Jingou Keihō

Moderator: Souei

Murai

Jingou Keihō

Post autor: Murai »

Nazwa
Jingou Keihō
Dziedzina
Klanowe (Kakuzu)
Ranga
C
Pieczęci
-
Zasięg
Zasięg nici
Koszt
E: 12% | D: 10% | C: 8% | B: 6% | A: 4% | S: 3% | S+: 2%
Dodatkowe
Skupienie/ograniczenie ilości odbieranych bodźców do minimum.
Opis Do wykonania jutsu wymagane jest użycie nici z których złożone jest nasze ciało. Technika składa się z dwóch etapów - przygotowania nici i właściwego efektu. Nici wykorzystywane do tej techniki są niezwykle cienkie i swoją strukturą przypominają nieco żyłki. Użytkownik może osiągnąć ten efekt poprzez zastrzyk chakry, który gwałtownie zmienia grubość nici. Są one na tyle cienkie, że jakiekolwiek wykorzystanie ich w boju jest niewykonalne, ale te stają się niezwykle trudno widoczne, zwłaszcza w mroku. Pod względem budowy są podobne do stalowych żyłek. Nici te przywiązuje się do bardziej kluczowych miejsc w danym pomieszczeniu. Najczęściej są to drzwi i okna, ale można rozwiesić nici w jakimkolwiek miejscu. Nici te wychodzą bezpośrednio z dłoni użytkownika. Każdorazowe poruszenie nici zostaje natychmiastowo wyłapane przez użytkownika i daje mu jasny sygnał o nadchodzącym niebezpieczeństwie. Jest to więc swojego rodzaju alarm, system pozwalający na zidentyfikowanie przeciwnika kiedy wejdzie na nieodpowiedni teren. Skutecznie zapobiega nocnym zasadzkom i skrytobójcom. Technikę można dodatkowo wzmocnić za pomocą sklepowych dzwoneczków, przyczepiając je blisko swoich palców i tym samym generując dźwięk w przypadku ruchów nici. Nici mogą wykryć Dojutsu i osoby ze zdolnościami do wykrywania chakry. Zazwyczaj ludzie są nieświadomi dotknięcia nici, jednak odpowiednio duża percepcja (4 poziom) jest w stanie wyłapać dotknięcie nitek ostrzegawczych.
Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Jingou Keihō

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Brzmi racjonalnie. Uzupełniłem opis.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

O co kaman? Jaki zastrzyk chakry? W ogóle jest możliwe takie zmienianie grubości tych nici? Zawsze żyłem w przekonaniu, że one miały swoją ustaloną formę i koniec.
Druga sprawa, dlaczego w stanie "spoczynku" miałyby być niewidoczne dla niektórych Dojutsu? Przecież w nich ciągle jest chakra niezależnie od tego co robią w danej chwili. To jest część ciała użytkownika, a całe ciało przepełnione jest chakrą i nie można tego ominąć.
0 x
Ayato

Post autor: Ayato »

0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Murai

Post autor: Murai »

Ogólnie myślałem też o tym by nici były na tyle delikatne, by najlżejsze ich poruszenie je niszczyło. Żeby nie stawiały żadnego oporu.

@Rybcia

Moja ostatnia zaakceptowana technika miała właśnie taką mechanikę. Zmiana struktury nici celem zyskania właściwości bardziej defensywnych bądź większej prędkości. Tutaj nie dawałoby to żadnych korzyści w formie szybkości czy czegoś, po prostu stają się znacznie bardziej cienkie.

A co do niezauważalności to fakt, się trochę zagalopowałem. Skoro mają zastrzyk chakry to faktycznie powinny być widoczne.
Poprawiłem tą niedoróbkę.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Ayato

Post autor: Ayato »

0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Dalej bym się troszkę czepiał tego zwężania nici bo wydaje mi się to lekko naciągane. Ale jeśli wszyscy uznają to za możliwe to poza tym akcept.
0 x
Yuuhi

Post autor: Yuuhi »

Ktoś tu chce zostać pajonkiem x D Oryginalne wykorzystanie nici, mi się podoba. Akcepciorek.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Obrazek
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Chyba tyle akceptów ile jest.
Ktoś przeniesie? Samemu sobie nie wypada
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Spoko jest do przeniesienia. Zrobię to osobiście do końca dnia zapewne.
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości