Avarice - jeśli ktoś wybiegnie z tornada, a ja ciągle je utrzymuję no to zacznie ono za nim podążać. Oczywiście prędkość tego podążania jest stała i fakt, można to ustalić. Niestety nie podejmę się tego bo jeszcze nie wiem ile tu jest dużo szybkości a ile mało. Dużo tobym powiedział 200 a do powiedzmy 70 to jest tak średniawka a wręcz słabizna :P
Ayato - w swojej technice sugerowałem się istniejącą techniką, która nie wymaga posiadania zbiornika wodnego, blokuje broń miotaną i techniki D + Taijutsu do siły 50. Czyli jest całkiem... no w pytkę lepsze niż moje :P No i jest na randze C, dlatego swoje dałem na D bo nie ma żadnych właściwości off/deff.
- Nazwa
- Suiton: Mizu no Tatsumaki
- Pieczęci
- Baran → Koń → Ptak
- Zasięg
- Na własne ciało
- Koszt
- E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3%
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Technika defensywna Suitonu. Shinobi składa pieczęcie i wyzwala wokół siebie silny wodny wir, który jest w stanie zablokować większość rzucanych w niego broni miotanych, a także uniemożliwia trafienie go większością technik dystansowych rangi D. Ciosy wręcz, jeżeli są dostatecznie silne (siła powyżej 50), są w stanie przedostać się do wnętrza i uderzyć użytkownika.
Przesłonięcie komuś widoku nawet na 2-3 sekundy jest dla mnie zawsze na plus więc kwestia tego czy ja lepiej je wykorzystam czy rywal.
Co do zacinającego deszczy to tak to mniej więcej ma wyglądać, że deszcz nagle jakby ściąga na rywala ale od razu zaczyna krążyć wokół niego zamazując obraz i utrudniając walkę. No wielkiej filozofii w tym nie ma, nie ma też zbytnio jak tego wykorzystać żeby zrobić jakiegoś "raka" :P