Musi być ten pierwszy raz!

Moderator: Souei

Satoshi

Musi być ten pierwszy raz!

Post autor: Satoshi »

Nazwa Jutsu: Doton no Hokori
Dziedzina: Doton
Ranga Jutsu: D
Zasięg Jutsu: na terenach piaszczystych/skalistych/ziemnych - taki jak w przypadku bombki dymnej, zaś przy kontroli chakry na randze C lub wyższej - taki jak w przypadku granatu dymnego
na terenach trawiastych - przy kontroli chakry na randze C - taki jak w przypadku bombki dymnej, zaś przy kontroli chakry na randze B lub wyższej - taki jak w przypadku granatu dymnego
Koszt chakry: E: 10% | D: 9% | C: 7% | B: 5% | A: 3% | S: 2% | S+: 2%
Opis: Technika polega na skoncentrowaniu chakry w swoich stopach i bardzo szybkiemu kręceniu się wokół własnej osi w celu rozkruszenia powierzchni ziemi i wytworzenia zasłony z tumanów kurzu. Doton no Hokori można użyć na terenach ziemnych, piaszczystych i skalistych bez żadnych dodatkowych wymagań. Żeby jednak skorzystać z dobrodziejstw tej techniki na terenie trawiastym, trzeba posiadać kontrolę chakry co najmniej na poziomie C, jako że trudniej dostać się do warstwy skalnej, którą można by rozkruszyć.
Link do tematu postaci: Klik
0 x
Hoshigaki Seiki

Re: Musi być ten pierwszy raz!

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Tyle, że na terenach trawiastych itp., to czy dostaniesz się do skał jest w sumie czystym przypadkiem. Raz zakręcisz się chwilkę, a innym razem po minucie dopiero. Rywal w tym czasie zasypie cię technikami i po zabawie xD
Kontrola chakry moim zdaniem nie ma powiązania z tym problemem.

Taki powinien być niestety minus techniki, że jest mało przydatna na terenach o większej wilgotności, bo z nich po prostu nie zrobisz nagle kurzu.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Satoshi

Nazwa Jutsu: Doton no Hokori
Dziedzina: Doton
Ranga Jutsu: D
Zasięg Jutsu: Jest to zasięg maksymalny, zależny od poziomu kontroli chakry, liczony jako średnica koła, gdzie za środek przyjmuje się pozycję wykonującego technikę:
E: 20m | D: 25m | C: 30m | B: 35m | A: 40m | S: 45m | S+: 50m
Koszt chakry: E: 10% | D: 9% | C: 7% | B: 5% | A: 3% | S: 2% | S+: 2%
Opis: Technika polega na skoncentrowaniu chakry w swoich stopach i bardzo szybkiemu kręceniu się wokół własnej osi w celu rozkruszenia powierzchni ziemi i wytworzenia zasłony z tumanów kurzu. Doton no Hokori można użyć na terenach ziemnych, piaszczystych i skalistych. Należy również dodać, że technika będzie najbardziej skuteczna w warunkach suchych, w szczególności w porze letniej. Przy niewielkiej wilgotności można wykonać to jutsu, jednak ze znacznie słabszym rezultatem*. Natomiast na terenach podmokłych oraz zimą jutsu jest kompletnie bezużyteczne. Minusem Doton no Hokori jest także to, że podczas jego wykonywania użytkownik nic nie widzi.

*może po 5m mniej na każdy maksymalny zasięg?

Po takich zmianach jest w porządku? Zasięg wpisałam dość spory, ale nie jest to żadna op technika ofensywna, więc chyba jest ok? No i nie do końca wiedziałam jaki zasięg ma granat dymny, dlatego trudno mi to odnieść. Pierwsza WT, także wiecie ^^
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Satoshi

Jedna tura wznoszenia się, czyli ta, kiedy wykonuję technikę, tak? W następnej turze już jest zasłona? Jeśli tak, to dla mnie wszystko okej, bo w sumie taka zasłona z kurzu raczej nie ma prawa zbyt długo się też utrzymać mimo wszystko.

Co do zasięgu, z racji tego, że jednak podczas wykonywania techniki nic się nie widzi + po tej turze przygotowania technika właściwie utrzyma się tylko turę w pełnej krasie, ten stały zasięg mógłby wynosić jednak 30m? Co do tych wysokich zasięgów, to sugerowałam się technikami Temari, które robiły miazgę z lasu, także może w tym przypadku to było nieadekwatne ;P Ale 30m chyba nie będzie przesadzone. Pamiętajmy, że ten zasięg pisałam według średnicy, czyli to będzie zasłona utrzymująca się 15 metrów za mną i 15 metrów przede mną, podczas gdy przeciwnik w normalnej walce najpewniej będzie zaczynał z pozycji startowej około 10 metrów ode mnie (+ dodajmy jakieś uniki itp.), także nawet to 30m, mimo liczby, w walce nie będzie takie op raczej.

Podsumowując, co do tury na przygotowanie i "trwałości" techniki nie mam zastrzeżeń, za to bardzo proszę o powiększenie tego stałego zasięgu techniki, jeśli to możliwe :)
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Satoshi

Dalej niż 15 nie może być, czyli wychodzi na to, że średnica 30m jest ok? :)
Co do 5m na wysokość, to w porządku. Kurz się za wysoko nie uniesie, więc tutaj nie będę już o nic wnosić.

Także zgadzam się na wszystko, co napisaliście i nadal proszę jedynie o zwiększenie tego zasięgu do 30m średnicy (czyli tak naprawdę 15m dookoła użytkownika).
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Obrazek
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Satoshi

Tak, z widocznością dokładnie tak jak w przypadku granatu dymnego/bomby dymnej.

I ten zasięg to 30m średnicy, czyli tak naprawdę odległość 15m, patrząc z tyłu użytkownika i z przodu. Przy 15 metrach średnicy to raczej wątpię, żeby udało się kogokolwiek w ogóle w to złapać, nie przesadzajmy. Już przy 30m średnicy w sumie przeciwnik może dość szybko wyjść z zasięgu tej zasłony z kurzu.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Satoshi

Od razu przepraszam, że tak późno odpisuję. Zapomniałam w urlopach napisać, że wyjeżdżam na weekend.

Co do tej średnicy, to ten zasięg już mam zamiar na stały zmienić oczywiście ;) Jutro/dzisiaj w nocy wrzucę edytowaną wersję, bo niestety muszę teraz uciekać.
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

24h i będzie musiało lecieć do archiwum :<
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości