrona będzie mniejsza niż w oryginale, to może zostać na B. Nie widzę tutaj zwiększonej funkcjonalności i trudności wykonania techniki, a pomimo tego niezwiększenia jej rangi.
Wytrzymałość tarczy nie może być jednak taka, jak w oryginale. Tutaj robisz ją większą, przez co jest bardziej skomplikowana. Dodatkowo chcesz te same właściwości. W takim razie widziałbym tutaj technikę rangi A. Chyba, że ochrona będzie mniejsza niż w oryginale, to może zostać na B. Nie widzę tutaj zwiększonej funkcjonalności i trudności wykonania techniki, a pomimo tego niezwiększenia jej rangi.
0 x
A ten pomysł co podał Shiroi Ōkami i że na jednej z tych desek staje, żeby oddzielała od ziemi, no i tak ranga A tego żeby zachować obronę do B.
0 x
W takim razie ranga A, obrona: Technika bez problemu przeciwstawi się wszelakim technikom rangi B(za wyjątkiem penetracyjnych), a nawet słabszym jutsu rangi A.
Jednak ciężko mi zaakceptowac obronę z tyłu. Tam nie będziesz miał deski, więc nie będzie również tarczy. Nawet słabszej. Tutaj jestem sceptyczny, ale zaczekam na zdanie innych. Będę śledził temat, Masaru.
Jednak ciężko mi zaakceptowac obronę z tyłu. Tam nie będziesz miał deski, więc nie będzie również tarczy. Nawet słabszej. Tutaj jestem sceptyczny, ale zaczekam na zdanie innych. Będę śledził temat, Masaru.
0 x
Great idea, mate. Look at this: 15 luty 2017, 18:53
xDDDD Ale tak. Mi to też pasuje, jak widać.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości