On też jest z Hozuki? - pomyślałem, widząc jego dziwną podmianę, która do złudzenia przypominała umiejętności Saiki. Nic nie wskazywało na to, aby byli spokrewnieni, więc mogłem zakładać że to jakaś tania sztuczka.
Momentalnie na dźwięk słów mężczyzny, odwróciłem się w jego kierunku, by od razu zauważyć sekwencję pieczęci którą zaczął już składać. Aby nie pozostać biernym, postanowiłem wykonać technikę, która z całego mojego arsenału miała największe szanse na odparcie ataku wroga.
Smok → Tygrys → Zając, Suiton: Mizurappa - z moich ust pomknęła dość szeroka i silna fala wody, którą chciałem zatrzymać atak przeciwnika, a może nawet go powalić. To wszystko zależało od tego co on sam dla mnie przygotował. Użycie tej techniki dawało również czas na wydostanie Saiki z jej mało dogodnej pozycji.
- Nazwa
- Suiton: Mizurappa
- Pieczęci
- Smok → Tygrys → Zając
- Zasięg Max.
- 20 metrów
- Koszt
- E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3%
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Niezbyt skomplikowane jutsu, będące wodną wersją techniki Katon: Goukakyuu no Jutsu. Użytkownik wytwarza wewnątrz swojego ciała dużą ilość wody, a następnie wystrzeliwuje ją pod ogromnym ciśnieniem w kierunku przeciwnika. Technika sama w sobie jest dosyć łopatologiczna, za to skuteczna - może zadać dość dobre obrażenia, jeżeli przeciwnik nie jest daleko. Kolejnym plusem jest to, że wytwarzamy w ten sposób wodę, której możemy użyć do innych technik!