- [center][/center]
- Nazwa
- Kyogi
- Dziedzina
- Genjutsu
- Ranga
- B/A (nie mogę się zdecydować)
- Pieczęci
- Smok → Szczur → Ptak → Wół → Tygrys → Wąż
- Zasięg
- 30 metrów
- Koszt
- E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 4% | S+: 4% (+5% za każdą złapaną osobę) lub C: 35% | B: 25% | A: 17% | S: 15% | S+: 5% (+5% za każdą złapaną osobę) (w zależności od rangi techniki)
- Dodatkowe
- Działa jedynie na osoby posiadające zdolności sensoryczne i użytkowników Sharingana.
- Opis Bardzo nietypowa technika iluzji, polegająca na oszukaniu osób zdolnych do wyczuwania chakry (Sensorów), a także posiadaczy Sharingana. Użytkownik kreuje silną iluzję, przedstawiającą ... normalny świat, a następnie wykonuje dowolny atak. Cała sztuczka polega na tym, że przeciwnik wie, iż wpadł w Genjutsu i myśli, że wyprowadzony atak (np. Kula Ognia) także jest częścią iluzji. Ofiara techniki najprawdopodobniej będzie chciała rozproszyć tą technikę (np. za pomocą Kai) zamiast wykonywać unik, a wtedy może nie być już czasu na wykonanie skutecznego uniku, co w przypadku bardzo szybkich i bardzo rozległych (chodzi o obszar działania) ataków może skutkować stuprocentowym trafieniem. Wadą techniki jest natomiast to, że przepływ chakry ofiary normuje się po jakichś 30 sekundach i po tym czasie technika ta przestaje działać. Wymaga to więc wykonania dość szybkiego ataku zaraz po aktywacji tego jutsu. Techniki można użyć na dowolnej liczbie osób, jednak każda osoba złapana w iluzję zwiększa koszt jutsu.
- Link do tematu postaci KLIK!
WcaleNieRak2.2
Moderator: Souei
Re: WcaleNieRak2.2
0 x
Problem jest taki, że jedna tura może trwać tak na prawdę bardzo długo. Bardzo wyraźnie to widać podczas rozmów postaci, gdzie jedna wypowiedź zajmuje powiedzmy 3/4 posta i wtedy, przepraszam bardzo, nie da rady tego wszystkiego wypowiedzieć w 5 sekund. Dlatego uważam, że bardziej odpowiedniejsze będzie podać czas trwania w sekundach. Jest jeszcze jedna kwestia. Chodzi o to, żeby przeciwnik nie rozproszył iluzji zanim przygotuję prawdziwy atak. Czy dałoby radę zrobić tak, żeby technika aktywowała się z opóźnieniem czasowym? Popatrzcie na opis i powiedzcie co o tym sądzicie:
- [center][/center]
- Nazwa
- Kyogi
- Dziedzina
- Genjutsu
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Smok → Szczur → Ptak → Wół → Tygrys → Wąż
- Zasięg
- 30 metrów
- Koszt
- E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 4% | S+: 4% (+5% za każdą złapaną osobę)
- Dodatkowe
- Działa jedynie na osoby posiadające zdolności sensoryczne i użytkowników Sharingana.
- Opis Bardzo nietypowa technika iluzji, polegająca na oszukaniu osób zdolnych do wyczuwania chakry (Sensorów), a także posiadaczy Sharingana. Użytkownik kreuje silną iluzję, przedstawiającą ... normalny świat, a następnie wykonuje dowolny atak. Cała sztuczka polega na tym, że przeciwnik wie, iż wpadł w Genjutsu i myśli, że wyprowadzony atak (np. Kula Ognia) także jest częścią iluzji. Ofiara techniki najprawdopodobniej będzie chciała rozproszyć tą technikę (np. za pomocą Kai) zamiast uniknąć ataku, a wtedy może nie być już czasu na wykonanie skutecznego uniku, co w przypadku bardzo szybkich i bardzo rozległych (chodzi o obszar działania) ataków może skutkować stuprocentowym trafieniem. Technika ta aktywuje się po 30 sekundach od wyzwolenia chakry i trwa przez 5 sekund (1 tura). Opóźniony zapłon pozwala przygotować prawdziwy atak, który musi być idealnie zgrany z aktywacją tej techniki. Techniki można użyć na dowolnej liczbie osób, jednak każda osoba złapana w iluzję osoba zwiększa koszt jutsu.
- Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Mi się tu coś strasznie nie podoba, ale nie jestem w 100% przekonany czy mój tok rozumowania jest prawidłowy. Sposób działania techniki rozumiem, jej cel również ale mam wątpliwości do wykonania.
Genjutsu z lekko opóźnionym zapłonem - ok (chociaż sensor czy inne Dojutsu jeśli akurat sobie "spojrzy" to nawet przed aktywacją techniki powinno wykryć jakieś zmiany w sobie)
Genjutsu, które nie zmienia otoczenia - ok, why not
impuls chakry, który jest w przeciwniku i nie robi właściwie nic - tu mi zgrzyta coś. Genjutsu polega na tym, że zakłócasz naturalny obieg chakry i manipulujesz zmysłami. Tutaj zupełnie tego nie ma, czyli w ogóle można byłoby nie uznać tego za Genjutsu na upartego.
Nie wiem, wolę wstrzymać się od głosu bo niby jest ok, ale jednak mam wątpliwości.
Genjutsu z lekko opóźnionym zapłonem - ok (chociaż sensor czy inne Dojutsu jeśli akurat sobie "spojrzy" to nawet przed aktywacją techniki powinno wykryć jakieś zmiany w sobie)
Genjutsu, które nie zmienia otoczenia - ok, why not
impuls chakry, który jest w przeciwniku i nie robi właściwie nic - tu mi zgrzyta coś. Genjutsu polega na tym, że zakłócasz naturalny obieg chakry i manipulujesz zmysłami. Tutaj zupełnie tego nie ma, czyli w ogóle można byłoby nie uznać tego za Genjutsu na upartego.
Nie wiem, wolę wstrzymać się od głosu bo niby jest ok, ale jednak mam wątpliwości.
0 x
Jeśli chodzi o używanie tej techniki, to oczywiście nie mam info od Boga, ale mogę sobie testować przeciwników tą techniką. Mogę na losowych przeciwników rzucać tą technikę i sprawdzać czy będą wyczuwać genjutsu. To nie jest niefabularne, ale stwarza potencjalne problemy. A jeśli chodzi o samą technikę, to niestety, ale w takiej formie jak to, Kan, opisałeś niezbyt mi się przyda. Technika miała stwarzać iluzję "bycia w iluzji", czyli inaczej mówiąc przeciwnikowi wydaje się, że jest w iluzji, a genjutsu ma to do siebie, że właśnie narzuca sposób myślenia. Wykonujesz np.
I narzucasz przeciwnikowi sposób myślenia. On nie może sobie wybrać czy ta kula ognia jest prawdziwa czy nie, bo dla niego ZAWSZE będzie prawdziwa i tak samo tutaj nie może sobie wybrać czy uwierzy w iluzję czy nie, bo to właśnie iluzja sprawia, że wierzy w iluzję. Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi. Kolejna kwestia. Doskonałość techniki. Oczywiście, technika powinna być niedoskonała, niemniej jednak proponowana przez Ciebie "niedoskonałość" powoduje, że technika jest praktycznie bezużyteczna i by móc jej skutecznie używać potrzebuję być o wiele silniejszy od swojego przeciwnika, o tyle silniejszy, że po prostu używanie tej techniki traci sens. Powiem na przykładzie o co mi chodzi. Przykładowo, używam tej techniki na kolesiu z Sharinganem. Sharingan od razu rozpoznaje Genjutsu, a użytkownicy Sharingana mogą sobie zrobić Kai bez pieczęci. Ja natomiast muszę wyprowadzić swój atak, atak musi dolecieć do wroga, a to wszystko ... w ułamku sekundy. Gdybym miał tak silną postać, żeby tego dokonać to nie potrzebowałbym tego jutsu, bo byłaby 100 procentowa pewność, że trafię. To samo na osobach z umiejętnością Sensora (Bezklanowcy i Yamanaka). Oni może nie mają możliwości zrobienia Kai bez pieczęci, ale zwykłe Kai już mogą. Rozproszą technikę zanim zdążę wyciągnąć kunai i wykonać rzut. Ktoś powie, że wcale nie muszą rozproszyć tej techniki, ale wtedy to traci tym bardziej sens. Skoro nie mogą rozproszyć tego genjutsu to nie mogą też rozproszyć innego. Dlaczego więc mam używać tego, skoro jest znacznie więcej znacznie silniejszych technik? Technika być może miałaby sens w walce na bliskim dystansie, jakiś miecz czy coś, ale tutaj i tak nie widzę sensu. Głównie przez konieczność składania pieczęci. Ja nie narzekam. Ja po prostu argumentuję swoją decyzję. Nie widzę sensu w tworzeniu takiej techniki.
Technika nie przechodzi. Jako autor wycofuję się z tego projektu. Proszę przenieść do archiwum.- Nazwa
- Jigoku Koka no Jutsu
- Pieczęci
- Wąż → Tygrys → Małpa → Świnia → Koń → Baran
- Zasięg
- 35 metrów
- Koszt
- E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3%
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Dość silna jak na ten poziom technika, wpływająca na zmysły wzroku, słuchu i dotyku. Po aktywacji techniki, pojawia się duża iluzja spadającej z nieba kuli ognia, mknącej z dużą szybkością w kierunku oponenta. Po chwili zaś pocisk "wybucha", zaś oponent ma wrażenie, że zaczyna płonąć. Widzi otaczający go płaszcz płomieni, słyszy szum ognia, a nawet czuje wysoką temperaturę - najczęściej wywołuje to panikę celu. W rzeczywistości zaś technika nie wywołuje żadnych obrażeń fizycznych. Jako że pieczęcie przypominają te do techniki Kuli Ognia, może to wprawić w konfuzję nawet użytkowników Katonu.
PS: Propsy za Vegetę.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości