Bo nie liczy się wielkość katany, a władania nią styl.

Moderator: Souei

Midori

Bo nie liczy się wielkość katany, a władania nią styl.

Post autor: Midori »

ObrazekObrazek A więc i powracam ...
Nazwa
Gunnama
Zasięg
Zależy od długości ostrza
Specjalizacja
Styl szermierczy samurajów
Opis Styl walki został stworzony w czysto defensywnych celach. Poprzez dużą percepcje która jest głównym przedmiotem treningów, uczeń szkoły walki jest w stanie odbić za pomocą miecza nawet dużą ilość lecących w jego kierunku pocisków. Podczas treningów należy trenować się oczywiście ogólnościowo jednak to właśnie twój wzrok odgrywa tu największą role. Legenda głosi, że samurajowie ucząc się tego stylu tną krople deszczu na idealnie dwie połowy.
Właściwości Nasze cięcia nawet przy dużej szybkości są wykonywane z precyzją chirurga. Gdyby porównać oczy przeciętnego człowieka a tak wytrenowanego to można powiedzieć, że widzi on wszystko niczym w spowolnionym tępie i może odpowiedziec swoją rekacją na coś co powinno go normalnie zaskoczyć. Styl został stworzony do odbijania pocisków więc oczywiście to wydaje się być łatwiejsze.
Bonusy
Permanentne +20 Percepcja
Uwaga
[ ;o
http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=2882[/ghide]
0 x
Hoshigaki Seiki

Re: Bo nie liczy się wielkość katany, a władania nią styl.

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Czy jest normalna sytuacja, gdzie walczysz ty i Uchiha, obydwaj macie po 200 percepcji, on ma sharingana (3 łezki, mówimy o realnych rzeczach xD) a ty masz ten swój styl. I ty dostajesz 60 percepcji, on 30.

Nie oceniam czy to jest normalne, tylko pytam bardziej wręcz modów i adminów, żeby w ogóle ocenić czy możemy mówić o takich dużych bonusach :P
0 x
Midori

Ta a jak ja mam 30 percepcji to człowiek z normalnym stylem ma 50 a ja mam 39. ^Taka natura samurajów, że są statystykowi i mą tym równać ograniczenie chakrowych. Żeby wbić coś z chakrowych na B mam do zapłacenia prawie 500 ph a nie 300 <feelsbadman> a planuje
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Sarutobi Kazumi

Post autor: Sarutobi Kazumi »

Jeśli 30% to za dużo, to niech Hakai zrobi z tego szkołę, tak jak te trzy bazowe, tak ta by dawała 10% (też sporo przy dużych statach, a nie byłoby rakowe, ne?)
0 x
Midori

Kazumi no nie przemyślałeś tego ze wtedy 10% nawet z 200 stat to 20 pk i gdzie tu sens?

Ponownie moja sygnatura \/\/\/\/ czekam na rework styli w takim razie albo zrobie cos jak medyczny który daje +100% siły bo to wyglada jak typowy drugi styl ne?
0 x
Midori

A i samuraj nie może mieć wspomagaczy więc jeśli shinobi zbierze 200 PA za medrca i moc nieskonczonej chakry bo klony jak w naruto to samuraj moze iść wylizywać mu buty. Samuraj klasa zrobiona by statystykami dominował nad shinobim, ale to kurwa nie możliwe... Dołączam się do Raya

Obrazek
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Midori

Wole procenty. na ten moment mi sie nie opłacą i nie będzie długo po wojnie ale wiem ze jedyny sposób na tą chwile by na wyzszym poziome samuraj mogł walczyc z shinobim to to by miał procenty..
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

A ja powiem tyle - ty jako samuraj rozwijasz sobie Tai/Ken i aspekty. Shinobi w tym czasie ciśnie Nin, żywioły, klanówki, inne dziedziny i aspekty schodzą na drugi czy nawet trzeci plan, gdzie ty ciągle w nie ciśniesz. Nie wydaje mi się, żebyś pod względem aspektów był aż tak poszkodowany, bo tak czy inaczej szybciej osiągniesz jakieś poziom 100 punktów w aspektach czy 200 niż shinobi, który z reguły do tego czasu rozwinie sobie 2-3 dziedziny do powiedzmy C. Czyli nawet jak dostajesz punkty zamiast % to ciągle masz tą przewagę w aspektach bo ty je po prostu ciągle rozwijasz, a shinobi okazjonalnie. To nie jest tak, że ty i shinobi rozwijacie aspekty na równo, ewentualnie jest między wami malutka przepaść. Różnica jest raczej ogromna i z czasem tylko się powiększy więc ostatecznie i tak będziesz cisnął pod względem aspektów.
Ja tak to widzę.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość