Technika #6 i poprawki
Moderator: Souei
-
- Support
-
- Support
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Re: Technika #6 i poprawki
Ja jeszcze tak odnośnie tej pierwszej techniki. Rozumiem minusy, rozumiem zamysł, ale nadal jest to trochę za dużo. Sam jestem za zaczęciem od 10 punktów i wzrostem o 10 punktów co rangę, czyli finalnie 50. Zabiera Ci to po 5 z niższych rang, a koniec zostaje taki sam. Sam podałeś tutaj przykład Iaido, które daje 10% obecnej szybkości. Fakt faktem nie ma ona prawie żadnych minusów (poza znacznie mniejszym zasięgiem w porównaniu do Twojej techniki), ale nie oszukujmy się, że nawet przy szybkości 300 daje postaci tylko 30 dodatkowych punktów do szybkości. Dalej, o ile na niższych rangach różnica punktowa pomiędzy Iaido, a Twoją techniką będzie niewielka, o tyle już przy randze B/A odskakujesz od reszty. 10% to nadal 10%. Ty niezależnie od swojej szybkości na randze B masz już 35 punktów. W mojej propozycji miałbyś 30. Nerf nie taki duży, a sprawiłoby, że technika byłaby bardziej do przełknięcia.
Do drugiej techniki jakoś zastrzeżeń nie mam poza wepchnięciem 20% siły do boosta. To i tak dwa razy więcej niż Iaido, a boost jest całkiem spory. No i 1/5 jest ładniejsza od 1/4.
@down
MuchLoveLove <3
Do drugiej techniki jakoś zastrzeżeń nie mam poza wepchnięciem 20% siły do boosta. To i tak dwa razy więcej niż Iaido, a boost jest całkiem spory. No i 1/5 jest ładniejsza od 1/4.
@down
MuchLoveLove <3
0 x
- Papyrus
- Administrator
- Ranga: Fabular
- GG/Discord: Enjintou1#8970
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans
Re: Technika #6 i poprawki
Dobła, nie chce mi się więcej tutaj walczyć, bo mam inne WT do wrzucenia jeszcze. XD
Poprawiłem do zalecenia Chuichiego. Lecimy z akceptami chłopaki, bo czas goni. ; /
Poprawiłem do zalecenia Chuichiego. Lecimy z akceptami chłopaki, bo czas goni. ; /
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości