Pytania Narubiego

Oto miejsce, w którym można pytać o wszystko, czego się nie wie w działaniu forum. Znajdziesz tutaj również samouczki pozwalające na lepszym opanowaniu niektórych cech naszego forum.
Narubi

Pytania Narubiego

Post autor: Narubi »

Hej, ho!
Też sobie założyłem taki temat, bo czemu nie :V. W sumie nie chce mi się non-stop spamić na GG Adminom i Modom, zwłaszcza, jeśli nie są to rzeczy pilne. Tak więc zaczynajmy.
Pytanie numer 1Po co komu ranga? Z tego co widzę to jeśli Dōkō zabije Dōkō, to dostaje 50 PH. Jeśli Dōkō zabije Akoraito to dostane 75 PH. Nic innego nie jest zależne od rangi postaci (przynajmniej ja nie doczytałem albo coś było powiedziane "nie wprost"). Więc tutaj rodzi się pytanie: Po co mam wbijać wyższe rangi, skoro to tylko utrudnia mi grę (mój przyszły potencjalny zabójca dostanie za moją śmierć więcej PH)? Niby mając Kogō mogę próbować zostać liderem klanu. Sęk w tym, że jestem Bezklanowcem kappa . To jest forum fabularne, więc zapewne rangi dają jakieś fabularne korzyści typu lepsza przychylność innych shinobi i tego typu sprawy, ale czy tak na prawdę to czy jestem Dōkō czy Akoraito robi jakąś dużą różnicę dla fabuły mojej postaci?
0 x
Shigeru

Re: Pytania Narubiego

Post autor: Shigeru »

Tak jak piszesz, w chwili gdy rangi zostały usunięte z wymagań w wspomagaczy, pełnią w chwili obecnej rolę smaczków fabularnych. Niemniej jednak nie czyni to według mnie rzeczą gorszą, mniej godną zainteresowania - mając większą rangę masz więcej do powiedzenia - o ile może niekoniecznie w siedzibie rodowej prowincji o ile jesteś bezklanowcem to już na polu bitwy na pewno, a tych ostatnio trochę było. Rangi poniekąd wbijasz też samoistnie - jeżeli chcesz się rozwijać to musisz wbijać PH te są potrzebne do wszystkiego, a jeżeli je wbijasz to wydaje mi się, że i dobrze poświęcić trochę fabuły dla uzyskania Rangi.

Takie jest przynajmniej moje zdanie, chyba, że masz wizję innego rozwoju i bycia wiecznym Doko :D
0 x
Narubi

Post autor: Narubi »

No właśnie kusi mnie ta wizja bycia wiecznym Doko XD. Ile PH mógłbym wbijać zabijając jakichś Sentoki czy innych Kogo XD.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Techniki zakazane są też zależne od rangi, ale bezklanowa to nie interesuje. Walki i ich oceny przejdą rework jak wrócę z urlopu
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość