Nowa technika Ichirou-dono
Moderator: Souei
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Re: Nowa technika Ichirou-dono
Technika jest w takiej postaci zbyt OP, bo pozwala ci w dowolnym momencie, "zdetonować" dowolny twór piaskowy, nadając mu niewyobrażalną wręcz siłę ("Cząsteczki te mają bardzo duży pęd, zdolne są do przebicia nawet najtwardszych osłon")
Czyli robisz sobie twór rangi D/C i zadajesz obrażenia właściwie śmiertelne i niemożliwe do zablokowania.
No minus jak w mordę strzelił xD Czyli jakbyś chciał zrobić tą technikę bez minusów, to mógłbyś z niczego w zasięgu 80m zrobić eksplozję piachu? Brzmi legitnie xD
Ogólnie dla mnie technika nieco naciągana i zbyt silna, rakowa wręcz bym powiedział. Taka podróba Rendan: Suna Shigure do wykonania z istniejących już tworów/pokładów piachu na dość dużym zasięgu. Od tak nagle sobie ten piach strzela, nawet nie ma czasu na reakcję czy zauważenie, że coś się z nim zaraz stanie.
Czyli robisz sobie twór rangi D/C i zadajesz obrażenia właściwie śmiertelne i niemożliwe do zablokowania.
No minus jak w mordę strzelił xD Czyli jakbyś chciał zrobić tą technikę bez minusów, to mógłbyś z niczego w zasięgu 80m zrobić eksplozję piachu? Brzmi legitnie xD
Ogólnie dla mnie technika nieco naciągana i zbyt silna, rakowa wręcz bym powiedział. Taka podróba Rendan: Suna Shigure do wykonania z istniejących już tworów/pokładów piachu na dość dużym zasięgu. Od tak nagle sobie ten piach strzela, nawet nie ma czasu na reakcję czy zauważenie, że coś się z nim zaraz stanie.
0 x
- Ichirou
- Ichirou
-
- Support
- Ichirou
Dla mnie spoko, ale byłbym za wyrzuceniem przemieszczania tej przygotowanej kuli piachu. Jak już technika przygotowana, napełniona masą chakry to wymaga od ciebie skupienia żeby to utrzymać. Dodatkowe przemieszczanie traktowałbym jako utrudnienie, które mogłoby doprowadzić do zbyt wczesnej eksplozji tworu.
Granat, którym możesz sobie luźno sterować na takim obszarze - po prostu OP :P
Granat, którym możesz sobie luźno sterować na takim obszarze - po prostu OP :P
0 x
Dwie sprawy:
- Przede wszystkim ILOŚĆ tych kulek. Wielkość arbuza, ale ile tych kulek chcesz mieć? Dziesiątki to takie rozległe pojęcie. 30/40/50? Więcej? Ja bym tutaj widział obrażenia w zależności od wielkości kulek. Być może można by tutaj dać takie dwa warianty. Pierwszy, kulki większe, które robią większe obrażenia "obuchowe", więc pękanie kości, łamanie itp, a drugim byłyby kulki mniejsze, które miałyby trochę większą siłę przebicia, ale ze względu na wielkość również mniejsze obrażenia. Coś, jak te kulki, które powbijały się w Madarę przy ataku Icziba.
- Szybkość przemieszczania albo taka jak Ava, albo po prostu połowa reberu. Nie wiem co lepiej wyjdzie, bo teraz nie chce mi się sprawdzić. Jestem w każdym razie za opcją korzystniejszą dla gracza.
0 x
-
- Support
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości