- [center][img]http://3.bp.blogspot.com/-S9dVD7RQfS0/Ub6qSpK8BaI/AAAAAAAAAU8/2whckvaGnAc/s1600/Maki+Kemuri+no+Jutsu.jpg[/img][/center]
- Nazwa
- Kemuri (煙)
- Dziedzina
- Doton
- Ranga
- D
- Pieczęci
- Pies -> Świnia -> Tygrys
- Zasięg
- 10 metrów, zależy od wiatru
- Koszt
- KC: E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% |
- Dodatkowe
- Opis Technika polega na zmieszaniu chakry doton i poprzez tupnięcie tudzież uderzenie w ziemię wzbicie istniejącego tam kurzu w powietrze, tworząc chmurę pyłu unoszącą się w powietrzu o odpowiednich właściwościach: powodujący łzawienie (po prostu pył dostający się do oka powoduje łzawienie) i utrudniający oddychanie (pyły zawsze powodują kaszel), a do tego osiadający na mokrych obiektach. Ilość pyłu jest zależna od rodzaju nawierzchni: z wiadomych przyczyn technika nie działa na bagnach i wodzie, za to może wiele namieszać na sypkim podłożu i suchej ziemi. Mimo, że zasięg chmury pyłowej wynosi 10 metrów od miejsca wzbicia kurzu (może być mniejszy, zależnie od użytkownika), to nie rusza się on z miejsca po wykonaniu techniki (chyba, że działa wiatr) i nie pobiera chakry: pył unosi się przez 3 tury (bezwietrznie), w końcu opadając i oblepiając stosunkowo grubą warstwą pyłu mokre cele w zasięgu unoszenia się chmury. Wysokość chmury jest zależna również od ilości wzbijanego pyłu, finalnie może wynieść nawet kilka metrów. Chmura nie blokuje całkowicie widoczności jak w przypadku Kirigakure, a jedynie zmniejsza szczegółowość terenu do tego stopnia, żeby móc ukryć dokładne rozszyfrowanie tworzonych przez użytkownika pieczęci albo małe przedmioty rozrzucone na ziemi.
- Link do tematu postaci KLIK!
Kedomp [REMADE]
Moderator: Souei
Kedomp [REMADE]
0 x
Re: Kedomp
Doton pozwala wypluwać z ust błoto (co można by jeszcze podpiąć pod jakiś związek z suitonem) tak tutaj chcesz wyrzucać pył/proch. Trochę czuć katonem który pozwala wypuszczać dym (złożony właśnie z pyłu i popiołów, tyle, że gorących). Ewentualnie dać wymóg żywiołu wiatru (ale zasięg i objętość chmury jest w luj mała więc...).
Neutralny głos w sprawie wt, bo ani rakowe, ani OP, ani tak bardzo nie łamie praw uniwersum. Jak pan szary i czerwony klepną to jest spoko dla mnie.
I trzy pieczęcie przed ~ (ewentualnie motyw z wzięciem do buzi piasku/ziemi i jednej pieczęci potem)
Neutralny głos w sprawie wt, bo ani rakowe, ani OP, ani tak bardzo nie łamie praw uniwersum. Jak pan szary i czerwony klepną to jest spoko dla mnie.
I trzy pieczęcie przed ~ (ewentualnie motyw z wzięciem do buzi piasku/ziemi i jednej pieczęci potem)
0 x
Ej nie no, będziesz wpierdzielał gruz? Serio?
Jeśli można wypluwać twarde kamienie (golem, klony) i błoto (kulki błota i inne strzelajki) to czemu nagle miałby ktoś obżerać się piachem żeby zaraz go wypluć. Szkoda chakry, już lepiej wziąć w garść i rzucić komuś w paszcze.
Katon i pył? Dym i popiół jeszcze ok, ale dalej nie ma to wiele wspólnego z kurzem, piachem i zwykłą ziemią.
Jeśli teraz są pieczęci to ja byłbym nawet skłonny dopuścić większy zasięg. Oceniając inne techniki D żywiołowe, myślę że nawet i 10m byłoby na miejscu. W kanonach mamy rozstrzał od 5 do 35m więc dyszka to i tak niewiele, a technika od razu nabierze większej przydatności.
Jeśli można wypluwać twarde kamienie (golem, klony) i błoto (kulki błota i inne strzelajki) to czemu nagle miałby ktoś obżerać się piachem żeby zaraz go wypluć. Szkoda chakry, już lepiej wziąć w garść i rzucić komuś w paszcze.
Katon i pył? Dym i popiół jeszcze ok, ale dalej nie ma to wiele wspólnego z kurzem, piachem i zwykłą ziemią.
Jeśli teraz są pieczęci to ja byłbym nawet skłonny dopuścić większy zasięg. Oceniając inne techniki D żywiołowe, myślę że nawet i 10m byłoby na miejscu. W kanonach mamy rozstrzał od 5 do 35m więc dyszka to i tak niewiele, a technika od razu nabierze większej przydatności.
0 x
1. Rzeczywiście, skoro można materializować błoto w ustach, to czemu nie można materializować w nim pyłu, który następnie się "wyrzuca"? No chyba, że wzmianka o ziemi miała być bajtem do krzyczenia na fabule "żryj gruz cyganie!" #nieśmieszne
Może niech to będą 2 pieczęcie do wykonania techniki?
2. Zasięg zwiększony do 10 metrów, zwiększając też średnicę techniki, z powodu tego, że ciężko jest utrzymać mały strumień na takim obszarze. Oczywiście im dalej tym strumień pyłu jest rzadszy, a im bliżej - tym gęstszy.
Jeśli chodzi o metodykę: zależy mi uniwersalizmie techniki, takim, żebym mógł ją wykonać stojąc na środku jeziora, a nie rzucać się na ziemię i wzbijać w powietrze drobinki kurzu albo nosić ze sobą gurdy jak Sabaku.
3. Poprawiony koszt chakry na ten standardowy podany przez Musa.
4. Proch o którym mowa jest zupełnie inny niż łatwopalny lub wybuchowy pył katonowy: każdy, kto był na polnej drodze dojazdowej widział wzbijane przez auta obłoki kurzu. Taki kurz bardziej zahamuje mały ogień, gdyż odetnie dopływ tlenu, który mógłby ten (ogień) podsycać, niż nagle wybuchnie wielobarwnym płomieniem pochłaniając stosy wrogów buahaha. Tyle.
Może niech to będą 2 pieczęcie do wykonania techniki?
2. Zasięg zwiększony do 10 metrów, zwiększając też średnicę techniki, z powodu tego, że ciężko jest utrzymać mały strumień na takim obszarze. Oczywiście im dalej tym strumień pyłu jest rzadszy, a im bliżej - tym gęstszy.
Jeśli chodzi o metodykę: zależy mi uniwersalizmie techniki, takim, żebym mógł ją wykonać stojąc na środku jeziora, a nie rzucać się na ziemię i wzbijać w powietrze drobinki kurzu albo nosić ze sobą gurdy jak Sabaku.
3. Poprawiony koszt chakry na ten standardowy podany przez Musa.
4. Proch o którym mowa jest zupełnie inny niż łatwopalny lub wybuchowy pył katonowy: każdy, kto był na polnej drodze dojazdowej widział wzbijane przez auta obłoki kurzu. Taki kurz bardziej zahamuje mały ogień, gdyż odetnie dopływ tlenu, który mógłby ten (ogień) podsycać, niż nagle wybuchnie wielobarwnym płomieniem pochłaniając stosy wrogów buahaha. Tyle.
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
W takim razie technika w godzinach wieczornych zostanie zmieniona, by nie było miotania z ust.
0 x
Akcept, jak dla mnie fajna technika i nie mam o co się przyczepić wydmuchać z ryja chmurę w postaci kurzu powstałego z gruntu czy piachu jest dobrym pomysłem.
0 x
Re: Kedomp [REMADE]
Oczywiście. 3 i - jako, że nie ma tego w opisie - nie działa jak Kirigakure, zasłaniając otoczenie tylko sprawia, że jest ono zapyo
lone i gorzej dostrzegalne.
lone i gorzej dostrzegalne.
0 x
Re: Kedomp [REMADE]
Promień 10 metrów wokół użytkownika, czy 10 metrów kwadratowych wokół? 2 tury maks, wiatr (i techniki futonu D) rozniosą ~
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości