Same no Hon'nō

Moderator: Souei

Hoshigaki Seiki

Same no Hon'nō

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Obrazek Nazwa Jutsu: Same no Hon'nō
Dziedzina: Same no Karada
Ranga Jutsu: E/D?
Zasięg Jutsu: 50m (powierzchnia) / 500 m (woda)
Koszt chakry: minimalny / nieodczuwalny
Opis: Poprzez skupienie się, członek klanu Hoshigaki jest w stanie wyczuć nawet minimalną ilość krwi w otoczeniu. Dzięki temu nawet drobne zadrapanie przeciwnika pozwoli śledzić jego położenie na danym obszarze.
Poza możliwością wyczuwania ofiary, zapach krwi wpędza użytkownika w trans żerowania, przez który będzie on atakował również inne osoby, które znajdą się w pobliżu. Trans trwa do 3 tur po zniknięciu zapachu krwi lub zabiciu ofiary za którą się podążało.
Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=2617#p33170

link odnośnie zasięgu
0 x
Yuuhi

Re: Same no Hon'nō

Post autor: Yuuhi »

Nie, nie posiadasz nagle znikąd super węchu Żarłączy białych.
0 x
Hoshigaki Seiki

Tyle, że rekiny mają to naturalnie, a nie zostało to w żaden sposób uwzględnione w opisie Szczepu. To tak jakbyś zabroniła komuś od Węży używać trucizny z kłów.
"Technika" sama w sobie nie robi żadnych obrażeń, nie daje defensywy, jest czystym uzupełnieniem, które wymaga i tak całkiem sporo bo zranienie kogoś jest dość ciężkie. Z reguły przecież jak już jakiś cios dotrze celu to jest zgon/koniec walki.
0 x
Yuuhi

Post autor: Yuuhi »

W takim razie zreworkuj szczep, a nie robisz technikę tak, o.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Hoshigaki Seiki

Znowu odwołam się do Węży bo w sumie na nich najczęściej widziałem takie rzeczy jak robienie WT względem naturalnych umiejętności węży w realnym świecie. Dlaczego jako rybcia nie mogę zrobić sobie czegoś podobnego, co przecież ma chyba jakieś 99% rekinów?
Rekiny to drapieżniki, a krew pobudza drapieżniki i nie widzę w tym nic dziwnego, ani też wybitnie OP. Nie namierzam rannej osoby z dokładnością do centymetra, jest to raczej wskazanie kierunku, jakaś przybliżona odległość ale nie rzucę kunaiem w danym kierunku licząc, że trafię prosto między oczy. Poza tym ranny przeciwnik może i tak przecież zrobić mi mindfuck i po prostu pozostawiać ślady krwi w różnych miejscach.
Samo wpadanie w szał jest poza tym sporym utrudnieniem więc teoretycznie technika ma tyle plusów co minusów.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Hoshigaki Seiki

No trudno, w takim razie do wywalenia
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości