Moje morza tulipanów chylą czoła przed wiatrem

Moderator: Souei

Yoichi

Moje morza tulipanów chylą czoła przed wiatrem

Post autor: Yoichi »

Nazwa
Jūjin Kai
Dziedzina
Klanowe
Ranga
E
Pieczęci
Baran / brak dla Ninkena w formie psa
Zasięg
Dotyk
Koszt
Nieodczuwalny
Dodatkowe
Brak
Opis Najkrócej można opisać tę technikę jako Kai, ale w tym przypadku wykonawcą nie zawsze musi być człowiek. Ninkeny potrafią korzystać z chakry, lecz w ich arsenale podstawowych umiejętności klanowych nie znajduje się Kai. To jutsu pozwala Ninkenom korzystać z Kai zarówno na sobie, jak i na innych. Siła techniki jest identyczna, chociaż zaburzanie układu chakry człowieka dawką chakry z układu psa to większy szok, lecz efekt pozostaje taki sam.
Link do tematu postaci >KLIK<
(Ogólnie to chyba dodałbym Ninkenom możliwość korzystania z niektórych technik ninjutsu rangi E pokroju Henge, chodzenie po drzewach i wodzie, kai. Reszta nie musiałaby wchodzić w ten zakres, ale to techniki zupełnie podstawowe. No może Henge można odjąć, ale techniki, których wykorzystanie chakry jest niezauważalne? Powinny być dostępne dla Ninkena, bo później muszę wrzucać takie rzeczy do WT. A już wrzucałem Kinobori i Suimen Hoko no Waza dla Ninkenów)
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Moje morza tulipanów chylą czoła przed wiatrem

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Yoichi

Coś w tym jest, bo taki walczący genuser ze mną, to musi złapać w genjutsu mnie, mojego pierwszego Ninkena i mojego drugiego Ninkena. Czyli używa 3x genjutsu jak chce nas trzymać w tym. A my za to mamy 3x większe szanse na wyrwanie się. Konsekwencja zwierząt jest dosyć niska w porównaniu do innych statystyk i wzrostu jej wobec rang klanówki Inuzuka. Ale czy to nie jest właśnie siła Inuzuka, że jest idealnie zgrany ze swoimi zwierzętami, których może mieć nawet trójkę? Inni na S mają dżebane instakille, jakieś OP widzenie na porąbane odległości, przewidywanie ruchów itd, a ja mam trójkę zwierząt.

Według mnie to taka już zasada jak nożyce biją papier, że Inuzuka jest całkiem dobry na genuserów, a jest słaby na żywiołowe klany. I nikt nie nerfi z tego powodu żywiołowych klanów.

W skrócie - jest w tym coś dziwnego, ale taka jest mechanika klanu i takie są jego zalety. Według mnie Kai używane na samym sobie przez Ninkena może być słabsze, że powiedzmy skok konsekwencji to +50, a nie +65, ale Kai używanie przez Ninkena na człowieka powinno w szczególności wyrywać za każdym razem z genjutsu, bo to również zupełnie inny gatunek.

//Tą wiadomość pisałem przed postem Musa, ale w sumie i tak jestem tego samego zdania.
0 x
Yuuhi

Post autor: Yuuhi »

Też mi się nie podoba - zawsze możesz poprosić pieseła, aby cię chapnął - takie kai dla niekumatych x D
0 x
Yoichi

Ale to nie ma sensu. xD Psy potrafią korzystać z chakry, a nie mogą przesłać jej troszeczkę do osoby, z którą są idealnie zgrane. I gdzie tu sens? xD

Niech chociaż mogą korzystać z Kai na mnie, a nie na sobie. Na sobie to polega na wstrzymaniu chakry, więc powiedzmy, że zaawansowana sprawa ze skupieniem i KC, ale na kimś to raptem przesłanie trochę chakry.

Yeah, mogą zawsze gryźć, ale nie chodzi mi o samo wyrywanie się z genjutsu, bo czuję zagrożenia ze strony genuserów, ale chodzi mi o samą logikę i możliwość. Skoro mogę mieć dodatkowe zabezpieczenie i jest ono możliwe, to why not? Zresztą i tak już mam WT z dwóch Ninjutsu rangi E.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości